طرز تهیه انواع نان فطیر
خانه داري
بزرگنمايي:
آریا بانو -
طرز تهیه نان فطیر
نان فطیر در واقع به نانی می گویند که به خمیر آن خمیر مایه نزنند و خمیر ور نیامده باشد. در نواحی مختلف کشورمان این نان را به نحوه های گوناگون می پزند و در بعضی از شهرها حتی به آن خمیر مایه هم می زنند.
مواد لازم برای تهیه نان فطیر اراک :
شیر | 300 میلی لیتر |
شکر | 300 گرم |
روغن مایع | 100 گرم |
آرد گندم | 750 گرم |
مایه خمیر فوری | یک دوم قاشق چایخوری |
بکینگ پودر | یک دوم قاشق چایخوری |
زعفران، پودر هل و گلاب | به میزان لازم |
کنجد | به میزان لازم |
زرده تخم مرغ | 2 عدد |
سیاه دانه یا خرفه | کمی برای روی نان |
طرز تهیه نان فطیر اراک :
شیر، شکر،
روغن مایع، آرد گندم، خمیر مایه و بکینگ پودر را درون ظرفی بریزید و آنها را با هم ترکیب کنید و خوب ورز دهید. وقتی خمیر یکنواختی به دست آوردید آن را در نایلون قرار دهید تا استراحت کند. بعد از گذشت یک
ساعت خمیر را به قطر 1 سانتیمتر به صورت بیضی یا گرد پهن کنید. تخم مرغ، گلاب و زعفران ساییده شده را با هم مخلوط کنید و روی نانها بمالید.
کمی از دانههای کنجد و سیاه دانه روی آن بریزید و آن را داخل طبقه وسط فر قرار دهید. برای پخت این نان لازم است حرارت فر روی 180 درجه سانتیگراد باشد و نان را به مدت 20 تا 30 دقیقه داخل فر بگذارید.
مواد لازم برای تهیه نان فطیر همدان :
آرد سبوس دار | یک کیلو |
شیر | دو پیمانه |
شکر | نصف پیمانه |
زرده تخم مرغ | یک عدد |
هل | چند حبه |
کنجد یا زیره | مقداری برای تزیین |
گلاب | به میزان لازم |
طرز تهیه نان فطیر همدان:
آرد را با شیر، شکر، هل و گلاب درون ظرفی بریزید و بعد از مخلوط کردن آن ها را خوب با هم ورز دهید تا به صورت خمیر در آید. آرن را حدود دو تا سه
ساعت کنار بگذارید تا خمیر آن عمل آید. سپس آن را پهن کنید.
زرده تخم مرغ را با همزن هم بزنید و به وسیله فرچه روی خمیر بمالید. کمی کنجد یا زیره روی آن بپاشید و آن را داخل فر قرار دهید. این
نان سنتی اگر در تنور پخته شود بسیار خوشبو و معطر خواهد شد.
طرز تهیه نان فطیر همدانی
منبع : kalleh.com
-
شنبه ۲۸ مهر ۱۳۹۷ - ۱۷:۲۰:۳۲
-
۴۵۰ بازديد
-
-
آریا بانو
لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/96337/