آریا بانو
آریتمی قلبی و انواع آن
يکشنبه 18 شهريور 1397 - 02:47:51
آریا بانو - آریتمی قلبی نوعی بیماری‌ست که به‌دلیل وجود ایرادی در سیستم الکتریکی هماهنگ‌کنندۀ ضربان قلب به وجود می‌آید و سبب می‌شود تپش قلب فرد، سریع‌تر یا کندتر از حالت معمول انجام گیرد یا دچار بی‌نظمی شود. اگرچه این مشکل ممکن است در حالاتی بی‌ضرر باشد، اما می‌تواند برای برخی افراد علائمی داشته باشد که حتی جان او را در معرض خطر قرار دهد. باوجود اینکه امروزه درمان‌های موجود می‌توانند این مشکل را به‌راحتی حل کنند، بهتر است برای پیشگیری از این بیماری یا جلوگیری از تشدید آن، با پیروی از سبک زندگی سالم، قلب خود را تقویت کنیم. این مطلب از مجله روزچین ، شما را تا حد زیادی با آریتمی قلبی آشنا خواهد کرد. در ادامه با ما باشید.

برای کاهش  چربی خون چه بخوریم؟
آیا با 15 ماده غذایی قاتل چربی خون آشنا هستید؟
اگر به دنبال راهی بی‌دردسر برای کم کردن کلسترول خون هستید این کتاب الکترونیکی برای شماست
کافی است نشانی ایمیل خود را در فرم زیر وارد کنید تا یک نسخه از این کتاب ارزشمند را رایگان برای شما بفرستیم​
دانلود رایگان
علائم آریتمی قلبی چیست؟
قلب به وجود می‌آید aligncenter wp-image-47401 size-full" src="/Uploads/News/20180909024750123.jpg" width="315" height="215" srcset="/Uploads/News/20180909024750123.jpg 696w, https://www.roozcheen.com/wp-content/uploads/2018/08/roozcheen-template-16-300x172.jpg 300w" sizes="(max-width: 696px) 100vw, 696px">
به‌دلیل اینکه آریتمی قلبی در بسیاری از موارد علامت خاصی از خود نشان نمی‌دهد، بهتر است تمامی افراد با مراجعۀ منظم به پزشک متخصص، خود را مورد معاینه قرار دهند تا درصورت وجود مشکل اقدامات لازم را به‌موقع انجام دهند. ذکر این مسئله خالی از لطف نیست که حتی درصورت وجود علائم، نمی‌توان با اطمینان گفت که لزوماً خطری جدی فرد را تهدید می‌کند. مهم‌ترین نشانه‌های آریتمی قلبی، به شرح ذیل است:
احساس لرزش در قفسۀ سینه شدت ضربان قلب کندی ضربان قلب درد قفسۀ سینه تنگی نفس سبکی سر یا سرگیجه تعریق غش (سنکوپ) یا حالات شبیه به آن دلایل آریتمی

آریتمی قلبی عوامل متعددی دارد که در زیر به تمامی آن‌ها اشاره شده است:
حملۀ قلبی (در همان لحظه) آسیب بافت قلب به‌دلیل حملۀ قلبی در گذشته کاردیومیوپاتی (نوعی بیماری ماهیچۀ قلب) انسداد عروق فشارخون بالا کم‌کاری یا پرکاری تیروئید استعمال دخانیات مصرف شدید الکل یا کافئین مصرف برخی داروها مانند قرص سرماخوردگی یا قرص حساسیت بدون تجویز دیابت وقفهٔ تنفسی در خواب مشکلات ژنتیکی انواع آریتمی قلبی

پزشکان، انواع آریتمی را بر اساس تأثیر آن‌ها بر سرعت ضربان قلب بدون‌توجه به محل نشئت‌گرفتن آریتمی (بطن یا دهلیز) به دسته‌های زیر تقسیم می‌کنند:
تاکی‌کاردی: ضربان بیش‌ از اندازه سریع قلب؛ بیش از 100 تپش در دقیقه در حالت استراحت برادی‌کاردی:ضربان بیش‌ از اندازه کند قلب؛ کمتر از 100 تپش در دقیقه در حالت استراحت نکتۀ قابل‌ذکر این است که کندی یا تندی ضربان، همیشه به‌معنی مشکل قلبی نیست؛ برای مثال، قلب هنگام ورزش، تندتر از حالت معمول و در حالت خواب کندتر می‌تپد.
تاکی‌کاردی (تندتپشی) در دهلیز
انواع تندتپشی در دهلیز شامل موارد زیر است:
بی‌نظمی ضربان دهلیزی
بی‌نظمی ضربان دهلیزی، ضربان تند قلب به‌دلیل ارسال سیگنال‌های الکتریکی بی‌نظم در دهلیز است که منجر به تپش سریع و بی‌نظم و انقباض ضعیف دهلیز می‌شود.
از دست ندهید: عوامل تهدیدکنندۀ سلامت قلب (3)
فلوتر دهلیزی
این مشکل شبیه به مورد قبل است با این تفاوت که در این حالت، ضربان منظم‌تر بوده و ریتم بهتری دارد. فلوتر دهلیزی ممکن است به مشکلات جدی‌تری مانند حملۀ قلبی ختم شود.
سندرم وُلف-پارکینسون-وایت
این سندرم، نوعی از تاکی‌کاردی فوق‌بطنی‌ست که افراد مبتلا به آن از زمان تولد، یک ارتباط الکتریکی بین دهلیز و بطن خود دارند. این ناهنجاری ممکن است ابتدا علامتی نداشته باشد، اما در بزرگسالی می‌تواند منجر به تندی بیش‌‌ازحد ضربان قلب شود.
تاکی‌کاردی (تندتپشی) در بطن
انواع تندتپشی در بطن شامل موارد زیر است:
بی‌نظمی ضربان بطنی
بی‌نظمی ضربان بطنی عبارت است از ضربان تند قلب به‌دلیل ارسال سیگنال‌های الکتریکی بی‌نظم در بطن که منجر به ناتوانی بطن در پمپاژ خون به میزان کافی می‌شود. این ناهنجاری، یک حالت اورژانسی تلقی می‌شود. چراکه در صورت عدم‌رسیدگیِ به‌موقع، می‌تواند منجر به فلوتر بطنی شود.
فلوتر بطنی
در این حالت، سیگنال‌های الکتریکی سریع و نامنظم باعث می‌شوند که بطن‌ها به‌جای پمپاژ خون، ارتعاشات و تپش‌های غیرضروری انجام دهند. اگر این حالت پس از چند دقیقه برطرف نشود، می‌تواند حتی مرگبار باشد. بروز این حالت، بیشتر بین افراد دارای مشکلات قلبی پنهان یا با سابقۀ بروز حوادثی مانند برخورد صاعقه روی می‌دهد.
سندرم QT
این سندرم، نوعی ناهنجاری قلبی‌ست که شانس فرد را برای ابتلا به ضربان قلب تند یا بی‌نظم افزایش می‌دهد. این تپش‌های تند که به سبب تغییرات الکتریکی قلب رخ می‌دهند، می‌توانند منجر به غش‌کردن یا حتی تهدید جان فرد شوند. در بعضی افراد، این بی‌نظمی به حدی شدید است که منجر به مرگ ناگهانی فرد می‌شود. اگرچه این مشکل به‌صورت مادرزادی یا به‌دلیل اختلالات ژنتیکی روی می‌دهد، اما برخی داروها نیز می‌توانند منجر به این سندرم شوند.
برادی‌کاردی (کندتپشی)
طبق تعریف، برادی‌کاردی به‌معنی کمتربودن ضربان قلب در حالت استراحت از 60‌بار در دقیقه است؛ اگرچه هر نوعی از کندی ضربان قلب در حالت استراحت، برادی‌کاردی محسوب نمی‌شود؛ مانند افرادی که به‌دلیل داشتن توان فیزیکی بالا، قلب آن‌ها قادر است با همین تعداد ضربان، خونرسانی کافی را انجام دهد. علاوه‌براین، برخی داروها که برای درمان سایر بیماری‌ها (مانند فشارخون بالا) استفاده می‌شوند، باعث کاهش تعداد ضربان می‌شوند.
ضربان قلب نارس
ضربان قلب نارس، اگرچه بیشتر به‌شکل جاافتادن یک ضربان احساس می‌شود، اما در واقع به‌معنی وجود یک ضربان اضافه است. اگر این مشکل به‌صورت گاه‌و‌بی‌گاه احساس شود، به‌ندرت می‌توان سخن از یک مشکل قلبی جدی به میان آورد. بااین‌وجود، این نوع از ضربان، می‌تواند به‌خصوص در میان افراد دارای مشکل قلبی، منجر به یک آریتمی قلبی طولانی‌تر شود.
پیشگیری

مهم‌ترین گام در پیشگیری از آریتمی، حفظ سبک زندگی سالم است که عمدتاً موارد زیر را شامل می‌شود:
تغذیه سالم افزایش فعالیت بدنی اجتناب از استعمال دخانیات جلوگیری از اضافه‌وزن محدودکردن مصرف الکل و کافئین کاهش استرس احتیاط در مصرفِ بدون تجویز داروها (به‌خصوص داروهای سرماخوردگی و سرفه) منبع: Mayoclinic

http://www.banounews.ir/fa/News/85667/آریتمی-قلبی-و-انواع-آن
بستن   چاپ