آریا بانو

آخرين مطالب

نان لقمه‌ای سریع با بافتی عالی، تنها در یک ساعت خانه داري

  بزرگنمايي:

آریا بانو -
نان لقمه‌ای سریع با بافتی عالی، تنها در یک ساعت
٩٠٠
٠
برترین ها / نان لقمه‌ای نرم و پفی خیلی سریع آماده می‌شود بدون اینکه بخواهید منتظر ور آمدن خمیر باشید. کل زمانی که برای درست کردن این نان صرف می‌کنید، تنها یک ساعت است، اما نتیجه کار بسیار عالی و راضی کننده است بدون آنکه کسی به شما خرده بگیرد.
درست کردن نان برای اغلب ما کار سختی به نظر می‌رسد حتی برای افرادی که در این کار مهارت دارند. وقتی کسی نزدیک ظهر به من می‌گوید نان درست کن، انگار حرف بسیار غیر منطقی به من زده باشد حسابی جا می‌خورم. نزدیک ظهر! نان! خب چرا، چون نان پختن مستلزم گذشت زمان برای عمل آوردن مخمر، ورز دادن خمیر، ور آمدن خمیر و در نهایت پختن است و اگرهم بخواهید نان لقمه‌ای درست کنید که مرحله ور آمدن دو بخش دارد.
ابتدا یک چیز را به شما بگویم. مخمر‌های پاکتی که در کشور ما موجود هستند مثل مخمر رضوی یا فریمان همگی مخمر فوری هستند که نیازی به عمل آوردن ندارند. عمل آوردن خمیر از این جهت انجام می‌شود که مطمئن باشیم که مخمر ما خراب نیست و از ابتدا متوجه این موضوع شویم. من هر بار به میزان کمی از مخمر یعنی در حد دو یا سه قاشق غذاخوری را کیسه‌ای پلاستیکی در یخچال قرار می‌دهم و بقیه آن را در فریزر نگهداری می‌کنم، چون می‌دانید که یک پاکت مخمر خیلی زیاد است و شاید استفاده از آن یکسال طول بکشد.
با حذف مرحله عمل آوردن خمیر 10 تا 15 دقیقه از زمان حذف می‌شود. شما می‌توانید فقط آن را روی آرد بریزید سپس بقیه کار را انجام دهید. مخمر‌ها از آرد تغذیه می‌کنند تا خمیر را پف کنند، اما اگر مقداری شکر به مواد اضافه کنید این کار را در زمانی سریعتر انجام می‌دهند، چون شکر به سرعت توسط آن‌ها مصرف می‌شود.
برای درست کردن نان به شیوه‌ای سریع یکی از روش‌های کوتاه کردن زمان ور آمدن خمیر استفاده از مخمر به میزانی بیشتر است. هر چه مخمر بیشتر باشد، تعداد عمل آورندگان خمیر هم بیشتر می‌شود مثل این می‌ماند که شما تعداد کارگران را بیشتر کنید تا کار ساختن یک ساختمان، سریعتر پیش برود. اما این موضوع محدودیت‌هایی دارد، چون وقتی مخمر زیاد باشد خمیر ترش می‌شود.
اگر مخمر زیاد باشد یا زمان ور آمدن خیلی طولانی و یا جای خمیر خیلی گرم باشد، این موجودات کوچک به یکباره بخش زیادی از آرد را تخمیر کرده و الکل و اسید لاکتیک را به میزان زیادی تولید می‌کنند. بوی خوش نان در واقع به خاطر اسید لاکتیک است، اما اگر زیاد شود ترش و بد مزه می‌شود. الکل‌های موجود در خمیر نان معمولی، الکل‌هایی فرار هستند که اغلب موقع پخت بخار شده و از بافت نان خارج می‌شود و از این جهت جای نگرانی ندارد، اما اگر مخمر خیلی زیاد باشد میزان این الکل هم زیاد و نان را بدبو و با طعمی الکلی می‌کند. من از یک برند معتبر نان، چند بار نان کروسان خریدم و هر بار طعم الکل را در آن احساس کردم که واقعا آزار دهنده است.
مواد لازم
آرد: 3 و 3/4 تا 4 و 1/4 پیمانه
شکر: 1/4 پیمانه
مخمر فوری: 1 قاشق غذاخوری
نمک: 1 و 1/2 قاشق چایخوری
آب سرد: 3/4 پیمانه
شیر: 2/3 پیمانه
کره: 4 قاشق غذاخوری+ مقداری برای روی نان
آب لیمو: 1 و 1/2 قاشق چایخوری
طرز تهیه
1. فر را با حرارت 80 درجه سلسیوس (180 درجه فارنهایت) گرم کنید.
2. در کاسه همزن برقی ثابت یا کاسه معمولی با قطعه خمیر زن همزن ایستاده، 4 پیمانه آرد، شکر، مخمر و نمک را مخلوط کنید.
3. در کاسه‌ای دیگر، آب، شیر و کره را بریزید و داخل مایکروفر با قدرت بالا گرم کنید تا به دمای 45 درجه روی دماسنج آشپزی برسد. این کار حدود 1 دقیقه و 15 ثانیه زمان می‌برد. خوب بهم بزنید تا کره ذوب شود و داخل مایع مخلوط شود. می‌توانید همین کار را روی گاز، اما با شعله‌ای بسیار کم انجام دهید. بهتر است که روی گاز شعله پخش کن بگذارید تا حرارت مستقیم نباشد.
4. مخلوط شیر را داخل مخلوط آرد داخل کاسه همزن بریزید. به آن آب لیمو هم اضافه کنید.
5. قطعه خمیرزن را روی همزن کاسه‌ای بگذارید. روی سرعت پایین خمیر را بزنید و به تدریج به سرعت متوسط برسانید. حدود 3 تا 4 دقیقه آن را ورز دهید تا زمانی که خمیر لطیف و انعطاف پذیر باشد. در صورتی که به آرد بیشتری نیاز داشت، به آن آرد اضافه کنید. خمیر باید کمی چسبناک، اما قابل کنترل باشد. در صورتی که همزن برقی ساده دارید، قطعه خمیرزن را بگذارید و حین ورز دادن مرتب همزن را بالا نگه دارید تا در خمیر فرو نرود. اگر هم کلا همزن برقی ندارید آن را با لیسک بهم بزنید و با دست ورز بدهید. برای ورز دادن نباید خمیر را با دست چنگ بزنید بلکه بیشتر سعی کنید که با دست، خمیر را روی هم تا کنید. این بهترین روش برای ورز دادن خمیر است. با دست این کار زمان بیشتری می‌گیرد.

6. روی کاسه را با پلاستیک سلفون بپوشانید و به مدت 5 دقیقه استراحت دهید. در همین حال ظرف پیرکس را با کره چرب کنید. برای ظرف، از هر ظرفی که قابل گذاشتن در فر باشد، استفاده کنید نیازی نیست که حتما یک ظرف پیرکس شیشه‌ای و یا ظرف مخصوص فر باشد. اندازه مناسب ظرف 30 در 20 سانت یا کمی بزگتر، بهتر است.

7. خمیر را روی سطحی آرد پاشی شده بگذارید. آن را به شکل یک مربع صاف و مساوی با قطر 22 سانت درآورید.
8. آن را به 16 قطعه مساوی تقسیم کنید. استفاده از کاتر خمیر خیلی خوب است، اما اگر ندارید از همان چاقوی آشپزخانه استفاده کنید.
9. پانزده خمیر را گرد کنید و به شکل توپ درآورید و از خمیر شانزدهم که کوچکتر است برای چسباندن دور خمیر‌های کوچکتر استفاده کنید اگر هم توانستید که آن‌ها را دقیق به 16 قسمت تقسیم کنید که عالی است. خمیر‌های گرد کرده را داخل ظرف چرب شده بگذارید. کمی بین آن‌ها فاصله بگذارید.

10. روی خمیر‌ها را با آب برس بزنید. این کار باعث می‌شود که موقع ور آمدن در فر، خشک نشوند.
11. آن‌ها را داخل فر بگذارید، درب آن را ببندید و خاموش کنید. بگذارید به مدت 20 دقیقه خمیر‌ها ور بیایند. در این مدت به هیچ عنوان درب فر را باز نکنید.
12. آن‌ها را از فر خارج کنید و فر را با حرارت 190 درجه سانتی گراد گرم کنید. گرم کردن فر باید حدود 5 دقیقه انجام شود، در این زمان هم رول‌ها روی کابینت آشپزخانه، استراحت کرده و ور می‌آیند.

13. دوباره ظرف را در فر گرم شده بگذارید. به مدت 14 تا 16 دقیقه بگذارید ظرف در فر بماند تا روی نان‌ها طلایی تیره شود. ظرف را از فر درآورده و روی آن‌ها کره بمالید البته به میزانی کم. این کار باعث می‌شود که روی نان‌ها بیشتر طلایی و تیره رنگ شود.
14. نان‌ها را گرم سرو کنید. در صورتی که اضافه آمد، آن‌ها را در ظرفی دردار بگذارید و برای استفاده مجدد هم می‌توان از مایکروفر استفاده کرد.

نکات مهم
در صورتی که پس از آماده کردن خمیر کاری برای شما پیش آمد و نمی‌توانید به سرعت خمیر را درست کنید حتما آن را در یخچال بگذارید.
ظاهر نان تا حد زیادی بستگی به نوع آرد شما هم دارد، هر چه سبوس بیشتر باشد نان تیره‌تر و سفت‌تر است.
برای اینکه از نرم و پفی شدن نان مطمئن شوید می‌توانید یک کاسه آب جوش را به هنگام روشن کردن فر داخل آن بگذارید.
منبع: cookingclassy

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/189303/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

60هزار برنده در مقابل 85 میلیون بازنده؟

تولید ولوو موقتا متوقف شد

جاده سرگردانی واردات خودرو

90 هزار خودرو تا پایان سال وارد می‌شود/ خودروهای کره‌ای، ژاپنی و چینی در راه ایران

واردات خودرو رسما کلید خورد

فروش 10 محصول ایران خودرو آغاز شد

آغاز فروش فوری و پیش فروش محصولات ایران خودرو از امروز به مدت 4 روز (+جدول و جزئیات)

یک مسئول: قیمت گندم و برنج سه برابر شد، چرا خودرو گران نشود؟!/ 8 فرمان خودرویی رئیسی که اجرا نشد

بانک مرکزی ارز واردات خودرو را تامین کرد/ ثبت سفارش نخستین خودروهای

واردات خودرو از کدام برندها؟

قیمت تیبا و ساینا 2 برابر می‌شود؟

دبیر انجمن واردکنندگان خودرو: دستورالعمل واردات خودرو به خودرو‌های چینی منتهی خواهد شد

اسامی خودرو‌های در محدوده 10 هزار یورو برای واردات اعلام شد

آغاز فروش فوری محولات سایپا از 11 آبان 1401 (+جزئیات ، قیمت و جدول فروش)

از برندهای اول دنیا چه خودروهایی وارد می‌ شوند؟ | پرونده ورود خودروهای اروپایی بسته شد

ویراژ خودروهای ممنوعه

رانت میلیاردی خودروی دیزلی

اعتراض انجمن واردکنندگان خودرو به رویه واردات

سهم مشتریان عادی از فروش خودروسازان چقدر است؟

واردات خودرو در دست‌انداز مجوزها/ ورود خودروها طی 2 ماه آینده بعید است

پنج تهدید «نسخه دولتی» واردات خودرو | تجربه «مورانو» تکرار می‌شود؟

خودروهای اقتصادی با قیمت میلیاردی!/ اقتصادی‌ها لوکس می‌شوند؟

قیمت خودرو سه‌نرخی می‌شود

واردات خودروهای فرانسوی به ایران ممنوع شد

تحریم واردات خودروی فرانسوی به ایران، بازار خود را با مشکل روبرو می کند؟

تحریم خودروسازان فرانسوی؛ پاس گل وزارت صمت به چینی‌ها

تکلیف وزارت صمت با خودش مشخص نیست

ایرانی‌ها رنگ کدام خودروهای خارجی را نخواهند دید؟

ادامه ریزش برندهای وارداتی خودرو؟

پیشنهاد عجیب یک خودروساز مطرح | به این دلیل اتومبیل نو نخرید!

بخشنامه جدید مالیاتی برای لوکس سواران | نحوه رسیدگی به اعتراض مالکان اعلام شد

آدرس غلط از رانت خودرویی

واردات این 6 خودرو به ایران استارت خورد | جایگزین رنو مشخص شد

عکس| عجیب و باورنکردنی؛ وقتی پراید هم قیمت یک دوچرخه بود!

خودروهای وارداتی به مزایده گذاشته خواهد شد

رانت‌پاشی از باک خودرو

پیش‌بینی واردات 100 هزار خودرو در سال 1401

سخنگوی وزارت صمت: تعدادی از خودروهای وارداتی به پشت مرز رسیدند

تولید پنج خودرو به دلیل عدم رعایت استانداردهای لازم متوقف شد / برند خودروهای وارداتی مشخص شد

رضایت بالای مشتریان از حذف قرعه‌کشی محصولات سایپا

خودروهای وارداتی در مسیر گمرک/ تویوتا کرولا 2022 در راه بازار ایران

حذف خودروی پاک از واردات

وزیر صنعت: یکی از خودروسازها به زودی واگذار می‌شود

اگر دوباره دلار گران شود، قیمت خودرو باز هم بالا می رود

برنده اول واردات خودرو کیست؟/ قیمت پایه خودروهای وارداتی چقدر خواهد بود؟

سایپا مجوز افزایش قیمت گرفت/ کوییک پلاس اتوماتیک 10 میلیون تومان گران شد

واردات خودروی چینی ممنوع می‌شود؟

وزیر صمت: نخستین خودروهای وارداتی هفته آینده وارد کشور می‌شود

لاتاری برای قرعه‌کشی خودرو راه افتاده است/ ثبات قیمت چه شد؟

نصف خانوارها بدون خودرو