آریا بانو

آخرين مطالب

10 کباب ترکی معروف در دنیا خانه داري

  بزرگنمايي:

آریا بانو -
10 کباب ترکی معروف در دنیا 11
k ٤.٧
١
چطور / تابه‌حال اسم شیش کباب را شنیده‌اید؟ اصلا می‌دانید خیلی از مردم دنیا، ترکیه را به‌خاطر شیش کبابش می‌شناسند؟ البته آشپزی ترکیه‌ نه‌تنها برای معرفی شیش کباب به دنیا، بلکه برای همهٔ گوشت‌های کبابی و کباب‌هایش معروف است. برخی از بهترین کباب های ترکی از استان‌های جنوب‌شرقی ترکیه می‌آیند. جالب است بدانید گردشگرهای زیادی از سرتاسر دنیا به این منطقه سفر می‌کنند تا کباب اصل ترکیه را در خانهٔ اصلی‌اش امتحان کنند!
آنچه در ادامه می‌آید، 10 مورد از بهترین کباب های ترکی یا پرطرفدارترین کباب‌ها، در ترکیه هستند.
1. شیش کباب

خیلی‌ها با شیش کباب (Shish Kebab) کلاسیک ترکیه آشنا هستند. در آشپزی ترکیه‌ای، شیش (şiş) به آن سیخ فلزی گفته می‌شود که گوشت را روی آن قرار می‌دهند. تکه‌های گوشت بره یا گاو را که از قبل در ترچاشنی (چاشنی مخلوط مایعی که برای گوشت و ماهی استفاده می‌شود) خوابانده‌اند، معمولا بدون سبزیجات، به سیخ می‌کشند. بعد هم سیخ‌ها را روی آتش زغال می‌گردانند تا خوب کبابی شوند.
شاید درست کردن این کباب به‌ظاهر، ساده به‌نظر برسد، اما لذتی که از طعم و عطر تکه‌های آن در ذهن و ذائقهٔ آدم باقی می‌ماند، ثابت می‌کند که درست کردن شیش کباب اصل، فقط کار دست یک هنرمند ترکیه‌ای است!
2. آدانا کباب

آدانا کباب (Adana Kebab) نام خود را از یکی از معروف‌ترین شهرهای کباب ترکیه، یعنی آدانا (Adana) گرفته است. آدانا کباب با گوشت چرخ‌کرده، یا مخلوطی از گوشت چرخ‌کرده و گوشت بره درست می‌شود که با پیاز، سیر، و ادویه‌های ترکیه‌ای طعم‌دار شده‌اند. مخلوط نهایی را با دست روی سیخ‌های بزرگ و پهن فلزی می‌کشند. وقتی سیخ‌ها را روی آتش می‌گذارند، قطره‌های روغن از گوشت چکه می‌کنند و همین باعث می‌شود گوشت‌ها به‌خوبی به هم بچسبند. وقتی سیخ‌ها را بیرون می‌کشند، گوشت پختهٔ لوله‌مانند، دراز و توخالی شکل می‌گیرد.
آدانا کباب خیلی تندوتیز است. مقدار فراوانی فلفل قرمز تند و پاپریکا به مخلوط گوشت اضافه می‌کنند که باعث می‌شود رنگ قرمز سیر و طعم آتشینی به خود بگیرد. آدانا را معمولا با سبزیجات کبابی، مانند فلفل چیلی سبز، پیاز، گوجه‌فرنگی، و پلوی بلغور و سبزیجات سرو می‌کنند.
3. اورفا کباب

کباب پرطرفدار بعدی، به‌نوعی خویشاوند آدانا کباب محسوب می‌شود و به‌خاطر شهر اورفا (Urfa)، چنین نام‌گذاری شده است. اورفا کباب (Urfa Kebab) تقریبا مانند آدانا کباب تهیه می‌شود، و فقط تندی آن را ندارد. اورفا طعم ملایمی دارد که با خواباندن گوشت در مخلوط پیاز، سیر، زیره، مرزنگوش و پاپریکای شیرین حاصل می‌شود. این کباب را روی شعلهٔ کم می‌پزند تا گوشت طعم بهتری داشته باشد.
4. چوپ شیش

چوپ شیش (Çöp Şiş) یکی دیگر از کباب‌های پرطرفدار است که اگر بخواهیم آن را ترجمه‌ی واژه‌به‌واژه کنیم، به‌معنای «سیخ آشغال» است! باور کنید! اما اصلا هیچ ارتباطی به آشغالی ندارد و بسیار خوشمزه هم است. چوپ شیش یا چوپ کباب، در واقع تکه‌های گوشت و چربی گوشت بره است، تکه‌هایی از گوشت که بعد از بریدن قطعات هم‌اندازهٔ گوشت برای شیش کباب باقی می‌مانند.
این تکه‌های کوچک گوشت بدون استخوان، با سیر و گوجه‌فرنگی مخلوط شده، سپس در مخلوطی از فلفل سیاه، مرزنگوش و روغن زیتون خوابانده می‌شوند. سپس آن‌ها را روی سیخ‌های کوچک چوبی قرار داده و همراه کباب‌های دیگر روی آتش می‌گذارند. تکه‌های کوچک گوشت خیلی زود کبابی می‌شوند و چربی آن‌ها طعم خاصی به کباب می‌دهد. چوپ کباب را معمولا به‌عنوان پیش‌غذا، و قبل از غذای اصلی سرو می‌کنند. این‌طوری چوپ کباب اشتها را برانگیخته و آدم گرسنه را آمادهٔ خوردن کباب‌های بزرگ‌تر می‌کند!
5. دونر کباب

دونر کباب (Döner Kebab) یا کباب چرخان، یکی از غذاهای خیابانی پرطرفدار در ترکیه است که جایروی (Gyro) یونانی و شاورمای (Shawarma) عربی هم از آن گرفته شده‌اند. اما تفاوت‌شان این است که در ترکیه، گوشت دونر نازک‌تر، قهوه‌ای‌تر و تردتر سرو می‌شود. برش‌های دونر کباب معمولا روی برنج سرو شده، یا میان تورتیای (Tortilla) نرمی گذاشته می‌شوند که از آرد سفید دوروم (Durum) درست شده است. منشأ این کباب شهر بورسا (Bursa) در جنوب استانبول است که نخستین پایتخت امپراتوری عثمانی بود. می‌گویند کباب چرخان در اصل به‌طور افقی آویزان، و روی زغال پخته می‌شده است.
اسکندر افندی (İskender Efendi) که در سال‌های سدهٔ 1800 میلادی در بورسا زندگی می‌کرده، تصمیم می‌گیرد وسیله‌ای درست کند که گوشت را به‌طور عمودی کبابی کند. این ابتکار جدید باعث شد همین‌طور که گوشت کباب می‌شد، آن را برش داده و سرو کنند. این‌طوری شد که دونر کباب، یکی از بهترین کباب های ترکی امروزی، متولد شد!
6. اسکندر کباب

اسکندر کباب که یکی دیگر از کباب‌های پرطرفدار بورساست، نامش را از خودِ اسکندر افندی گرفته است. برش‌های ترد دونر روی نان نرم و صافی شبیه پیتا (Pita) که در اندازهٔ مربع‌های کوچک بریده‌شده‌‌اند، گذاشته می‌شوند. بعد کرهٔ آب‌شده، ماست خامه‌ای و سس گوجه‌فرنگی تندی روی آن می‌ریزند. اسکندر کباب اصل هنوز هم در بورسا، و البته در رستوران‌های زنجیره‌ای اسکندر افندی در سرتاسر ترکیه سرو می‌شوند.
7. علی نازک کباب

از نظر محبوبیت، علی نازک کباب (Ali Nazik Kebab) چیزی از بهترین کباب های ترکی کم ندارد. این کباب کلاسیک آبدار، مخلوطی از برهٔ کبابی طعم‌دار است که همراه بادمجان کبابی گرم و ماست ساده سرو می‌شود. اگر بادمجان دوست دارید، عاشق این کباب می‌شوید! طعم و عطر دودی بادمجان کبابی، برهٔ کبابی را بسیار لذیذتر می‌کند.
8. بادمجان کباب


بادمجان کباب (Patlıcanlı Kebab) هم کباب دیگری با بادمجان است که این بار کنار کوفته‌قلقلی‌های (Kofte) ترکی قرار می‌گیرند. بادمجان و کوفته‌قلقلی‌ها را یکی‌یکی کنار هم قرار داده و روی آن‌ها روغن زیتون می‌ریزند و روی آتش زغال کباب می‌کنند؛ به‌همین راحتی! بادمجان کباب آماده است!
9. تاووک شیش

تاووک شیش (Tavuk Şiş) یا جوجه کباب، با گوشت سینهٔ مرغی درست می‌شود که آن را ابتدا در شیر یا ماست ساده، و سپس در روغن زیتون و ادویه خوابانده‌اند. گونهٔ تندوتیزتر این کباب که با فلفل قرمز طعم‌دار می‌شود، طعم بی‌نظیری به تاووک شیش داده و آن را به یکی از بهترین کباب های ترکی تبدیل می‌کند.
10. بیتی کباب

می‌گویند دستورتهیهٔ بیتی کباب (Beyti Kebab) به دوران امپراتوری عثمانی برمی‌گردد. در سال‌های اخیر رستورانی در استانبول مجدد پخت چنین کبابی را آغاز کرد و امروزه در سرتاسر ترکیه طرفداران زیادی دارد. بیتی کباب مخلوطی از گوشت چرخ‌کرده و گوشت بره است که در خمیر تورتیامانندی به‌نام یوفکا (Yufka) پیچیده می‌شوند. بعد هم به‌صورت رول بریده‌شده، به سیخ کشیده شده و روی آتش کبابی می‌شوند.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/149739/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

صدرایی: کاهش 20 درصدی قیمت خودرو تنها یک ادعا است/ شرکت‌های خودروسازی تمایلی برای حذف قرعه‌کشی ندارند

برداشتن قیمت‌های دستوری خودرو به 2 شرط

ضرب‌الاجل جدید واردات خودرو

واردات خودرو ظرف دو هفته آینده انجام می‌شود

دبیر انجمن واردکنندگان خودرو: واردات خودرو به این زودی‌ها بعید است

دور دوم مزایده خودروهای خارجی فردا آغاز می‌شود

واردات خودرو با یوآن؟

خبر مهم وزیر صنعت برای بازار خودرو/ مجوز افزایش قیمت خودرو صادر شد؟

منتظر نباشید؛ فعلا خودروهای وارداتی نمی‌آید/ جاده‌سازی برای ورود خودرو‌های چینی؟

عقبگرد خودرویی در خصوصی‌سازی

نتایج مزایده دوم خودروهای خارجی فردا اعلام می‌شود

سخنگوی وزارت صمت: آیین‌نامه واردات خودرو اصلاح و تصویب شد/ ثبت سفارش خودرو، به‌زودی

تمرین آزادسازی قیمت خودرو

60هزار برنده در مقابل 85 میلیون بازنده؟

تولید ولوو موقتا متوقف شد

جاده سرگردانی واردات خودرو

90 هزار خودرو تا پایان سال وارد می‌شود/ خودروهای کره‌ای، ژاپنی و چینی در راه ایران

واردات خودرو رسما کلید خورد

فروش 10 محصول ایران خودرو آغاز شد

آغاز فروش فوری و پیش فروش محصولات ایران خودرو از امروز به مدت 4 روز (+جدول و جزئیات)

یک مسئول: قیمت گندم و برنج سه برابر شد، چرا خودرو گران نشود؟!/ 8 فرمان خودرویی رئیسی که اجرا نشد

بانک مرکزی ارز واردات خودرو را تامین کرد/ ثبت سفارش نخستین خودروهای

واردات خودرو از کدام برندها؟

قیمت تیبا و ساینا 2 برابر می‌شود؟

دبیر انجمن واردکنندگان خودرو: دستورالعمل واردات خودرو به خودرو‌های چینی منتهی خواهد شد

اسامی خودرو‌های در محدوده 10 هزار یورو برای واردات اعلام شد

آغاز فروش فوری محولات سایپا از 11 آبان 1401 (+جزئیات ، قیمت و جدول فروش)

از برندهای اول دنیا چه خودروهایی وارد می‌ شوند؟ | پرونده ورود خودروهای اروپایی بسته شد

ویراژ خودروهای ممنوعه

رانت میلیاردی خودروی دیزلی

اعتراض انجمن واردکنندگان خودرو به رویه واردات

سهم مشتریان عادی از فروش خودروسازان چقدر است؟

واردات خودرو در دست‌انداز مجوزها/ ورود خودروها طی 2 ماه آینده بعید است

پنج تهدید «نسخه دولتی» واردات خودرو | تجربه «مورانو» تکرار می‌شود؟

خودروهای اقتصادی با قیمت میلیاردی!/ اقتصادی‌ها لوکس می‌شوند؟

قیمت خودرو سه‌نرخی می‌شود

واردات خودروهای فرانسوی به ایران ممنوع شد

تحریم واردات خودروی فرانسوی به ایران، بازار خود را با مشکل روبرو می کند؟

تحریم خودروسازان فرانسوی؛ پاس گل وزارت صمت به چینی‌ها

تکلیف وزارت صمت با خودش مشخص نیست

ایرانی‌ها رنگ کدام خودروهای خارجی را نخواهند دید؟

ادامه ریزش برندهای وارداتی خودرو؟

پیشنهاد عجیب یک خودروساز مطرح | به این دلیل اتومبیل نو نخرید!

بخشنامه جدید مالیاتی برای لوکس سواران | نحوه رسیدگی به اعتراض مالکان اعلام شد

آدرس غلط از رانت خودرویی

واردات این 6 خودرو به ایران استارت خورد | جایگزین رنو مشخص شد

عکس| عجیب و باورنکردنی؛ وقتی پراید هم قیمت یک دوچرخه بود!

خودروهای وارداتی به مزایده گذاشته خواهد شد

رانت‌پاشی از باک خودرو

پیش‌بینی واردات 100 هزار خودرو در سال 1401