آریا بانو

آخرين مطالب

زندگی زناشویی بی مشکل یک افسانه است گوناگون

  بزرگنمايي:

بانو نیوز -
زندگی <a href=زناشویی بی مشکل، یک افسانه است" title="زندگی زناشویی بی مشکل، یک افسانه است" >
نحوه ارتباط و تعامل با خانواده همسر و مشخصا والدین همسر آن هم در سال های نخستین زندگی مشترک از پرحاشیه ترین مسائلی است که بین همسران رخ می دهد. با دکتر وحید شریعت، روانپزشک و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران به گفتگو نشسته ایم تا از شیوه های درست برقراری یک ارتباط سالم آگاه شویم....
▪ آقای دکتر! بعضی ها حتی پیش از اینکه ازدواج کنند نسبت به خانواده همسر آینده شان در ذهن خود حالت تدافعی دارند. این واکنش را می توان طبیعی یا حتی تا حدودی طبیعی دانست؟
ازدواج یکی از مهم ترین اتفاقاتی است که در زندگی افراد رخ می دهد و تغییرات گسترده ای در زندگی به وجود می آورد. پس از ازدواج آنچه از فرد انتظار می رود با قبل از آن متفاوت است. به عنوان نمونه یکی از انتظارات این است که فرد بتواند در موقعیت های اجتماعی مختلف حاضر شود و رفتاری متناسب با شرایط و شأن خود داشته باشد. همچنین باید بتواند با افراد جدیدی که روبه رو می شود رابطه مناسبی برقرار کند. شاید مهم ترین افراد (البته پس از همسر) خانواده همسر و به خصوص والدین او هستند. افرادی که فرد تازه وارد از خصوصیات اخلاقی آنها زیاد آگاه نیست و باید بتواند با آنها کنار بیاید.
▪ جایگاه باورهای فرهنگی و سنت های اجتماعی در این مواجهه کجاست؟
مثل معروفی هست که می گوید «گربه را باید دم حجله کشت». بدیهی است کسانی که به این جمله معتقد باشند، احساس می کنند باید از همان روز اول کنترل زندگی شان را در دست بگیرند و هرکس از همان اول بر زندگی مسلط شد، دیگر تا پایان رییس باقی خواهد ماند و فرد مقابل ذلیل و فرمانبردار او خواهد بود. والدینی که نگران خوشبختی فرزند خود هستند و می خواهند مطمئن شوند که او در زندگی مشترک خود فرد مغلوبی نیست، احتمالا سعی می کنند تا از چند و چون ماجرا مطلع شوند و اگر نگوییم برای پیروزی، دست کم برای جلوگیری از توسری خور شدن، به راهنمایی فرزند خود بپردازند. اما در بسیاری از موارد همین کنجکاوی ها و راهنمایی ها باعث می شود تا زوج های جوان احساس کنند دیگران دارند در زندگی شان دخالت می کنند و بخواهند از خود دفاع کنند. نکته ای که معمولا در همه زندگی های تازه اتفاق می افتد، بروز اختلاف بین زن و شوهر است که به خصوص اوایل زندگی کاملا شایع است. اما مشکل زمانی حاد می شود که یکی از طرفین به علت بی تجربگی یا پرس و جوی دیگران، اختلاف های معمول و گذرایی را که در همه زندگی ها وجود دارد، به خانه والدین خود بکشاند. کمکی که والدین در این شرایط انجام می دهند چه به صورت مستقیم و با ورود به بحث باشد و چه غیرمستقیم و از طریق توصیه کردن، معمولا به بدتر شدن ماجرا و تشدید اختلاف می انجامد.
▪ خیلی از سوءتفاهم های پیش آمده با خانواده همسر ناشی از تفاوت های خرده فرهنگ هاست. آیا چاره ای برای پیشگیری از این تنش ها وجود دارد؟
زمانی که خانواده دو طرف از نظر اعتقادی و فرهنگی تفاوت زیادی نداشته باشند این مشکلات کمتر بروز می کند، چرا که انتظاراتی که از عروس یا داماد در خانواده ها وجود دارد برای هر دو طرف شناخته شده و مورد انتظار است و بنابراین کمتر باعث اختلاف می شود. آشنا شدن با آداب و رسوم خانواده طرف مقابل می تواند تا حدودی به کاهش این گونه مشکلات کمک کند. در مواردی همین آشنایی باعث می شود که فرد از انجام کارهای مشکل ساز و چالش برانگیز دوری کند، اما گاهی هم لازم است که زن یا شوهر از خواسته خود به نفع خانواده طرف مقابل چشم پوشی کند. اما بعضی وقت ها ممکن است اجرای سنت یک خانواده با انجام ملزومات خانواده دیگر منافات داشته باشد. در این موارد کار سخت تر است و نمی توان به سادگی راه حل مناسبی پیدا کرد و باید به دور از عصبیت و سرسختی تلاش کرد تا راه حل میانه ای یافت. ممکن است در این موارد نیاز به کمک مشاوری متخصص هم وجود داشته باشد.
▪ کدام یک از این حالت ها به نظر شما منطقی تر است. انتظار داشته باشیم عروس یا داماد یک خانواده مانند فرزندان آن خانواده جذب خانواده شوند یا همیشه یک فاصله مشخص وجود داشته باشد؟
ماه های اول زندگی مشترک، زمان حساسی است که روابط جدیدی در حال شکل گرفتن است و به طور معمول در این دوره احتیاط و مراقبت بیشتری لازم است تا افراد بتوانند در نقش جدید خود به خوبی ظاهر شوند. پس نمی توان انتظار داشت که خیلی زود فرد به طور کامل به خانواده جدید خود جذب شود. باید توجه داشت که برخی افراد سریع تر می توانند با دیگران رابطه دوستانه برقرار کنند و به اصطلاح خونگرم و به جوش هستند، در حالی که برخی دیگر آهسته تر با افراد جدید ارتباط برقرار می کنند و مدتی زمان می برد تا بتوانند احساس نزدیکی و صمیمیت کنند. این مساله به شخصیت هر فردی برمی گردد و نباید انتظار داشت که همه به یک صورت برخورد کنند.
▪ فرض کنید بین یک زن با پدرشوهرش اختلاف یا مساله ای رخ دهد. چگونه همسر او می تواند از این دوراهی سالم بگذرد؟
با وجود همه این احتیاط ها ممکن است باز هم مشاجره ای بین والدین با عروس یا داماد ایجاد شود. در این مواقع فرد در شرایط دشواری قرار می گیرد و نمی داند که باید از والدین خود طرفداری کند یا از همسر. شاید بهتر باشد که به جای طرفداری از این یا از آن در درجه اول طرفین را دعوت به آرامش کرد تا هرچه زودتر درگیری رودررو پایان یابد. سپس در شرایطی آرام تر و بدون حضور دیگران با هریک از دو طرف ماجرا به طور جداگانه صحبت شود و سعی در رفع سوءتفاهم ها و کدورت ها گردد. در این مواقع گاهی لازم می شود از کمک بزرگ ترها یا کسانی که مورد قبول و احترام خانواده هستند هم کمک گرفت. همدردی و بررسی منطقی موضوع و تاکید بر ارائه راهکار برای جلوگیری از تکرار مشکل می تواند از مواردی باشد که در گفت وگو با هر یک از دو طرف به آن پرداخته می شود. به علاوه برای کم کردن نگرانی های معمول والدین، همسران می توانند نکات مثبت را بیشتر به والدین دو طرف منتقل کنند.
▪ برای هرکدام از افراد درگیر در این ارتباط چندجانبه چه توصیه ای دارید؟
در پایان می خواهم تاکید کنم که نزدیک ترین فرد به یک زن یا شوهر در درجه اول باید همسر درنظر گرفته شود و نه مادر یا پدر. کاملا طبیعی است که خیلی از موارد مربوط به یک زوج را هیچ کس غیر از خودشان نباید بداند و اگر غیر از این باشد و به عنوان نمونه مادر یک خانم از همه جزییات زندگی دخترش باخبر باشد غیرطبیعی است و می تواند بالقوه خطرناک باشد. دیگر اینکه زندگی مشترک را نباید به شکل یک میدان مبارزه دید که یک برنده و یک بازنده دارد. سرانجام اینکه مشکل و اختلاف همیشه پیش می آید و آنچه مهم است توانایی حل مشکل است. چیزی به نام زندگی زناشویی بدون مشکل یک افسانه است. توانایی حل مشکل یک مهارت است که می توان آن را یاد گرفت.
منبع: salamat.ir


لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/32646/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

برترین گل‌های نیمه نهایی لیگ قهرمانان اروپا

این فرد دردناک‌ترین مرگ تاریخ را تجربه کرده است

سیمونه اینزاگی: من هم در تمرینات مصدوم شدم

رتبه دوم از بایرن مونیخ گرفته شد

استقبال بدرقه و بزرگ از بازی مهم

پائولو دیبالا بهترین بازیکن ماه آوریل 2024

آذری: واگذاری سهام را به فال نیک می گیرم

درخواست جود بلینگام از میکا ریچاردز برای عمل به قول خود در دیدار فینال لیگ قهرمانان اروپا

کنایه همزمان مدیر سپاهان به پرسپولیس و فدراسیون

گل سوم اینتر توسط بیوکنن در دقیقه 77

گل چهارم اینتر توسط لائوتارو مارتینز در دقیقه 80

گل پنجم اینتر توسط تورام در دقیقه 84

هوادار با ایده هجومی به مصاف پرسپولیس می‌رود

آذری: هیچ مدیریتی در چینش هواداران صورت نگرفت

خلاصه بازی الاتحاد 0 - الاتفاق 5

خوشحالی بازیکنان رئال مادرید در رختکن؛ خوش و بش پرز با اعضای تیم پس از برد مقابل بایرن مونیخ

انتقاد جیمی کرگر از عملکرد کمک داور دیدار رئال مادرید و بایرن مونیخ در دقایق پایانی دیدار

شوخی تیری آنری با میکا ریچاردز در مورد قهرمانی در لیگ قهرمانان

تیری آنری: تیم ها از بازی کردن مقابل رئال مادرید می ترسند!

طرح خاص گل‌گهر برای تقابل با تراکتور

آینده نامشخص ستاره انگلیسی؛ سومین انتقال در یک سال!

گل اول اینتر توسط فراتسی در دقیقه 19

گل دوم اینتر توسط آرناتوویچ در دقیقه 60

ویدئوی قدیمی از تار نوازی استاد غلامحسین بیگجه خانی

موسیقی بی کلام آرامش بخش به نام in the morning light

تعطیلی یا آغاز با تاخیر مدارس برخی شهرهای کشور به علت شمارش آرا

نقاره‌زنی در حرم مطهر رضوی همزمان با سالروز ولادت حضرت معصومه(س)

چگونه آجیل را برای طولانی‌مدت نگه‌داریم؟

تصویر روز ناسا؛ معروف‌ترین سیاهچاله جهان

داستانک/ زمین‌ گرد است

مدیرعامل باشگاه فولاد: قرار نیست غرامتی به سیدمهدی رحمتی پرداخت کنیم

سیروس پورموسوی: حرفه ای نیست که تیم های لیگ برتری با بازیکنان خارجی ما در این زمان از فصل مذاکره می‌کنند

آنالیز برد پرسپولیس مقابل نساجی

عنوان هشتمی فرزانه فصیحی در لیگ الماس

نویدکیا: همین روال باشد، نیستم

پایان کار سهمیه‌های فرنگی المپیک و دست خالی‌ نماینده آمریکا

گزارشی از تمرینات تیم شمس آذر و مصاحبه با بازیکنان

میرحیدری: در زندگی شخصی مورایس دخالت نمی کنیم

امباپه جدایی‌اش از پاری‌سن‌ژرمن را اعلام کرد

آذربایجانی مدیرعامل باشگاه سپاهان شد

کارگردانی و اجرای مهران مدیری در «اسکار» چطور بود؟

اگر نخواهی شوهر کنی حلالت نمی‌کنم!

کارگردانی که به جای بدلکار بازی کرد و پایش شکست!

بازپخش دو فصل سریال پرحاشیه کمال تبریزی از شبکه سه/ فصل سه بلاتکلیف!

روایتی دخترانه از دیدار قهرمانان ورزشی با رئیسی

مدارس شهرستان ملایر فردا تعطیل شد؛ تاخیر در آغاز ساعت کار مدارس گنبدکاووس

آبشار ابر در نانچوان چین!

3 خوراکی برای جلوگیری از آلزایمر

مزاج شناسی و اصلاح طبع در طب سنتی

تقویت ساقه مو با روغن در خانه