آریا بانو

آخرين مطالب

چرا شوهرتان هميشه بيمار است؟ مقالات

  بزرگنمايي:

بانو نيوز - زنان و مردان در زمان بيماري واکنش‌هاي متفاوتي از خود بروز مي‌دهند از اين رو پزشکان بايد در مورد چگونگي تفاوت نشانه‌هاي بيماري در زنان و مردان اطلاعات کافي داشته باشند.

مطمئنا همه‌ي ما تجربه‌ي بيماري و درد را داريم، اما گاهي شايد به دلايلي متوجه شويم که به عنوان زن يا مرد، تجربه‌‌هاي‌مان از بيماري، با جنس مخالف‌مان متفاوت است، و کنجکاو شده‌ايم که بدانيم آيا اين موضوع واقعيت دارد؟ و اگر چنين است به راستي دليلش چيست؟
ظاهرا اينکه مردها قويتر هستند يا زنها، نبردي است که هرگز پايان ندارد. يک تئوري معروف وجود دارد که مي‌گويد در مواجهه با ويروس، مردها بيشتر مريض مي‌شوند، يا حداقل، بيماري آنها را بيشتر تحت تاثير قرار مي‌دهد، اما زنها با وجود مريضي هم به کار و زندگي و فرزندان‌شان مي‌رسند.
آيا مردها بيشتر از زنها مريض مي‌شوند؟اين ادعا پشتوانه‌ي علمي قاطعي ندارد، اما برخي پژوهش‌ها نشان داده‌اند که سلول‌هاي ايمني زنان و مردان در مقابل حمله‌ي ويروس، متفاوت است.
به گزارش نبض ما، به تازگي مطالعه‌اي که روي موش‌ها انجام شده، يافته‌هاي جديدي به آنچه قبلا گفته مي‌‌شد افزوده است؛ نتايج نشان مي‌دهد بعضي از بيماري‌ها واقعا تاثير شديدتري روي مردها دارند و اين فيزيولوژي، تا حدود نسبتا زيادي، توجيه کننده‌ي اين ادعاست که مردها بيشتر از زنها مريض مي‌شوند، و اين موضوع چنانچه پيش از اين تصور مي‌شد، ربطي به مسائل روانشناسي ندارد.
به گزارش نبض ما، در اين تحقيق که نتايج آن در نشريه‌ي Brain, Behavior and Immunity منتشر شده، آزمايشاتي روي موش‌ها صورت گرفت و معلوم شد اين موش‌هاي نر نسبت به موش‌هاي ماده، در مواجهه با باکتري‌هاي بيماري‌زا که علائمي مشابه آنفلوآنزا داشتند، واکنش‌هاي بيشتر و شديدتري از بيماري نشان دادند. همچنين موش‌هاي نر، نوسانات بيشتري در دماي بدن، ميزان تب و علائم التهابي داشتند و دوران نقاهت آنها نيز طولاني‌تر بود.
البته مطالعاتي که روي حيوانات آزمايشگاهي انجام مي‌شود لزوما درمورد انسان‌ها هم صدق نمي‌کند، بنابراين ممکن است اغراق‌هايي در اين نتايج وجود داشته باشد! اما کارشناساني که روي ارتباط جنسيت با سيستم ايمني کار مي‌کنند مي‌گويند يافته‌ها، سوالاتي از روي کنجکاوي ايجاد مي‌کنند. مطالعاتي که روي سلول‌هاي انساني انجام شده نشان مي‌دهد سلول‌هاي ايمني مردها، گيرنده‌هاي فعال‌تري در برابر پاتوژن‌هايي خاص دارد.
به گفته‌ي دانشمندان هميشه هم حضور ميکروب يا ويروس نيست که ما را مريض مي‌کند، بلکه واکنش سيستم ايمني ما نيز اين ميان نقش دارد و تحقيقات هم نشان مي‌دهد مردها، با واکنش شديدتري، سلول‌هاي ايمني خود را به ناحيه‌ي عفونت فرامي‌خوانند، که باعث مي‌شود به طور کلي، بيشتر احساس ناخوشي و بيماري کنند.
دليل اين امر هنوز کاملا مشخص نيست، اما فرضيه‌اي که وجود دارد مي‌گويد، تستوسترون و استروژن، به شيوه‌هاي مختلفي روي گيرنده‌هاي سيستم ايمني اثر مي‌گذارند.
مطالعه‌ي جديد انجام  شده روي موش‌ها، ارتباطي ميان هورمون‌هاي جنسي و بيماري نشان نداد، اما چندين تحقيق و بررسي ديگر اين امر را ثابت کرده‌اند. مثلا پژوهشي که در سال 2015 روي سلول‌هاي انساني انجام شد، نشان داد ترکيبات استروژني باعث شده بودند، ويروس آنفلوآنزا به سختي بتواند نمونه‌ي آزمايش را آلوده کند.
مردهاي قوي، سيستم ايمني ضعيف‌تري دارند!تئوري ديگري که حاصل مطالعه‌اي در سال 2010 در دانشگاه کمبريج است هم مي‌گويد، مردها سيستم ايمني ضعيف‌تري دارند زيرا تمايل‌شان براي رفتارهاي مخاطره‌آميز بيشتر است.به گزارش نبض ما، پژوهش ديگري هم نشان مي‌دهد زنان به اين دليل که راحت‌تر مي‌توانند پاتوژن‌ها را به بچه‌هاي خود منتقل کنند، قدرت دفاع طبيعي بيشتري در برابر آنها دارند.
البته اين ويژگي‌هاي ايمني، شامل تمام انواع بيماري‌ها نمي‌شود. در مقاله‌اي که در سال 2016 در Nature Reviews Immunology منتشر شد آمده است، مردها نسبت به يک سري از بيماري‌ها مستعدتر هستند (مثلا سرطان‌هايي غير از سرطان‌هاي اندام‌هاي توليد مثلي)، در حاليکه زنها نسبت به يک سري ديگر از بيماري‌ها آسيب‌پذيرترند، مانند بيماري‌هاي خودايمني.
مثلا در مورد بيماري آنفلوآنزا، مطالعات نشان داده که مردها چندان اهل شستشوي مرتب دست‌ها نيستند و يا تمايل زيادي به مراجعه‌‌هاي روتين به پزشک ندارند. البته الگوهاي فرهنگي و اجتماعي نيز روي رفتارهاي ما اثر مي‌گذارد، بنابراين نتيجه‌گيري‌ها بايد براساس ترکيبي از عوامل گوناگون باشند.
تفاوت نشانه هاي بيماري  در زنان و مردانپروفسور «جيوانلا باجو» از بيمارستان پادوا در ايتاليا مي‌گويد وقتي که مردان دچار سکته قلبي مي‌شوند، درد قفسه سينه که در دست چپ احساس مي‌شود يک نشانه استاندارد است، اين درحالي است که زنان دچار تهوع و درد در ناحيه شکم مي‌شوند.
وي ادامه مي‌دهد: زنان اغلب به دليل تفاوت نشانه‌هايي که از خود بروز مي‌دهند، درمان مورد نياز را دريافت نمي‌کنند. به گفته وي هنوز اطلاعات دانشمندان در مورد تفاوت‌هاي مرتبط با جنسيت بسيار اندک است.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/6459/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چهره ها/ چهره کاملا متفاوت بازیگر نقش کولبر سریال "نون خ" بدون گریم

تسلط صهبا شرافتی بازیگر نون خ به زبان کره ای

لایو سارا و نیکا در مورد سریال پایتخت

هنرمندان ما غالبا جهان‌بینی و تفکر نظام‌مند منسجم ندارند

خبری از سلامتی زهره حمیدی

جوانه دلشاد از حواشی مهاجرتش می گوید

طعنه سنگین آقای بازیگر به مهران رجبی

‌ مصطفی مستور: در هنرهای روایی مثل داستان و سینما، به ابتذال رسیدیم

‌هنرمند اگر رنج نکشیده باشد اثرش عمیق نیست

قصه انتقام هدیه تهرانی از پرویز پرستویی

وقتی دختر شاهرخ استخری مامانش رو سر کار میزاره!

عیادت معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید از حادثه دیده واقعه تروریستی کرمان

شهدا سرمایه اصلی نظام هستند

واگذاری زمین به 177 خانوار ایثارگر آذربایجان شرقی

پیگیری حل مشکلات جامعه ایثارگران استان ایلام در سطح ملی

خلاقیت منحصر بفرد راننده اسنپ در تزئین محیط داخلی خودرو / عجب خلاقیت با حالی

بعد از ورزش بدن‌درد دارید؟ برای تسکین، این روش‌ها را امتحان کنید

اعتیاد به کافئین را بی دردسر ترک کنید

20 دلیل برای این‌که تخم‌مرغ و پنیر را باهم نخورید

نشانه‌های کمبود ویتامین K

آیا غذا‌های دریایی سرطان زا هستند؟

محققان از ارتباط بین ورزش‌های سبک و کاهش افسردگی خبر می‌دهند

چند بار باید دستان خود را بشوئید؟

آزمایش اولین «واکسن شخصی» برای نوعی از سرطان روی بیمار انگلیسی

ترانه شاد «یار یار» با صدای امید حاجیلی

آهنگ «طبق معمول» با صدای آرمین زارعی

اجرای «شامیسن»، سازی از کشور ژاپن

اجرایی از استاد حسین علیزاده و گروه هم آوایان

موزیک ویدئوی نوستالژیک «راز» از مازیار عصری را اینجا ببینید

قطعه «دی بلال» با نوای بختیاری از کوروش اسدپور

اجرایی از ترانه بیکلام و پر انرژی «children»

«امید»، موسیقی کمانچه روح نواز و الهام بخش از مارک الیاهو

آهنگ قدیمی و زیبا با صدای علیرضا طلیسچی

نماهنگی تماشایی با صدای گرشا رضایی

صعود قیمت جهانی خودرو

طرح دولت برای واردات خودرو، یعنی 50هزارمیلیاردتومان رانت

خودروهای 2022 که نامزد ورود به بازار ایران هستند/ 14 گزینه باکیفیت تا 20 هزار یورو(+عکس و مشخصات)

وزیر صمت: 30 درصد قطعات یدکی تقلبی است/ کمک فنر دست دوم را به جای نو می فروشند

وزارت صمت: واردات خودرو بالاتر از 20 هزار دلار باعث گسترش فخر فروشی می شود

چکش‌کاری واردات خودرو

سومین دوره عرضه خودرو در سامانه یکپارچه؛ این هفته

جزئیات قرعه‌کشی جدید خودرو/ ثبت‌نام از 16 شهریور ماه آغاز می‌شود

روزنامه خراسان: منتظر واردات خودروهای برند معتبر نباشید؛ خودرو وارداتی همین چینی هاست،شاید هم روسی و کمی هم هندی

جزئیات واردات خودرو به مناطق آزاد

قیمت خودروهای وارداتی اعلام شد

تولید ایران‌خودرو و سایپا؛ هر روز کمتر از دیروز!

ثبت‌نام سومین مرحله قرعه‌کشی خودرو آغاز شد | اسامی خودروها، قیمت و زمان تحویل

کدام خودروها فرسوده محسوب می‌شوند؟

زمان ثبت نام سومین مرحله قرعه‌کشی یکپارچه خودرو تمدید شد

سرقت قطعات خودروهای وارداتی در گمرک/ خودروها را بی زاپاس و ضبط به ما تحویل دادند