آریا بانو

آخرين مطالب

استاد دانشگاه تهران:

تکریم از زنان نباید شفاهی باشد اجتماعي

  بزرگنمايي:

آریا بانو - تهران- استاد دانشگاه علوم سیاسی دانشگاه تهران گفت: یکی از مهمترین وظایف اعمال نظارت دولت و مجلس در ایجاد دسترسی ها و تکریم ها، توجه به برابری حقوق زنان و مردان است و باید تکریم های شفاهی از زنان ما به ازای عملی پیدا کند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، الهه کولایی، روز چهارشنبه در هفتمین نشست بیان تجارب زیسته زنان در دفاع مقدس افزود: 6 هزار و 400 زن شهیده دار در کشور داریم، اما حتی یکی از خیابانهای شهر را به نام آنان آذین نبخشیده ایم و حتی در فیلم ها نیز این تبعیض ها وجود دارد.
وی گفت: زنان در کنار کودکان قربانیان اصلی جنگ ها هستند. چه در مناطق جنگی حضور داشته باشند چه دور باشند وقتی با حذف فیزیکی یکی از اعضای خانواده رو به رو می شویم و در غیبت هر یک از اعضای خانواده، آسیب غیر قابل جبرانی به خانواده وارد می شود.
وی افزود: جنگ یکی از زشت ترین، پرخسارت ترین و سنگین ترین مسائل در هر جامعه است. هر چند جنگ های رهایی بخش و مقدس نیز داریم. واقعیت این است که تمام تلاش جامعه بشری برای این است که از در غلطیدن جوامع به این ورطه (جنگ) جلوگیری کند.
کولایی ادامه داد: وظیفه ما جلوگیری از به فراموشی سپردن و تحریف این دوران و انتقال این ارزش ها به کسانی است که دوران جنگ را تجربه نکرده اند. وظیفه تک تک ما این است که این ارزش ها را به نسل بعدی به عنوان مباحث تاریخی منتقل کنیم.
وی افزود: ما در این زمینه کوتاهی هایی داشته ایم. بعد از جنگ جهانی اول و دوم فیلم هایی ساخته شد اما در کشور ما در زمینه دفاع مقدس کوتاهی شده است. یکی از دلایل آن سیاسی شدن ابعاد جنگ است که موجب می شود نتوانیم وظیفه خود را در این زمینه به انجام رسانیم. در تمام سطوح در انتقال این ارزش ها کوتاهی داشته ایم.
استاد دانشگاه تهران گفت: تاریخ ما تاریخی مردانه است. جنگ نیز پدیده ای مردانه است و نقش زن در جنگ نادیده گرفته می شود. امام خمینی (ره) به نقش اجتماعی زنان چه در جنگ و چه در جامعه توجه کردند و در این مسئله ایستادگی نشان دادند و حضور زنان را در همه ابعاد حیات اجتماعی نه به عنوان یک توصیه بلکه به عنوان یک فتوا لازم دانستند و معتقد بودند که زنان باید در مقدرات اصلی کشور شرکت کنند.
وی در ادامه بیان داشت: کسانی این تصور را داشتند که زن فقط به خانه تعلق دارد. زن به عنوان نماینده مجلس،مدیر و وزیر از درون جامعه و الگوهای اسلامی به پا خاسته است. این یک اتفاق مهم است که نه بر اساس الگوهای وارداتی و بیرونی بلکه بر اساس الگوی اسلامی زنان وارد جامعه شده اند. الگوهایی چون حضرت زهرا (س) و حضرت زینب (س) نیز بر نقش اجتماعی زن تاکید داشتند.
کولایی درباره تاثیر جنگ بر حضور اجتماعی زنان اظهار داشت: جنگ با تمام دردها و آلام حضور زن را در جامعه تسهیل کرد و این امکان را فراهم کرد تا زنان به نمایش شایستگی های خود بپردازند و به عنوان شخصیتی تاثیرگذار ظاهر شوند. تغییر نگرشی که بر اثر ایفای نقش جدید زنان در جامعه ایجاد می شود غیرقابل انکار است.
وی ادامه داد: این اتفاق فقط در جامعه ما نبوده است و تجربه جامعه بشری است. با این همه این تاثیر را بر حیات اجتماعی زنان داشته است که به بازشناسی هویت اجتماعی و نقش های اجتماعی خود بپردازند و از فرصت هایی که در سال های بعد در جامعه ایجاد می شود، استفاده کنند.
کولایی گفت: اعتقادات و باورهای اسلامی این امکان را فراهم کرد تا زنان به تشویق مردان برای حضور در جنگ و ایجاد فضایی مناسب بپردازند. پذیرش غیبت مردان در نهاد خانواده با همه سختی ها، فرصتی ایجاد می کند که بتوان به ایفای نقش برابر و مبتنی برکفایت انسانی پرداخت.
* 3377* 1193* 3063

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/92524/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چگونه بر رخوت ساعت 3 بعدازظهر غلبه کنیم

راز و رمز محبوبیت نزد مردم

خنده چگونه به وجود می آید و فواید خنده چیست؟

10 عادت اشتباه در اولین ملاقات

19 تغییری که همراه با ورود کودک به زندگی ایجاد می‌شود

چهار روش موثر برای احیای انگیزش درونی

بیماری های شدید جسمی با روح و روان چه می کنند؟

چرا برخی اشتباهات خود را می‌پذیرند و بقیه نه ؟

آیا من خوش بختم؟

من هیچ وقت به درد هیچ کاری نمیخورم

با ازدواج نمی توان بیماری افسردگی را درمان کرد

چه زمانی و چگونه نه بگوییم؟

چرا ما به بحران نیازمندیم؟

7 نکته ای که سحرخیزی شما را تضمین می کند !

راز جذابیت انسان های دوست داشتنی

نیمی از سال از خودم متنفرم

این اختلالات روانی با مرگ زودرس همراهند

کاهش سوءتفاهم با این روشها

خلاقیت و عوامل موثر بر خلاقیت

چطور افکار مزاحم را از ذهنتان بیرون کنید

استرس ات را بکُش

چگونه می توان در ذهن دیگران ماندگار شد؟

دستورالعمل مولانا برای تغییر فوری!

حواس پرتی و علل آن و راهکارهایی برای جلوگیری از آن

متداول‌ترین عوامل ایجاد استرس

«با کلاس» هستید؟ یا «با کلاس نما»؟

ابزاری خطرناک در دست نوجوان شما!

وقتی با افسردگی پیر می شویم!

چرا تنبل‌ها موفق ترند؟

17 خطایی که در زندگی با آن روبرو هستید

چگونه باهوش تر باشیم؟

همدلی با دیگران چه مزایایی در زندگی ما دارد؟

دلایل حواس پرتی چیست و چگونه می توان جلوی آن را گرفت؟

چگونه تمرکز مغزی و حافظه را به طور طبیعی تقویت کنیم؟

6 مانع موفقیت کسب و کار در منزل

یکی از علل افسردگی در زنان ، اختلاف حقوق آنها با مردان است؟!

پنج گام برای مدیریت خشم

اگر این روزها روزهای پر مشغله داشتید مغزتان را استراحت دهید

جذابیت زنانه در دهه چهارم زندگی

تاثیر مشکلات خانوادگی بر آینده فرزندان

دختران افسردگی را از مادر به ارث می برند یا پدر؟!

شوهرم چند وقتی است همسر موقت دارد!!

کم رویی چیست و راههای مبارزه با کمرویی کدامند؟

علت دعوا کردن و یادگیری اصول دعوا کردن

ویژگی‌های خانواده سالم و ناسالم

با همسایه فضول چطور برخورد کنیم

چطور طبق درآمد تان زندگی کنید

ازدواج کرده ام ولی پدر و مادرم خبر ندارند!!

من همینم که هستم!

اضطراب شدید خود را چگونه درمان کنیم