آریا بانو

آخرين مطالب

خانم ها بخوانند/ 7 خطاي رايج زنان درباره سرطان سينه پزشکي

  بزرگنمايي:

بانو نيوز- كارشناس مامايي در يزد 7 خطاي رايج زنان درباره سرطان سينه را تشريح كرد.
* باورغلط اول: توده‌هاي پستاني تقريبا هميشه سرطان هستند.
اين عقيده نادرستي است که هر توده‌‌اي در پستان به معني وجود سرطان است. اگر چه هر خانمي که در پستان خود احساس توده‌ داشت بايد به فکر سرطان باشد تا عکس اين موضوع ثابت شود، اما اين نبايد زنان را نگران کند.

هر چه سن يک زن بيشتر باشد، احتمال بيش تري دارد تا يکي از 7 تا 8 نفري باشد که مبتلا به سرطان پستان مي‌‌شوند. همچنين احتمال بيش تري وجود دارد که توده ‌هاي پستاني در زنان سالمند و زناني که به دوران يائسگي نزديک مي‌ شوند و يا يائسه شده‌‌اند سرطاني شوند.

وقتي يک توده پستاني سرطاني نباشد، به چه دليل ممکن است ايجاد شده باشد؟
اين توده‌‌ها ممکن است کيست ‌هايي باشند که معمولا خطرناک نيستند، اما ممکن است رشد غير سرطاني و غير طبيعي سلول‌‌ها باشد نظير فيبروآدنوما که کمتر شايع است و يا لخته ‌هاي خوني که موجب ايجاد توده مي‌ شوند. همچنين اين توده ‌هاي کاذب ممکن است در اثر تغييرات هورموني ايجاد شوند که در واقع اصلا آن‌ها توده نيستند.

به هر حال دليل توده‌‌هاي پستاني هر چه باشد، نبايد مورد غفلت واقع شود و بايد از سوي پزشک اطمينان حاصل شود که خطرناک نيستند.
گاهي لازم است معاينه جسمي از سوي پزشک صورت گرفته و گاهي نياز به ماموگرافي و در برخي اوقات نياز به سونوگرافي است. با انجام اين آزمون‌‌ها علت توده ‌هاي پستاني دقيقا مشخص خواهد شد.

* باور غلط دوم: ســـرطان پستان هميشه همراه با توده ‌اي قابل لمس است.
هميشه اين ‌طور نيست. هميشه سرطان‌‌هاي پستان با توده همراه نيستند. گاهي اوقات قبل از اينکه خانمي احساس توده در پستان خود داشته باشد، بعد از انجام ماموگرافي مشخص مي‌‌شود که او دچار سرطان پستان است.
بسياري از سرطان‌‌ها هنگام آزمون‌‌هاي غربالگري ماموگرافي تشخيص داده مي‌ شوند.

* باور غلط سوم: توده‌‌هاي سرطاني با توده‌‌هاي خوش ‌خيم تفاوت دارند.
اگر اين ‌طور فکر مي‌‌کنيد بدانيد که هميشه توده‌‌هاي سرطاني متفاوت از توده‌‌هاي خوش‌ خيم نيستند. توده‌‌هاي سرطاني و توده‌‌هاي غير سرطاني يا‌‌ همان خوش ‌خيم، ممکن است با يکديگر اشتباه گرفته شوند.

زنان غالبا فکر مي‌‌کنند وقتي توده‌‌اي سرطاني باشد، آن را به صورت توده ‌اي سفت احساس مي‌‌کنند که به اطراف حرکت نمي‌ کند. اين در حالي است که توده ‌هاي پستاني همچنين ممکن است نرم و متحرک باشند.بنابراين هميشه نمي‌‌توان گفت که توده‌‌هاي سفت، سرطاني و توده‌‌هاي نرم، بي‌خطر هستند.

در حالي که 40 درصد زنان در زندگي خود با توده‌‌هاي پستاني مواجه مي‌‌شوند، باورهاي رايج درباره اين توده‌‌ها کم نيست.کيست‌‌ها در صورتي که عمقي باشند احساس سوزش ايجاد مي‌ کنند. اما اگر اين کيست‌‌ها سطحي باشند غالبا نرم و گرد حس مي‌‌شوند.
اگر توده‌‌هاي پستاني عمقي باشند قادر هستند بافت پستان را به جلو برانند. گاهي توده‌‌هايي که در لمس به نظر خوش‌ خيم و نرم و متحرک مي‌‌آيند مي‌‌توانند سرطان باشند.

توده‌‌هايي که با لمس آن‌ها زنان احساس خراش و سوزش داشته باشند معمولا خوش ‌خيم هستند و اما بهترين توصيه اين است که اگر هنگام لمس هر احساسي داشتيد بايد مورد بررسي قرار بگيريد.

* باور غلط چهارم: نبايد نگران توده‌‌هاي کوچک بود.
اين باور غلط است که نبايد با لمس توده‌‌هاي کوچک در پستان احساس نگراني کرد. توده‌‌هاي سرطان ‌ها مي‌‌توانند در زمان شروع بسيار کوچک باشند.
اندازه يا سايز توده ‌هاي پستاني راه خوبي براي تصميم ‌گيري در مورد بي‌ خطري يا سرطاني بودن توده ‌ها نيست.در برخي از زنان توده‌‌هاي پستاني به اندازهٔ يک نخود و در برخي ديگر اندازهٔ اين توده‌‌ها حتي به حد يک گريپ ‌فروت هم مي‌‌رسد.

با انجام ماموگرافي حتي توده‌ هـــاي بسيار کوچک مشخص مي‌‌شوند. وقتي زنان واقعــــاً در پستان خود تــوده ‌اي را حس مي‌‌کنند اندازهٔ آن‌ها معمولا کمتر از 5/2 سانتي ‌م‌تر قطر دارد.

* باور غلط پنجم: مراجعه فوري ضروري نيست.
اين باور غلط را از ذهن خود دور کنيد که با لمس توده نبايد سريع به پزشک مراجعه کرد. مخصوصا اگر شما خانمي هستيد که سن‌تان کمي بالا رفته است به تأخير انداختن مراجعه و پيگيري توده پستاني کار درستي نيست.

هر تـــوده‌‌اي در پستان بايد توسط پزشک مورد ارزيابي کامل قرار گيــــرد.گاهي پزشک توصيه مي‌ کند که بعد از دوران قاعدگي براي بررسي بيشتر مراجعه کنند. ممکن است اين توده نوعي کيست باشد و با قاعدگي و تغييرات هورموني تغيير کند.
زناني که به سن يائسگي نزديک مي‌‌شوند احتمال کمتري وجود دارد تا دچار تغييرات توده ناشي از تاثيرات هورموني شوند، بنابراين نبايد ارزيابي‌‌هاي پستاني به تاخير انداخته شود.

اما اين سوال مطرح مي‌‌شود که چه زماني بايد به پزشک مراجعه کرد؟
حتي بهتر است بلافاصله پس از لمس توده به پزشک مراجعه کنيد. اين پزشک است که زمــــان مراجعــه بعدي را تعيين مي‌‌کند و زنان خود نبايد در مورد آن تصميم بگيرند.
عده‌اي از زنان خود را با اطرافيـــان و آشنايان خود مقايسه مي‌‌کنند و به گمان اينکه توده پستاني آن‌ها هم ممکن است کيست باشد و برطرف مي‌‌شود به پزشک مـــراجعه نمي‌ کنند.
در حالي که اگر توده‌‌اي سرطاني باشد حتي يک هفته و يا يک ماه هم براي درمان ارزشمنـد است، مخصوصا اگر فرد جوان باشد.

* باور غلط ششم: يک توده مي‌‌تواند سرطاني باشد، حتي در زناني که تاريخچه خانوادگي سرطان ندارند.
اين باور هـــم واقعيت مطلق ندارد. تنها 5 تا 10 درصد از سرطان‌‌هاي پستان، ارثي است.اکثريت زناني که دچار سرطان پستان مي‌‌شوند هيچ عامل خطري ندارند. پس اين جمله هم واقعيت ندارد که اگر خانمي در خانواده‌‌اي زندگي مي‌ کرد که تاريخچه سرطان در آن وجود نداشت، توده‌‌هاي پستاني هرگز سرطاني نخواهند شد.

* باور غلط هفتم: در زناني با داشتن تاريخچه کيست، توده‌‌هاي پستاني سرطاني نيستند.
هميشه اين ‌طور نيست. برخي از زنان که ساليان زياد در پستان خود کيست داشته ‌اند نبايد تصور کنند که اين کيست‌‌ها نگران‌ کننده نخواهند شد، چرا که ممکن است کيست‌‌ها هم دچار تغييراتي شده و به توده‌‌هاي سرطاني تبديل شوند.

همه خانم‌‌ها بايد توجه کنند که هر زماني که در پستان ‌هاي خود توده‌‌اي جديد يافتند بايد فورا به پزشک مراجعه کنند تا نگراني‌‌هايشان برطرف شود، چرا که ممکن است اين توده از‌‌ همان کيست ‌هاي قديمي نباشد.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/6511/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

فعالیت زیاد در شبکه‌های اجتماعی باعث افسردگی میشود

چرا اعتماد به نفسم پایین است؟

چرا وقتی عصبانی هستم به دیگران گیر می دهم؟

مدیریت زمان با این 8 ترفند مهم

اصلی ترین درمان های وسواس را بشناسیم

اختلال یادگیری چیست؟

با چنین روش هایی فقیر باقی می مانید!

راهکارهای ساده برای مدیریت افسردگی

گروه درمانی چیست؟

این عادت ها را همین حالا کنار بگذارید

چطور برای همه چیز وقت پیدا کنیم ؟

29 پیشنهاد برای قاطع تر شدن شما

آنچه باعث پیشرفت نکردن شما می شود، چیست؟

علایق و روحیات جنسی - روانی زن متولد آذر ماه

علایق و روحیات جنسی - شخصیتی مرد متولد آذر ماه

هر روز وقتی از خواب بیدار میشوم احساس خستگی میکنم

علایق و روحیات جنسی - روانی زن متولد دی ماه

علایق و روحیات جنسی - روانی مرد متولد دی ماه

چطور حرف به کرسی می نشیند؟

علایق و روحیات جنسی - روانی زن متولد بهمن ماه

6 شغلی که آمار خودکشی در آنها به شدت بالا است!!

بدترین راه های مقابله با اضطراب را بشناسید

علایق و روحیات جنسی - روانی مرد متولد بهمن ماه

علایق و روحیات جنسی - شخصیتی مرد متولد اسفند ماه

با کمک ذهنتان، دردتان را تسکین دهید

افراد باهوش چطور با کسانی که خوششان نمی‌آید رفتار می‌کنند

در مقابل انتقادها، چه کنیم؟

احساسات چگونه زندگی مالی را نابود می کنند؟

چطور از خودکشی جلوگیری کنیم؟

علایق و روحیات جنسی - شخصیتی زن متولد اسفند ماه

علایق و روحیات جنسی - شخصیتی مرد متولد فروردین ماه

چگونه روی محیط اطراف مان اثرگذار باشیم؟

علایق و روحیات جنسی - شخصیتی زن متولد فروردین ماه

وقتی کسی که عاشقش هستید، دوستتان ندارد

علایق و روحیات جنسی - شخصیتی زن متولد اردیبهشت ماه

خصوصیات جنسی و عواطف مرد متولد اردیبهشت ماه

علایق و روحیات جنسی - روانی زن متولد خرداد ماه

نشانه‌های جسمانی افسردگی را بشناسید

راههایی برای بهتر سپری کردن یک روز شلوغ

راهکارهایی برای جلوگیری از زود رنجی

هومیوپاتی و درمان وسواس فکری

آیا فراموش کاریتان طبیعی است؟

9 دروغ زیرکانه ای که همه ما به خودمان می‌گوییم!

چرا خوشحال نیستید؟

10 نشانه افسردگی فصلی

در برخورد با همکارتان مراقب این اشتباهات باشید

اگر ناگهان شغلم را از دست بدهم، چه کنم؟

درمان استرس به سبک ژاپنی ها

راهکارهای ساده ای برای روان صحبت کردن

در ذهن یک فرد مبتلا به اضطراب و دلشوره چه می گذرد؟