آریا بانو

آخرين مطالب

از طاسی مردانه چه می‌دانید؟ پزشکي

  بزرگنمايي:

آریا بانو -
از طاسی مردانه چه می‌دانید؟
٩٣
٠
بهداشت نیوز / نظیر وراثت، هورمون‌ها، اضطراب و هیجانات می‌تواند فرد را به معضل ریزش مو دچار کند.
مو‌ نقش غیر قابل انکاری در زندگی اجتماعی ما ایفا می‌کند؛ وقتی برای نخستین بار شخصی را ملاقات می‌کنیم مو‌های فرد مقابل از فاکتورهایی است که توجه ما را به خود جلب می‌کند.
مو‌ها از فاکتورهایی است که در ملاقات‌ها و برخورد‌های اجتماعی به آن‌ توجه می‌کنیم، نامرتب بودن مو اغلب به عنوان نمادی از پریشانی و غمگینی به شمار می‌رود، ریزش شدید مو‌ها احساساتی مانند نگرانی به دلیل ظاهر نامناسب، آسیب پذیری، تغییر نظر دیگران را به همراه دارد.
عوامل مختلفی نظیر وراثت، هورمون‌ها، اضطراب و هیجانات می‌توانند فرد را به سوی ریزش موی مجدد سوق دهند، این عارضه در گروه آقایان و هم در گروه خانم‌ها و در پیرها و جوانان رخ می‌دهد، شایع‌ترین نوع ریزش مو، طاسی نوع مردانه یا آندروژنیک است که با وراثت، هورمون‌ها و افزایش سن رابطه دارد، از آنجایی‌ که دلایل زیادی برای ریزش مو وجود دارد، تعیین دلیل اصلی قبل از شروع درمان از اهمیت زیادی برخوردار است که در حال حاضر دو نوع دارو برای جلوگیری از گسترش طاسی نوع مردانه شدید در دسترس است.
از طاسی مردانه چه می‌دانید؟
علی روشن متخصص پوست و مو درباره طاسی، اظهار کرد: طاسی یک نوع ریزش موی مردانه است که تحت تأثیر هورمون مردانه رخ می‌دهد، در فولیکول مو اثر می‌گذارد و باعث ضعیف شدن فولیکول مو می‌شود؛ به تدریج فولیکول حالت کوچک پیدا می‌کند و مو‌ها می‌ریزند و نازک می‌شوند.
طاسی بیشتر در کاسه سر اتفاق می‌افتد
وی با اشاره به اینکه طاسی بیشتر در کاسه سر اتفاق می‌افتد، گفت: زمانی که هورمون‌های فرد دچار مشکلاتی شود مو‌ها حالت کرکی به خود می‌گیرد و می‌ریزد؛ عوامل ژنتیکی بیشترین تأثیر را در بروز طاسی دارد و اصولاً بین 20 تا 30 سال زمان می‌برد تا فرد طاس شود.
این متخصص پوست و مو بیان کرد: برای درمان طاسی نباید اجازه داد هورمون در فولیکول تاثیر بگذارد و از تبدیل تستوسترون به دی‌تسترون جلوگیری، همچنین از تاثیر این دی‌تسترون در فولیکول مو پیشگیری می‌شود.
روشن ادامه داد: برای درمان طاسی از مواد به صورت موضعی استفاده می‌شود، همچنین از طریق قرص‌های خوراکی مثل فیناستراید می‌توان از ریزش مو جلوگیری کرد؛ این نوع قرص‌های آنزیم را مهار و از ضعیف شدن فولیکول مو جلوگیری می‌کند؛ تنها عامل اصلی ابتلا به طاسی ژنتیک است و به هیچ عنوان نمی‌توان گفت شامپو، صابون و غیره در بروز این بیماری مؤثر است.
طاسی در طب جدید جنبه ژنتیکی دارد
جعفر غفارزاده متخصص طب سنتی درباره طاسی، اظهار کرد: طاسی در طب جدید جنبه ژنتیکی دارد؛ در پوست سوراخ‌هایی داریم که بخاراتی از آن خارج می‌شود و این سوراخ‌ها باعث رشد مو می‌شوند.
مراجعه سریع به پزشک پس از ریزش مو
وی ادامه داد: اگر سوراخ‌های موجود در روی مو بسته شود این بخارات دیگر نمی‌توانند خارج شوند در نتیجه رشد مو متوقف می‌شود و فرد مبتلا به طاسی خواهد شد؛ اگر فرد در مراحل اولیه به پزشک مراجعه کند می‌توان این بیماری را درمان کرد.
غفارزاده با اشاره به اینکه خانم‌ها نیز مبتلا به طاسی می‌شوند، گفت: دیده شده است خانم‌ها مانند آقایان به طاسی مبتلا می‌شوند، اما آقایان کمتر به پزشک متخصص مراجعه می‌کنند؛ ابتدا باید بیماری را از جنبه عفونی بررسی کنیم، اگر جنبه ژنتیکی داشت در قدم اول توصیه می‌کنیم افراد هر شب یک قاشق مرباخوری سبوس برنج را دم و با یک قاشق مرباخوری آبلیمو مخلوط و صاف کنند.
سبوس برنج موثر در درمان طاسی
این متخصص طب سنتی افزود: مبتلایان به این عارضه این مواد را هر شب به مدت 3 هفته باید میل کنند سپس یک هفته مصرف را قطع کنند و پس از گذشت یک هفته مجدد 3 هفته کار فوق را انجام دهند، معمولاً گذراندن دوره 2 یا 3 باره این روش درمانی باعث بهبود می‌شود.
وی تشریح کرد: روش درمان دیگری که برای طاسی استفاده می‌کنیم مصرف روغن سیاه دانه است که مبتلایان باید این روغن را به طور موضعی روی سر خود بمالند، اگر عارضه کنترل نشد نیاز به کار‌های تخصصی‌تر است؛ ممکن است فرد نیاز به پاکسازی بدن داشته باشد.
غفارزاده یادآوری کرد: افزاد حتماً باید قبل از استفاده از هر نوع محلول و روغنی با پزشک متخصص مشورت کنند و به هیچ عنوان خودسرانه راه درمانی را انتخاب نکنند.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/162416/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نکاتی درباره رایج ترین بیماری روانی

افزایش سطح انرژی بدن در آغاز روز با رنگ نارنجی و چند اقدام ساده

علائم افسردگی خفیف

مهارت تفکر انتقادی‌تان را چگونه پرورش دهید؟

اختلال مانیک (دوقطبی) چیست؟

چرا در خواب حرف می‌زنیم؟

چگونه انرژی منفی را از خانه دور کنیم؟

چگونه هورمون استرس را کم کنیم؟

انعطاف پذیری ذهن، به این 4 عامل بستگی دارد!

یادگیری و تقویت حافظه

این نشانه‌های پنهان اضطراب را جدی بگیرید

ناامیدی و بدبینی نشانه ای از اختلالات خلقی است

اگر فرزند وسط هستید این مطلب را حتما بخوانید

وقتی زنان افسرده می شوند

شاید از افسردگی پنهان رنج می‌برید...

چهار روش اشتباه برای جلب توجه

چه کنیم تا بقیه به ما گوش بدهند؟

8 روش اثبات شده برای غلبه بر استرس

چگونه در محل کار روحیه بهتری داشته باشیم؟

چطور با شکست عاطفی مدارا کنیم؟

افسردگی پس از زایمان عامل افت ضریب هوشی نوزاد

چرا گاهی به جای حرف زدن، سکوت می‌کنیم؟

زنگ هشدار تلفن‌های همراه عامل بی‌خوابی

مشکلات روانی در کمین شب‌کارها

احساسات ما چه تأثیری بر بدنمان دارند؟

این سه دیدگاه تان درباره روانشناس‌ها را تغییر دهید

خودشناسی، بدون دانستن فلسفه هم ممکن است

با افراد منفی باف چگونه برخورد کنیم؟

باورهای غلط در مورد اختلالات طیف اوتیسم

بی خوابی کشیدن برای گشت و گذار مجازی

راه های سریع و ساده برای خلاص شدن از استرس

از نشانه‌های عجیب ابتلا به زوال عقل

برای درمان افسردگی چی بخوریم؟

دست و دل تان به کار نمی‌رود؟

در میهمانی ها چطور کمتر خجالت بکشیم؟

چرا از ترسیدن لذت می‌بریم؟

افسردگی خودبخود خوب نمی‌شود

ترس از رها‌شدگی

با کسانی که پارانوئید دارند، چه کنیم؟

ضعف حافظه 5 علت شایع بیشتر ندارد

نشانه های جسمی افسردگی را بشناسید

چگونه منتقد درونی خود را ساکت کنیم؟

شما یک درونگرای مضطرب هستید!

6 ویژگی محیط کاری ناسالم

چرا آدم‌های باهوش کمتر می‌توانند شاد باشند؟

دیگر نیازی به سحرخیزی نیست!

نکات کلیدی در هنر عذرخواهی

چیز‌های عجیبی که باعث اضطراب می‌شوند

غم و اندوه با بدن‌تان چه می‌کند؟

یک تمرین ساده و رایگان برای تقویت خلاقیت