آریا بانو

آخرين مطالب

ورزش با هورمون‌های ما چه می‌کند؟ پزشکي

  بزرگنمايي:

آریا بانو -
ورزش با هورمون‌های ما چه می‌کند؟
٢١٣
٠
خراسان / در گذشته هرگونه فعالیت فیزیکی در ذهن آحاد مردم، ورزش تلقی می شد اما امروزه همه می دانند که برای سلامت بیشتر باید ورزش کنند و این سلامتی در گرو ترشح غدد یا هورمون های بدن است ، غددی که مسئولیت اصلی عکس‌العمل‌های فیزیولوژیکی بدن مانند متابولیسم انرژی، فرایند تولید مثل، سنتز و تخریب پروتئین عضلات ، کنترل خلق و خوی،ساخت عضلات جدید وچربی سوزی را برعهده دارند و به عبارتی غدد داخلی ورزشکاران دیرتر پیرمی شود بنابراین شناخت هورمون‌های دخیل در فعالیت‌های ورزشی وعملکرد و آثار آن ها مهم است.
هورمون‌ها به سه دسته طبقه بندی می شوند :

استروئیدها، پپتیدها و آمین‌ها ، همچنین هورمون‌ها ‌می‌توانند آنابولیک باشند به این معنی که برای ساخت بافت‌های جدید فعالیت می‌کنند یا کاتابولیک باشند به این معنی که در تخریب و از بین رفتن بافت‌ها دخیل هستند.
توجه به این نکته ضروری است که ترشح هورمون ها به همین چند هورمون خلاصه نمی شود و بسیار گسترده است.
انسولین
در شروع تمرین اگر قند موجود در خون بالا باشد، برای افزایش ذخیره و جذب گلوکز، توسط پانکراس انسولین ترشح می شود. با توجه به کاهش قند خون از طریق جذب دربافت عضلات و چربی ، ترشح انسولین هم کاهش می یابد . نکته جالب درباره انسولین این است که این هورمون باعث ذخیره چربی در بافت چربی می شود . پس اگر هدف شما کاهش وزن است، سعی کنید قبل از تمرین، موادی با شاخص گلایسمی بالا مصرف نکنید .
گلوکاگون
با کاهش قند خون، گلوکاگون از پانکراس ترشح و موجب آزادسازی اسیدهای چرب آزاد (FFA) از بافت چربی و افزایش سطح گلوکز خون می‌شود، با این کار انرژی مورد نیاز فعالیت های طولانی مدت تامین می شود. زمانی که مقدار گلیکوژن عضلات کاهش یابد، گلوکاگون گلیکوژن اضافه ذخیره شده در کبد را آزاد می‌کند.
کورتیزول
با طولانی تر شدن فعالیت ورزشی و ایجاد تنش و استرس در عضلات،کورتیزول که یک هورمون کاتابولیک است توسط غده آدرنال فوق کلیه ترشح می‌شود. این هورمون از طریق تسهیل تخریب تری‌گلیسرید و پروتئین بدن برای تولید گلوکز در فعالیت های استقامتی و طولانی، انرژی مورد نیاز بدن راتامین می کند. توجه داشته باشید که نداشتن ریکاوری مناسب بعد از تمرین قبلی باعث ترشح کورتیزول می شود ، هرچند ترشح این هورمون برای کاهش حجم چربی بدن مفید است اما ترشح بیش از حد آن باعث از بین رفتن پروتئین عضلات برای تأمین سوخت بدن می‌شود که این اتفاق حجم عضلات شما را کاهش می دهد.
آدرنالین
فقط کافی است کمی شدت تمرین را زیاد کنید. با تحریک اعصاب سمپاتیک از غدد فوق کلیوی، آدرنالین شروع به ترشح می کند. با ترشح این هورمون فعالیت قلب و فشار خون زیادتر می شود و خون رسانی افزایش می یابد.
به طور خاص تولید آدرنالین در اثر ورزش می‌تواند باعث افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن به ویژه در درمان تومورهای سرطانی ریه، کبد یا پوست شود.
تستوسترون
تستوسترون یک هورمون استروئیدی و آنابولیک است که توسط سلول‌های لیدینگ بیضه‌ها در مردان و تخمدان در خانم‌ها و مقدار کمی توسط غده آدرنال فوق کلیه در هر دو جنس مذکر و مؤنث تولید می‌شود.این هورمون مسئول سنتز مجدد و بازسازی پروتئین عضلات آسیب دیده به دلیل ورزش است. همچنین نقش مهمی در رشد عضلات اسکلتی دارد.
هورمون رشد
این هورمون در تمرینات اینتروال (نوعی از تمرینات فیزیکی بر اساس تغییر شدت تمرین است. در این سبک تمرین، شما شدت تمرین خود را از کم به زیاد و از زیاد به کم، به صورت متناوب تغییر می‌دهید) ترشح بیشتری دارد. یکی از مهم ترین هورمون ها در بدن است که از متابولیسم چربی ها گرفته تا افزایش مواد معدنی و تقویت سیستم ایمنی بدن دست این هورمون است .هورمون رشد با نام علمی سوماتوتروپین توسط غده هیپوفیز قدامی ترشح می شود و رشد سلولی را تحریک می‌کند. بیشترین سطح ترشح هورمون رشد در سن بلوغ و هنگام خواب است .
اندروفین
هورمون ها باعث کنترل خلق و خوی می شوند ، یکی از آن ها هورمون اندروفین است که با ورزش می توانید میزان ترشح آن را بالا ببرید. این هورمون مربوط به بافت عصبی است و برای پاسخ به درد و تنش ترشح می شود و به محض ورود به اعصاب انتقال دهنده درد، به مغز متصل می شود و از آن جا به گیرنده های تسکین درد در نورون می رود . با اتصال اندروفین به این گیرنده ها ، مولکول های پیام رسان عصبی ، نمی توانند پیام درد را به مغز ارسال کنند، به همین دلیل این هورمون را بی‌حس کننده و تخفیف دهنده درد می‌دانند ،همین اثر اندروفین به بدن باعث حس خوشحالی و نشاط در فرد می‌شود.هورمون‌هایی که ذکر شد به طور مستقیم در فعالیت های ورزشی تحت تأثیر قرار می‌گیرند و نقش اساسی در سلامت بدن دارند در حالی که هزاران هورمون ناشناخته دیگر هم مسئول عملکردهای فیزیولوژیکی بدن هستند .
امروز بشریت به دلیل صنعتی شدن زندگی ها، درگیر بیماری های مختلفی شده است و هر یک از هورمون های بدن نقش موثری در سلامت و بهبود بیماری های مختلف دارند .
هورمون‌ها مسئول تنظیم فعالیت بدن ما هستند پس اگر بدن را به حال خودش بگذاریم، سلول های بدن پیر می شوند و ترشح هورمون ها به طور صحیح اتفاق نمی افتد
نویسنده: مصطفی عاشوری/ فیزیولوژیست ورزشی

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/152060/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چرا وسواس باید درمان شود؟

از کجا بفهمیم افسردگی داریم؟

مرزهای شخصی به دیگران یاد میدهد چطور با شما رفتار کنند

سر و صدای ذهن و روشهای غلبه بر آن

این آدم های منفی باف، ذهن خوان و فاجعه ساز!

پیشنهادهایی برای کنترل و درمان افسردگی و اضطراب؛ دو اختلال توامان

اختلال عاطفی فصلی و شناخت نشانه ها و راه های درمان اختلال عاطفی فصلی

زندگی با یک بیمار اسکیزوفرنی

آیا تنبلی علاج دارد؟

اگر به دنبال بالا بردن اعتماد به نفس خود هستید ، بخوانید

آیا بیماری روانی والدین را به ارث می‌بریم؟

راهکارهای افزایش تمرکز و حضور ذهن

کلاستروفوبیا یا بیماری تنگناهراسی چیست؟علایم و درمان آن

هدف گذاری هم قوانین خاص خودش را دارد

اسکیزوفرنی، شناخت انواع و علائم اسکیزوفرنی و روش های درمان

به کدام یک مراجعه کنیم؟ روانشناس، روانپزشک یا مشاور؟

چطور با کودک درباره فقدان پدر حرف بزنیم؟

چگونه خودتان را بدبخت کنید!

5 روش طبیعی برای درمان اضطراب

چطور در جمع مثل آب خوردن حرف بزنیم؟

علایق و روحیات جنسی - شخصیتی مرد متولد خرداد ماه

افسردگی دوران بلوغ :علائم و درمان آن

7 غذایی که شما را دچار اضطراب می کند

همکارتان اگر این نشانه ها را دارد، از شما متنفر است!!!

10 اقدام برای خلاق‌بودن

پدیده ای پیچیده به نام «سادومازوخیسم»

این گونه همه چیز را به خاطر بسپارید

اهمیت دادن به ظاهر تا کجا نشانه بیماری نیست؟

افسردگی، سقوط به دنیای زیرین و پذیرش مرگ است

با ترس‌های‌تان مواجه شوید؛ راه دیگری در زندگی ندارید!

در چه شرایطی باید به روانشناس مراجعه کنیم؟

استرس و نگرانی؛ بیچاره اعضای بدن تان!

آیا فحش های رکیک باعث تعادل مغزی می شوند؟

اگر انگیزه ای ندارید، بخوانید

ریشه همه اختلاف‌نظرها

این نشانه های می گوید شما افسردگی پنهان دارید!!

خلق و خوی فرزندم تغییر کرده است!

چگونه از شر فکر کردن به او خلاص شوم؟

هنر تعریف کردن و تعریف شنیدن

شکست های عشقی را چطور درمان کنید؟

چرا دروغ نگوییم؟

چرا موفق‌ ترین افراد بیشتر مورد تنفر قرار می‌گیرند؟

آیا می‌توانیم شخصیتمان را تغییر دهیم؟

چگونه با ترس مقابله کنیم؟

با حواس پرتی ام چه کنم!؟

از استرس سبقت بگیرید

تحصیلات، درک و فهم و استعداد را سرکوب می‌کند؟

چطور با نوجوانمان که سیگاری شده، رفتار کنیم؟

کی به سن بلوغ می رسم؟

حالت تدافعی نقش قاتل یک رابطه را ایفا می‌کند! چطور از آن بیرون بیاییم؟