آریا بانو
روش‌های مبارزه با استرس و کمک به سلامت قلب (2)
شنبه 12 خرداد 1397 - 21:28:19
بانو نیوز - استرس از آن دسته بیماری‌هایی‌ست که می‌تواند موارد زیادی را تحت‌تأثیر قرار دهد، از جمله سلامت قلب ! همان‌طور که در بخش‌ قبلی اشاره شد، بعد از زمینه‌های ژنتیکی، استرس و رژیم غذایی نامناسب مهم‌ترین عوامل تهدیدکنندۀ سلامت قلب هستند. در بخش قبلی این مقاله ، در مورد برخی روش‌های مبارزه با استرس صحبت کردیم. در ادامه با روزچین همراه باشید و بقیه روش‌ها را نیز بشناسید.
کاهش کافئین

دکتر جان سیمونز، استادیار دانشکدۀ پزشکی دانشگاه تگزاس، می‌گوید: «کافئین می‌تواند سطح هورمون‌های استرس بدن شما را به‌سرعت بالا ببرد.»
افزایش هورمون استرس به التهاب کمک می‌کند و همان‌طور که می‌دانید، التهاب یکی از عوامل اصلی بروز بیماری‌های قلبی‌ ست. بنابراین سعی کنید میزان مصرف قهوه و چای و حتی نوشابه را کاهش دهید. تحقیقات اخیر نشان داده‌اند که پرهیز از مصرف نوشابه با کاهش خطر ابتلا به دیابت که خود عاملی برای بروز بیماری‌های قلبی‌ست، رابطۀ مستقیم دارد.
محدودکردن درگیری‌های عاطفی
مبارزه با استرس
درگیری‌های عاطفی‌تان را محدود کنید! البته نه با مردم، بلکه با مسائلی که ارزش درگیری عاطفی ندارند. برای مواردی که امروز درگیرش هستید و ممکن است فردا یادتان برود، بیش‌ از اندازه ارزش قائل نشوید؛ مسائلی مثل شرکت در یک مسابقه یا آزمون.
کاهش دل‌مشغولی‌ها و درگیری‌های عاطفی می‌تواند شما را در مبارزه با استرس و درنتیجه کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی یاری کند.
مصرف غذاهای سالم
سالم همچنین قندخون شما را در محدودۀ پایدار و سالم نگه می‌دارد. aligncenter wp-image-34593 size-full" title=" خوردن غذاهای سالم همچنین قندخون شما را در محدودۀ پایدار و سالم نگه می‌دارد." src="/Uploads/News/20180602212818802.jpg" alt="مبارزه با استرس" width="315" height="215" srcset="/Uploads/News/20180602212818802.jpg 696w, https://www.roozcheen.com/wp-content/uploads/2018/06/غذاهای-سالم-300x172.jpg 300w" sizes="(max-width: 696px) 100vw, 696px" />
پیروی از یک رژیم غذایی متعادل که دارای میزان کمی گوشت قرمز و محصولات فرآوری‌شده و میزان بالایی از میوه‌ها، سبزیجات، گوشت مرغ، ماهی و حبوبات است، علاوه‌بر اینکه شما را در محدودۀ وزنی سالم نگه می‌دارد، راهکار مناسبی هم برای مبارزه با استرس و کمک به سلامت قلب است. خوردن غذاهای سالم ، قند خون شما را نیز در محدودۀ پایدار و سالم نگه می‌دارد.
جلوگیری از پیشرفت افسردگی
مبارزه با استرس
افسردگی می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را افزایش دهد و باعث کاهش طول عمر شود. اگر شما افسرده هستید، مراجعه به یک روان‌پزشک یا روان‌کاو و استفاده از داروهای ضدافسردگی می‌تواند برای درمان بیماری شما بسیار مؤثر باشد. افسردگی می‌تواند باعث افزایش استرس و التهاب نیز بشود که هر دو زمینه‌ساز بیماری‌های قلبی هستند.
از دست ندهید: سلامت قلب؛ علائم حملۀ قلبی در بانوان (بخش اول)
داشتن خواب کافی
مبارزه با استرس
بسیاری از مردم دارای یک چرخۀ خواب ناقص هستند و از کم‌خوابی رنج می‌‌برند. دکتر سیمونز بین 6 تا 8 ساعت خواب شبانه را به‌شدت توصیه می‌کند. با تمام این تفاسیر، آنچه در این مورد اهمیت دارد، کیفیت خواب است. نداشتن خوابِ باکیفیت به‌علت آپنه‌خوابی (قطع‌شدن تنفس هنگام خواب) یا دیگر اختلالات خواب، می‌تواند زمینه‌ساز بروز بیماری‌های قلبی باشد. افرادی‌ که به‌علت آپنه‌خوابی اواسط شب از خواب بیدار می‌شوند، نمی‌توانند یک چرخۀ خواب کامل داشته باشند و این امر می‌تواند سبب بالا‌رفتن فشارخون و حملۀ قلبی شود. داشتن خواب کافی همچنین به مبارزه با استرس کمک بسیاری می‌کند.
ورزش‌کردن بهترین راه برای مبارزه با استرس
مبارزه با استرس
آیا می‌خواهید درمان همۀ مشکلاتتان را بیابید؟ پس ورزش‌های هوازی مانند ایروبیک، شنا، پیاده‌روی و حتی رقص را امتحان کنید. انجام چنین فعالیت‌هایی به‌صورت مداوم، به شما کمک می‌کند تا حس بهتری داشته باشید، بر استرس غلبه کنید، خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهید و قلبتان را تقویت کنید.
انجام فعالیت‌های ورزشی به درمان افسردگی هم کمک می‌کند. مطالعات اخیر نشان داده‌اند که حتی فعالیت‌های بدنی مانند کارهای خانه و باغبانی نیز می‌توانند چنین مزایایی داشته باشند، چراکه باعث گردش خون در بدن می‌شوند. به‌همین‌دلیل انجمن قلب آمریکا توصیه می‌کند که در تمام یا بیشتر روزهای هفته حداقل 30 دقیقه فعالیت ورزشی داشته باشید.
منبع: Health

http://www.banounews.ir/fa/News/48074/روش‌های-مبارزه-با-استرس-و-کمک-به-سلامت-قلب-(2)
بستن   چاپ