آریا بانو

آخرين مطالب

علت‌هایی برای ناباروری زنان پزشکي

  بزرگنمايي:

آریا بانو -
علت‌هایی برای ناباروری زنان
k ١.٤
٠
ایسنا / یک متخصص زنان در حوزه درمان ناباروری به ارائه راهکارهایی برای کاهش عوامل ابتلا به ناباروری در زنان پرداخت و گفت: زوجین برای درمان ناباروری به درمان‌های غیر متعارف روی نیاورند تا زمان و هزینه‌ای اتلاف نشده و سریع‌تر از طریق اقدامات موثر پزشکی درمان شوند.
اعظم محمداکبری درباره قرص‌های پیشگیری از بارداری و این سوال که آیا این قرص‌ها می‌توانند باعث ناباروری دائمی شوند؟ گفت: گاهی به علت استفاده طولانی مدت از این قرص‌ها مثلاً در طول چند سال، اگر فرد بلافاصله پس از قطع مصرف قرص، اقدام به بارداری کند، ممکن است با مشکل مواجه شود که البته این مشکل دائمی نیست. قرص‌های اورژانسی نیز به دلیل ماهیت هورمونی که دارند، می‌توانند در سیکل‌های قاعدگی اختلال کوتاه مدت ایجاد کنند که این امر نیز باعث ابتلاء به ناباروری نمی‌شود.
وی درباره علل ناباروری در زنان افزود: هر علتی که باعث بهم خوردن آناتومی لگن خانم‌ها شود مانند عفونت‌های مزمن لگنی، درجات متوسط و حاد آندومتریوز که سبب چسبندگی در لگن شود یا عملکرد لوله‌های رحمی را مختل کند، انجام جراحی‌های وسیع بر لگن، مشکلات دوره کودکی مانند آپاندیس‌هایی که به موقع تشخیص داده نشود و هرگونه جراحی بر روی تخمدان‌ها که به بافت فعال آن آسیب زند، می‌تواند باروری زنان را تحت تأثیر قرار دهد.
وی با بیان اینکه برخی افراد هم مبتلا به نارسایی زودرس تخمدان یا یائسگی زودرس می‌شوند که علت شناخته شده‌ای ندارد، گفت: این امر نیز باعث کاهش غیر عادی تخمک‌ها می‌شود که این هم از عوامل منجر به ناباروری است.
محمداکبری عوامل محیطی از جمله تغذیه را از عوامل مهم در ایجاد ناباروری خواند و گفت: این عوامل نمی‌توانند به شکل مستقیم ایجاد نازایی کنند، اما تأثیرگذارند. در خانم‌هایی که زمینه عدم تخمک گذاری و اختلالات هورمونی دارند، معمولا افزایش وزن و چاقی شدید می‌تواند با اختلالی که در تولید هورمون‌های بدن ایجاد می‌کند، بر روی عملکرد تخمدان اثرگذار باشد، زیرا بافت چربی در بدن می‌تواند محل تولید استروژن باشد و هنگامی که میزان این هورمون در بدن به شکل غیر عادی بالا رود، می‌تواند فعالیت تخمدان را تحت تأثیر قرار دهد. در مورد پارازیت‌ها و سایر عوامل محیطی، مطالعه‌ ثابت شده‌ای وجود ندارد، اما ممکن است در سالیان آینده ثابت شود که این عوامل هم اثرگذار بوده‌اند.
وی با ابراز خرسندی نسبت به افزایش تعداد مراکز درمان ناباروری در سطح کشور نسبت به گذشته گفت: در حال حاضر در بیشتر مراکز استانی این مراکز حضور دارند. بخش مهمی از بهداشت باروری و مسایل مرتبط با آن، به آموزش وابسته است و خیلی از آموزش‌ها به دختران و والدین باید از زمان بلوغ آغاز شود تا اگر شاهد یک روند غیر طبیعی در بلوغ بودند، بلافاصله از طریق پزشک اقدام به درمان کنند.
وی در ادامه با تاکید بر به تعویق نینداختن بارداری از سوی زوجین، گفت: از آنجایی که یک خانم در مسیر دوره بارداری می‌تواند با مشکلاتی مواجه باشد، بهتر است بارداری هرچه سریع‌تر اتفاق افتد؛ چراکه زمان فهمیدن مشکل در باروری خانم‌ها بسیار مهم است تا پروسه تشخیص، درمان و رفع علت با سرعت پیگیری شود.
این متخصص زنان با اشاره به اقدامات انجام شده جهت درمان ناباروری در قالب طرح تحول سلامت، با بیان اینکه طرح تحول سلامت برای تشویق زوج‌ها به فرزندآوری اقدامات مطلوبی را انجام داده، گفت: البته من فکر می‌کنم بهتر است این تشویق بیشتر برای زوج‌هایی خاص اتفاق افتد.
وی افزود: بخشی از هزینه‌های تشخیص و درمان ناباروری مانند آزمایش‌ها و داروها را بیمه متقبل می‌شود، ولی برخی اقدامات درمانی نیز پوشش بیمه‌ای نداشته و یا در مراکز غیر دانشگاهی و غیر دولتی مشمول بیمه‌ها نمی‌شوند. بنابراین لازم است پوشش‌های بیمه‌ای بازنگری شوند تا اقدامات مؤثرتری در زمینه درمان ناباروری اتفاق افتد. بحث پوشش بیمه‌ای و در دسترس بودن داروها از دغدغه‌های جدی ما است.
وی در ادامه گفت: در حال حاضر ناباروری بین زنان و مردان تقریباً مساوی است و باید به این نکته توجه داشت که هنگام درمان ناباروی ما با یک زوج نابارور مواجهیم، نه با یک مرد یا زن نابارور. توجه به این نکته ضروری است که زوجین برای درمان ناباروری به درمان‌های غیر متعارف روی نیاورند تا زمان و هزینه‌ای اتلاف نشده و سریع‌تر از طریق اقدامات مؤثر پزشکی درمان شوند.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/163005/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

در برخورد با کودکی که فحش میدهد چه کنیم؟

بازی های مناسب کودکانه از صفر تا دو سالگی

جلوگیری از انتقال ترس های والدین به کودک

چرا کودکان امروز خودشیفته می شوند؟

با این جملات ​اعتماد به نفس کودک را بالا ببرید!

کنترل بدخلقی های کودکان با این جملات

چه عواملی باعث کودک آزاری می شوند

7علت بروز اختلالات اضطرابی در بچه‌ها

سن مناسب شروع آموزش به کودکان

اگر کودکتان مدام حوصله اش سر می‌رود

بهترین اسباب بازی کودکان، درست انتخاب کنید

روش «فربر» دقیقا برا خواباندن کودک چیست؟

اهمیت بازی و ورزش برای کودکان

آزمون آدمک (گودیناف) تست هوش ( سن اجرا: از 3 تا 13 سال)

علل تأخیر در رشد گفتاری کودک

برای کودکان 3 تا 5 ساله چه اسباب بازی ای بخریم؟

رایج‌ترین کابوس‌هایی را که کودکان می‌بینند

روانشناسی نقاشی کودکان

اصول جدا خوابیدن کودک از والدین

مضرات و فواید بازی های دیجیتال برای کودکان

این 11 بازی را برای کودکانتان به خاطر بسپارید

درمان اختلالات نوشتاری در کودکان

تک فرزندی، خوب یا بد؟

تنبیه های مناسب کودکان

پرورش خلاقیت در کودکان، چگونه مشوق خوبی باشیم؟

به سفر بروید ولی کودکتان را تنها نگذارید!

کدام بچه ها تمایل بیشتری به پولدارشدن دارند؟

تفسیر نقاشی کودکان/ پی بردن به هوش کودک از روی نقاشی

چگونه و در چه زمانی کودک خود را تشویق کنیم؟

نکات کلیدی برای دانش‌ آموزان روزه‌ دار در زمان امتحانات

مهمترین نشانه های آزار جنسی در کودکان

لکنت زبان چیست و چگونه تشخیص داده می شود؟

قوانینی که برای محافظت از کودک باید بدانید

کلاس‌ های تابستانی کودکان

بچه ها از چه سنی جوک را درک می‌کنند؟

اگر بچه ای رابطه جنسی والدینش را به طور اتفاقی دید چه کار کنیم؟

راهکارهایی برای تقویت روابط مادر و دختر

کلاس های تقویتی کودکان در فصل تابستان خوب یا بد؟

راهکارهایی برای متقاعد کردن بهتر کودک

نشانه های استرس در کودکان و راههای کاهش آن

آموزش مثبت اندیشی به کودکان

گِل‌بازی چه تاثیری روی کودکان می‌گذارد؟

استعدادیابی کودکان از روی رفتارشان!

علل جالب دروغگویی کودکان و راه درمان آن

16 راهکاری که والدین کلاس اولی‌ها باید بدانند

نحوه کمک به کودکان بعد از آسیب روانی

روش های تشویق کردن یکی از فرزندان برای جلوگیری از حسادت فرزند دیگر

بچه های زیر هفت سال چطور با طلاق کنار می آیند؟

علل، نشانه ها و درمان وسواس در کودکان

علت جیغ زدن کودکان چیست؟