آریا بانو
پیلاتس و تی.آر.ایکس را بهتر بشناسید
چهارشنبه 9 مرداد 1398 - 17:40:11
آریا بانو -
پیلاتس و تی.آر.ایکس را بهتر بشناسید
k ١.٣
٠
جام جم / به جرأت می‌توان گفت بسیاری از افراد نسبت به ورزشی که انتخاب می‌کنند، آگاهی کافی ندارند و تحت تاثیر تبلیغات و بر سر زبان افتادن نام ورزشی خاص به آن روی می‌آورند. در چنین شرایطی نه تنها ورزش نمی‌تواند کمکی به سلامت افراد کند، بلکه می‌تواند با آسیب‌های جدی نیز همراه باشد. پیلاتس و تی.آر.ایکس، هر دو ورزشی ‌است که این روزها طرفداران زیادی به ویژه در بین خانم‌ها پیدا کرده‌است. شاید کمتر کسی در رابطه با این ورزش‌ها و تاثیراتی که روی بدن می‌گذار‌د، بداند. به همین دلیل دکتر علیرضا پاک‌قلب، فیزیوتراپیست، نکات بسیار مهمی را در این‌باره می‌گوید.
آشنایی با تی.آر.ایکس
ورزش تی.آر.ایکس (TRX) یک ورزش مقاومتی است و تا حدودی به بدنسازی شباهت دارد. در واقع حرکات ورزشی به گونه‌ای طراحی می‌شو‌د که در برابر آنها مقاومت وجود دارد، یعنی از وزن خود فرد به عنوان مقاومت بهره گرفته می‌شود. وزن بدن به نوعی مانند وزنه در بدنسازی است و از طناب‌هایی برای انجام تمرینات کمک گرفته می‌شود. تمرین‌های این ورزش به گونه‌ای است که کل وزن بدن متناسب با آن حرکت روی یک‌اندام فشار وارد می‌کند. این ورزش مانند بدنسازی به تقویت عضلات کمک می‌کند، ولی هدف آن فقط تقویت عضلات نیست و تحرک و انعطاف‌پذیری نیز در تی.آر.ایکس مد نظر قرار می‌گیرد ضمن این‌که اندام را زیبا هم می‌کند.
پا به سن گذاشته‌ها بخوانند
ورزش تی.آر.ایکس، مناسب افراد سالم و جوان است و برای افرادی که پا به سن گذاشته‌اند یا هر فردی که مشکلات اسکلتی-عضلانی یا مشکل در مفاصل خود دارد، مناسب نیست. برای افرادی که آمادگی بدنی لازم را داشته باشند، سه جلسه یک ساعته به صورت یک روز درمیان مناسب است.
کسی که می‌خواهد این ورزش را شروع کند، باید از آمادگی جسمانی برخوردار باشد، چون همان‌طور که گفته شد در حرکت‌های مختلف، کل وزن بدن روی اندام‌های بدن قرار می‌گیرد.
شاید برخی افراد تصور کنند تی.آر.ایکس، برای کاهش وزن گزینه مناسبی به‌شمار می‌آید در حالی‌که این ورزش مناسب افراد چاق نیست. در واقع تا زمانی که فرد وزن خود را پایین نیاورده باشد، نباید سراغ این ورزش برود. حتی پس از کاهش وزن از طریق رژیم غذایی، فرد باید ابتدا ورزش‌های هوازی مانند پیاده‌روی، دویدن، دوچرخه سواری و شنا را انجام بدهد و به تناسب اندام برسد، سپس تی.آر.ایکس را به عنوان ورزش انتخاب کند. به غیر از افراد چاق، آن دسته از افرادی که سال‌ها ورزش نکرده‌اند و بدن‌شان در تناسب اندام نیست، نباید تی.آر.ایکس را انتخاب کنند، چون احتمال آسیب به مفاصل و تاندون‌ها در چنین شرایطی زیاد است.
تی.آر.ایکس جرو آن دسته از ورزش‌هایی است که برای کودکان و نوجوانان ممنوعیت دارد و تا حدود
15 سالگی نباید این ورزش را شروع کرد. استخوان‌ها در سنین کم، حالت غضروفی دارند و نرم هستند و کلسیم هنوز رسوب نکرده است، ضمن این‌که کشکک زانو تا پنج سالگی وجود ندارد، در نتیجه ورزش تی.آر.ایکس در سنین کم نه‌تنها فایده ندارد، بلکه ضرر نیز به همراه دارد. محدودیت‌های سنی که برای تی.آر.ایکس یاد شد، برای پیلاتس نیز وجود دارد.
اهمیت انتخاب مربی
انتخاب مربی خوب در تمام رشته‌های ورزشی حائز اهمیت است، ولی اهمیت انتخاب مربی در ورزش‌هایی چون پیلاتس و به‌ویژه تی.آر.ایکس، دو‌صد چندان خواهد شد. فردی که مربی
تی.آر.ایکس است، علاوه بر داشتن خلاقیت در طراحی تمرینات، باید به آناتومی بدن، فیزیولوژی و دستگاه
اسکلتی ـ عضلانی، آشنایی داشته باشد و حرکت شناسی را نیز بداند. فیزیوتراپیست‌ها یا فارغ التحصیلان رشته تربیت بدنی که آموزش مربیگری تی.آر.ایکس را دیده باشند، گزینه خوبی به‌عنوان مربی محسوب می‌شوند. چنانچه فرد دچار مشکلات ساختار قامتی، مانند گودی کمر و افتادگی شانه باشد، مشکلات او توسط مربی با ویژگی‌های یاد شده قابل تشخیص است.

http://www.banounews.ir/fa/News/180907/پیلاتس-و-تیآرایکس-را-بهتر-بشناسید
بستن   چاپ