آریا بانو
طرز تهیه مربای کیوی و نکاتی برای نگهداری از آن
يکشنبه 8 مهر 1397 - 10:36:53
آریا بانو - کیوی یکی از میوه‌های ترش و شیرین است، از اینرو طعم آن در مربا بسیار لذیذ خواهد بود. طرز تهیه مربای کیوی مشابه سایر انواع مرباست. اما در این مورد باید به انتخاب میوه توجه ویژه‌ای داشته باشید.


سرویس آشپزی - به طور کلی مربا‌ها از میوه پخته شده همراه با شکر تهیه می‌شوند، در این میان طعم مربا به میوه‌ای که استفاده می‌گردد بستگی دارد؛ بنابراین اگر میوه‌ای که انتخاب می‌کنید با ذائقه شما هماهنگی داشته باشد، طعم مربا دلخواه شما خواهد بود. اگر طعم ترش را ترجیح می‌دهید باید از میوه‌هایی که ترش مزه هستند مانند کیوی و آلبالو استفاده کنید. کیوی مزه ترش و شیرینی دارد و اگر میزان شکر استفاده شده را بسته به سلیقه خود تنظیم کنید، در نهایت مربای ملسی خواهید داشت که از میل کردن آن لذت می‌برید. در ادامه طرز تهیه مربای کیوی و نکاتی که باید هنگام تهیه این مربا مدنظر قرار دهید شرح داده می‌شود.
مواد اولیه برای تهیه مربای کیوی
برای تهیه این مربا به حدود یک الی یک و نیم ساعت زمان و مواد اولیه‌ای که در جدول زیر قید شده است، نیاز خواهید داشت.
مواد لازم
کیوی یک کیلوگرم
شکر 750 گرم الی یک کیلوگرم
آب دو لیوان
وانیل یک سوم قاشق چایخوری
آبلیمو نصف قاشق سوپخوری

چند نکته:
از کیوی‌های رسیده و سفت استفاده کنید.
اگر کیوی‌هایی که استفاده می‌کنید، شیرین هستند از مقدار کمتری شکر استفاده نمایید. به علاوه اگر ترجیح می‌دهید که مربا مزه ترش و شیرین داشته باشد، مقدار شکر را بسته به سلیقه خود تغییر دهید.
طرز تهیه مربای کیوی
ابتدا سه لیوان آب و شکر را با یکدیگر مخلوط کنید و روی حرارت ملایم شعله اجاق گاز قرار دهید. هنگامی که شربت به غلظت رسید آن را از روی حرارت بردارید. پوست کیوی‌ها را بگیرید و آن‌ها را به صورت حلقه‌ای برش بزنید. برش‌های حلقه‌ای نباید بیش از یک سانتیمتر قطر داشته باشند.
زمانی که شربت خنک شد، کیوی‌ها را در آن بریزید و مربا را روی حرارت ملایم شعله اجاق گاز قرار دهید تا شروع به جوشیدن کند. مربا در این حالت باید حدود 20 دقیقه بماند تا کاملا آماده شود.

در انتهای زمان پخت آبلیمو را اضافه کنید، بعد از سه الی چهار دقیقه مربا آماده شده است. اجاز دهید تا مربا کاملا خنک شود و سپس آن را در شیشه بریزید و در یخچال قرار دهید.
چند نکته:
آبلیمو برای جلوگیری از شکرک زدن مربا به آن اضافه می‌شود، بنابراین از آبلیموی خانگی یا آب لیموترش تازه استفاده کنید. توجه داشته باشید که تفاله‌های لیمو را نباید در مربا بریزید.
توجه داشته باشید که برای اینکه مقداری از مربا را از ظرف آن به ظرفی برای سرو منتقل کنید، حتما از قاشقی استفاده نمایید که چرب نبود و هیچگونه رطوبتی نیز نداشته باشد. در غیراینصورت مربا کپک خواهد زد. برای اطمینان از کپک نزدن مربا می‌توانید یک چهارم قاشق چایخوری پودر دارچین به مربا اضافه کنید. برای این منظور ابتدا چوب دارچین را در منزل آسیاب کرده و زمانیکه مربا آماده شد و آن را از روی حرارت برداشتید، دارچین را اضافه کرده، بهم بزنید و درب قابلمه را ببندید. تا هنگامی که مربا خنک نشده است، درب آن را باز نکنید.
اگر مربای کیوی شکرک زد، ترشی آن کم بوده است. مقداری آب جوش به آن اضافه کنید و زمانی که شروع به جوشیدن کرد، کمی آبلیمو به آن افزوده و پس از چند دقیقه از روی حرارت بردارید. برای تهیه هر نوع مربا باید از میوه‌های سالم و بدون لکه استفاده کنید. در مورد کیوی علاوه بر سالم بودن میوه‌ها، باید سفت نیز باشند، زیرا اگر از کیوی نرم استفاده کنید در اثر حرارت متلاشی خواهند شد.
گاهی مربا‌های کیوی که در بازار عرضه می‌شوند رنگ سبز پررنگی دارند. اگر تمایل دارید که رنگ مربای شما نیز کاملا سبز شود، یک قطره رنگ مجاز خوراکی سبز به آن اضافه کنید. البته بهتر است از رنگ‌های شیمیایی استفاده نکرده و اجازه دهید که مربا رنگ طبیعی خود را داشته باشد.

طرز تهیه مربای کیوی به همین راحتی است و می‌توانید در زمانی کوتاه، مربایی خوشمزه و لذیذ را تهیه کنید. مربا‌ها خوراک‌های مناسبی برای صبحانه و میان وعده‌ها هستند، معمولا این خوراکی را همراه با کره و نان استفاده می‌کنند. هر چند مربا به تنهایی با نان نیز بسیار خوشمزه و لذیذ است. کره و مربای کیوی همراه با نان یک میان وعده مناسب برای کودکان خواهد بود، زیرا سرشار از انرژی بوده و خواص کیوی را نیز دارد. اگر مربای کیوی را در منزل تهیه کنید، سالم‌تر خواهد بود، زیرا هیچگونه افزودنی شیمیایی نخواهد داشت و میزان شیرینی آن را نیز می‌توانید بسته به سلیقه خود تنظیم کنید.
آناهید اعظمی فر

http://www.banounews.ir/fa/News/92044/طرز-تهیه-مربای-کیوی-و-نکاتی-برای-نگهداری-از-آن
بستن   چاپ