آریا بانو

آخرين مطالب

تقلید و خودنمایی از علل مهم گرایش نوجوانان به مصرف مواد مخدر و دخانی اجتماعي

  بزرگنمايي:

بانو نیوز - استادیار دانشگاه تهران گفت: تقلید از بزرگ‌ترها و همسالانی که سیگار یا مواد مخدر مصرف می‌کنند و همچنین خودنمایی در جمع دوستان، از مهم‌ترین عوامل گرایش نوجوانان و جوانان به مصرف مواد دخانی و مخدر است.

به گزارش ایسنا، دکتر حسن حسینی با اشاره به تاریخچه مواد مخدر در ایران اشاره کرد و گفت: طبق اسناد تاریخی، سابقه آشنائی بشر با موادمخدر به 4 هزار سال قبل از میلاد برمی‌گردد و انسان‌ها از این نوع مواد برای تسکین دردها و آلام خود و گاهی ایجاد لذت و یا فرار از ناراحتی‌ها که به تجربه با آن‌ها آشنا شده بودند، استفاده می‌کردند.
وی افزود: کشت و استفاده از بوته‌های موادمخدر، صرفاً جنبه داروئی داشت اما پس از سازمان یافتن استعمار از کشورهای انگلیس، فرانسه و پرتغال در قرون 16 و 17 و بخصوص 18 میلادی، استعمار از این مواد افیونی برای سلطه بر ملت‌های ضعیف استفاده شد و کم کم سوء‌مصرف مواد مخدر در بین انسان‌ها بوجود آمد و دولت‌ها به فکر منع مصرف این مواد و ایجاد قانون برای مقابله و برخورد با آن برآمدند.
استادیار دانشگاه تهران بیان کرد: یکی از عللی که موجب گرایش نوجوانان و جوانان به هر نوع ماده مخدر یا دخانی است، همسان‌سازی خودشان با بزرگترها است. نوجوان در گسترة رشد خویش با الگوهای پیرامون خود، همانندسازی یا همسان‌سازی می‌کند. این فرایند به او کمک می‌کند تا با محیط پیرامون خود سازگاری کند، به عنوان مثال سیگار کشیدن وی به خصوص نزد نوجوانان مدارس راهنمایی و دبیرستان چه در دختران و چه در پسران ناشی از این همین امر می‌باشد.
حسینی در ادامه اظهار کرد: بخش دیگری از علل تمایل نوجوانان و جوانان به دخانیات و مواد مخدر تحت تاثیر تقلید و حضور در جمع و همچنین خودنمایی است که این مورد در محیط‌های دانشگاهی به وفور دیده می‌شود، نوجوان از دوره نوجوانی عبور کرده و به یک دوره جدیدی از تحصیلات می‌رسد، در این دوره شاهدیم که برخی برای هماهنگی با گروه همنشین، به مصرف دخانیات و مخدرها روی می‌آورند، این ژست سیگار کشیدن و یا تزریق مواد، هم جنبه تطبیق گروهی دارد و هم جنبه خودنمایی و هم اینکه کسب نوعی از استقلال است.
وی بیان داشت: چه دختران و چه پسران در سن جوانی وقتی سیگار می‌کشند می‌خواهند بیان کنند ما بزرگ شده‌ایم و کاری هم به پدر و مادرمان نداریم و تا قبل از ورود به دانشگاه مخفیانه سیگار می‌کشیدیم اما اکنون نه.
حسینی تصریح کرد: در دانشگاه معمولا قسمتی از حیاط افراد سیگاری به مصرف دخانیات می‌پردازند و کسی کاری بهشان ندارد بنابراین بدون واهمه و ترس سیگار می‌کشند و حس استقلال پیدا می‌کنند غافل از آنکه همین سیگار به تدریج قبح خود را از دست داده و جای خود را به مواد مخدر می‌دهد.
این جامعه‌شناس با تاکید بر اینکه چگونگی عبور از دوره‌های مختلف زندگی در افراد موثر است، گفت: در این دوران‌ها گرایش به سمت مصرف دخانیات بیشتر می‌شود مهمترین این دوران عبور از نوجوانی به جوانی می‌باشد.
به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر،حسینی در انتها یادآور شد: ممکن است مصرف دخانیات در این دوران منجر به مصرف مواد مخدر سنتی یا صنعتی در افراد شود که از عوامل موثر گرایش به مواد مخدر در این سنین، عضو گروه خاصی در دوستی می‌باشد که به همنشینی‌های موثر در این گروه‌ها بازمی‌گردد، اگر مصرف‌کننده‌ای جلوه خاص و حضور پررنگی در بین دوستانش داشته باشد قطعا روی دیگر دوستانش هم اثر می‌گذارد و این همانندشدن و بزرگ شدن در جمع باعث گرایش بسیاری از جوانان به اعتیاد می‌شود.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/26643/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چرا دروغ نگوییم؟

چرا موفق‌ ترین افراد بیشتر مورد تنفر قرار می‌گیرند؟

آیا می‌توانیم شخصیتمان را تغییر دهیم؟

چگونه با ترس مقابله کنیم؟

با حواس پرتی ام چه کنم!؟

از استرس سبقت بگیرید

تحصیلات، درک و فهم و استعداد را سرکوب می‌کند؟

چطور با نوجوانمان که سیگاری شده، رفتار کنیم؟

کی به سن بلوغ می رسم؟

حالت تدافعی نقش قاتل یک رابطه را ایفا می‌کند! چطور از آن بیرون بیاییم؟

چرا باید به دلمان اعتماد کنیم؟

قانون جاذبه

بالاخره ثابت شد کچل‎ها باهوش‎ترند!

5 روش برای تحت تاثیر قرار دادن دیگران در همان هفته اول کار جدید

روش های غلبه بر ترس

چگونه یک کارمند موفق باشیم؟

راهکارهایی برای همنشینی کمتر با تلگرام

فن بیان‌تان را اینطوری تقویت کنید

مشخص کن چه می‌خواهی، و مهم‌تر از آن چه نمی‌خواهی

روز اول مدرسه

چطور در محل کار دچار خواب آلودگی نشویم؟

استرس روز اول مدرسه را چگونه کنترل کنیم؟

افتخارات زودگذر!

قبل از صدمه خوردن، «نه» بگویید

سر و صدا را تحمل کنید تا روانی نشوید

تیزهوشی مغز با یادگیری یک زبان دیگر

می‌توانید یک روز بدون تلفن‌ همراهتان زندگی کنید؟

تغذیه مناسب راهی برای مبارزه با استرس

حرف هایی که نباید به یک فرد افسرده بزنید

قلب شما هم صبح شنبه را دوست ندارد!

چه کسانی به موفقیت دیگران غبطه نمی خورند؟

مواظب حرف زدن خود باشید!

10 دلیلی که باعث می‌شود از شغل خود متنفر باشید

علائمی که می گویند اضطراب دارید

از کجا بفهمیم غمگین هستیم یا افسرده؟

فیلم غمگین ببینید تا آرام‌تر شوید

همراهی با فرزندان تا کجا؟

4 مشکل سلامت روانی که در بین زنان متداول‌تر است

وقتی صبرتان لبریز می‌شود چه باید بکنید

نشانه های تشخیص استرس بیش از حد چیست؟

ذهن ناخودآگاهتان را از نو برنامه‌ نویسی کنید

وسواس فکری

چرا همه آدمها به دنیا از دیدی متفاوت نگاه می‌کنند؟

کسب احترام، با این راه‌های ساده

8 نشانه که علامت استرس کاری هستند

علت حرف زدن در خواب برخی افراد چیست؟

این رفتارها جسم و روان تان را تخریب می کنند

10 نکته برای اینکه با وجود استرس راحت بخوابید

چرا شکست می‌خوریم؟

علت افسردگی زنان، در مراحل مختلف زندگی