آریا بانو

آخرين مطالب

12 اشتباه رایج در شستن صورت که سلامت‌تان را به خطر می اندازند پزشکي

  بزرگنمايي:

آریا بانو -
12 اشتباه رایج در شستن صورت که سلامت‌تان را به خطر می اندازند
٢٦٣
٠
روزیاتو / پوست صورت به دلیل آنکه بیشتر از هر بخش دیگری از بدن در معرض گرما، سرما و نور خورشید قرار دارد و همینطور به خاطر نقش مهمش در ظاهر و زیبایی ما، به رسیدگی ویژه ای نیاز دارد. این رسیدگی باید از جهات مختلفی صورت بگیرد، از سبک زندگی و رژیم غذایی گرفته تا حفظ بهداشت آن. در این میان، شستشوی صورت نقش بسیار مهمی در حفظ سلامت پوست آن دارد. شاید فکر کنید که نکته ی خاصی در کار شستشوی صورت وجود ندارد، اما حقیقت آن است که بسیاری از ما در همین کار به ظاهر ساده مرتکب اشتباهاتی می شویم که سلامت و زیبایی پوست صورت ما را به خطر می اندازند. در ادامه به 10 اشتباه رایج در شستن صورت می پردازیم.
1- دمای آب مناسب نیست

آب اگر بیش از حد داغ باشد، پوست خشک خواهد شد و اگر سرد باشد، منافذ پوست باز و در نتیجه، تمیز نخواهند شد.
بهترین دما، آب ولرم است. نه خیلی داغ و نه خیلی سرد.
2- بیش از حد صورت تان را می شویید
کسانی که پوست خشکی دارند فقط یک بار در روز باید صورت خود را بشویند و حتی کسانی که پوست چربی دارند هم حداکثر دو بار در روز باید این کار را انجام دهند. هر حالتی بیشتر از این، می تواند پوست تان را خشک کند، که در نتیجه ی آن، پوست برای جبران این خشکی، چربی بیشتری تولید خواهد کرد.
اگر فقط یک بار در روز صورت تان را می شویید، این کار را شب ها انجام دهید نه صبح ها. به این ترتیب، تمام آلودگی های انباشته در طی روز را از صورت تان پاک می کنید. فقط نور خورشید نیست که باعث پیری پوست می شود، بلکه آلودگی ها هم همین تأثیر را دارند.
3- بیش از حد لایه برداری می کنید
محصولات و ابزارهای لایه بردار می توانند سلول های مرده ی پوست را از بین ببرند و پوست را درخشان کنند. اما لایه برداری روزانه می تواند باعث خشکی و پوسته شدن پوست شود. این کار برای اطمینان از پاکسازی پوست انجام می شود، ولی به حساس شدن پوست می انجامد. کار لایه برداری را به حداکثر دو بار در هفته محدود کنید.
4- از لیف استفاده می کنید
شاید تصور کنید که استفاده از لیف هنگام اسکراب صورت می تواند به پاک شدن آلودگی ها کمک کند، اما شما با این کار در حقیقت به تعادل آسیب پذیر باکتریایی روی پوست تان صدمه می زنید. تحقیقات علمی نشان داده است ما برای آنکه بتوانیم سلامت پوست مان را حفظ کنیم، باید از باکتری های مفیدی که روی آن زندگی می کنند و جمعیت میکروبی پوست را تشکیل می دهند، محافظت کنیم. این باکتری های مفید می توانند جلوی عفونت را بگیرند، التهاب را کنترل کنند، به بهبود زخم کمک کنند و پوست را جوان تر نگه دارند. بنابراین نیازی به پاکسازی قوی با لیف نیست و به جای آن می توانید با استفاده از دست هایتان، حداکثر دو بار در هفته پوست تان را اسکراب و لایه برداری کنید.
5- از پدهای پاک کننده ی صورت استفاده می کنید
استفاده از این پدها شاید بهتر از این باشد که اصلاً صورت خود را نشویید، اما نباید برای کار شستشوی روزانه ی صورت تان به آن ها تکیه کنید. این پدها پوست را تمیز نمی کنند و خود دارای مواد شیمیایی هستند. ایرادی ندارد موقتاً از آن ها استفاده کنید، اما باید در اولین فرصت صورت خود را با یک شوینده ی مناسب به طور کامل بشویید.
6- از محصولات مناسب پوست تان استفاده نمی کنید

شوینده های فومی برای پوست چرب مناسب هستند و در مقابل، شوینده های که مرطوب کنندگی بیشتری دارند برای پوست خشک مناسب ترند. کسانی که پوست چربی دارند می توانند از محصولات حاوی آلفا هیدروکسی اسید یا سالیسیک اسید استفاده کنند، اما این مواد برای کسانی که پوست شان چرب نیست می تواند بیش از حد قوی محسوب می شود. اگر پوست نازکی دارید، نباید از محصولاتی استفاده کنید که پوست شما را تحریک می کنند. اگر مستعد جوش هستید، شوینده های ملایم تنها درصورتی برای شما مؤثر هستند که بعد از آن، از یک تونر هم استفاده کنید تا منافذ پوست تان را منقبض کند.
7- از محصولات صابونی استفاده می کنید
هرگز از محصولات صابونی استفاده نکنید. محصولات صابونی، چربی طبیعی پوست را از بین می برند و پوست را تحریک و خشک می کنند و احتمال ملتهب شدن آن را بیشتر می کنند. اما شوینده های غیر صابونی، پوست را مرطوب می کنند و بازسازی می کنند.
8- اشتباه می شویید
برای اینکه کار شستشو بیشترین تأثیر را داشته باشد، شوینده را با حرکات مدور روی پوست تان بمالید. با این کار، گردش خون زیر پوست بیشتر می شود و غدد لنفاوی ترغیب می شوند که مواد زائد را از بافت های بدن بیرون بکشند. با افزایش گردش خون، پوست پف می کند و به جای شل شدن و افتادن، سفت و رو به بالا قرار می گیرد.
9- پوست تان را با فشار زیادی مالش می دهید
برای خلاص شدن از آلودگی های پوست نیازی نیست صورت تان را محکم مالش دهید. یک فشار ملایم هم تأثیرگذار خواهد بود و نیازی به بد رفتاری با پوست تان نیست. این تصور که باید پوست را محکم مالش داد اشتباه اشت. با وجود یک شوینده ی مناسب، احتیاجی به فشار آوردن به پوست نیست.
10- صورت تان را با حوله خشک می کنید
کشیدن حوله به صورت باعث از بین رفتن لیپیدها، پروتئین ها و اسیدهای چربی می شود که از تحریک شدن پوست جلوگیری می کنند. به همین دلیل بهتر است صبر کنید تا صورت تان خودش خشک شود تا محافظ پوست تان سالم باقی بماند.
11- مرطوب کننده را دیر به پوست تان می زنید
بهترین زمان برای زدن کرم ها و سرم ها، بلافاصله بعد از تمام شدن کار شستشوی صورت است، بنابراین برای زدن آن ها به پوست تان خیلی صبر نکنید. چون در آن زمان، پوست صورت در تمیزترین حالت ممکن خود است، شما می توانید با استفاده از مرطوب کننده، جلوی از دست رفتن رطوبت پوست را بگیرید. تنها مورد استثنا، محصولات ضد جوش است. این محصولات اگر روی پوست خیس زده شوند، می توانند پوست را اذیت کنند. بنابراین تا خشک شدن پوست صبر کنید، چون لازم نیست تمام محصول ضد جوش فوراً جذب پوست شود.
12- اجازه می دهید مواد روی پوست تان انباشته شوند

اگر محصولات پوستی یا مواد آرایشی را به طور کامل از پوست تان پاک نکنید یا بعد از استفاده از شوینده، صورت تان را به خوبی با آب نشویید، پوست تان تحریک و اذیت می شود و جوش خواهید زد. اگر شوینده ی صورت تان فومی است، فوم را به به گونه ای به صورت تان بزنید که پوست را به طور کامل بپوشاند و آنقدری دست بکشید که خوب کف کند. اگر شوینده ی کرمی استفاده می کنید، باید آن را به گونه ای روی صورت تان پخش کنید که یک لایه ی نازک کل صورت را بگیرد.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/148750/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عوارض پیامک برای کودکان و نوجوانان

بچه‌های لوس یا بزرگسالان بی‌مسوولیت

از کجا بفهمیم فرزندمان بیش‌فعال است؟

کودکان اوتیسمی دوست دارند تنها باشند

نقش خانواده در حفظ سلامت روانی کودکان

قوانین خواب فرشته ها

آینده کودکان مبتلا به شب ادراری

نقاشی، رازگوی روان بچه ها

کم رویی در کودکان را چگونه درمان کنیم

بررسی استرس در کودکان

فواید خواندن کتاب برای جنین

شخصیت فرزندتان را به خاطر نمره ضعیف تخریب نکنید.

برای فرزند دوم آمادگی دارید یا نه؟

بهترین طرز برخورد با بچه های وابسته

در خاطره سازی برای کودکان افراط نکنید

طلاق و برخورد صحیح با بچه ها

چگونه هوش فرزندمان را پرورش دهیم؟

اگر فرزندتان 6 سال دارد...

چگونـه تمـرکـز کـودکان را افـزایـش دهیـم؟

طلاق با کودکان شما چه می کند

10 جمله ویرانگر که نباید به کودکان گفت!!

اگر فرزندتان خجالت می کشد، بخوانید!

نترس، کنارت هستم

من باوردارم که تو می توانی

روزگار سخت یک کودک

علت و روش های درمان ناخن جویدن در کودکان

برخورد صحیح با عادت های نادرست کودکان

تاثیر دلبستگی ایمن بر کسب ایمان کودک

سی راه برای افزایش بهره هوشی کودکان

اول مهر و دردسر خواب بچه ها !

7 نکته کلیدی برای تشویق کودکان به آموختن

عادت به مطالعه را در دانش آموزان تقویت کنیم

کودکان چگونه فکر می کنند

خشم کودک در دست والدین

8 نکته درباره اتاق مطالعه

از کودکی ام بزرگی ام را بشناس

مدرسه یعنی مدرسه !

50 روش برای به ظهور رساندن استعداد کودکان

فرزند پیش دبستانی شما می تواند کتاب بخواند !

کابوسی به نام دیکته

نقش رسانه های آموزشی در فرآیند یادگیری

روش هایی برای افزایش توجه و تمرکز کودکان

برای فرزندتان یک مادر کامل هستید یا کافی؟ !

با ترس کودکان از پزشک چه کنیم؟

تنبیه؛ خوب یا بد. مساله این است!

داشتن کودکی شاد و با استعداد با این 50 کار

اگر فرزندتان در هیچ کاری موفق نیست !

شاه کلیدهایی برای والدین

بیش فعالی را از 4 سالگی جدی بگیرید

نقاشی کودکتان را تحلیل کنید !!