آریا بانو

آخرين مطالب

رئیس سازمان بهزیستی اعلام کرد

رخداد 47.5 درصد از طلاق‌ها در 5 سال نخست زندگی/توانمندسازی 17درصد از زنان تحت پوشش بهزیستی اجتماعي

  بزرگنمايي:

بانو نیوز - رئیس سازمان بهزیستی کشور از تشکیل بیش از ١١٠٠ گروه همیار زنان سرپرست خانوار در سال ٩5 و خارج شدن ١٧ درصد از زنان تحت پوشش سازمان بهزیستی پس از توانمندسازی خبر داد.

به گزارش ایسنا، انوشیروان محسنی بندپی در نشست «گروه‌های آسیب‌پذیر و عدالت اجتماعی» با بیان اینکه 4٧.5 درصد طلاق ها در پنج سال نخست زندگی اتفاق می‌افتد، گفت:در میان کل طلاق‌های صورت گرفته در کشور ٧٢ درصد از آنها زیر ٣5 سال سن دارند. پدیده طلاق مشکل وابستگی اقتصادی و امرار معاش را در جامعه افزایش می‌دهد.
وی درادامه صحبت‌هایش، تلفات سالیانه حوادث جاده‌ای را بین ١5 تا ١6 هزار مورد اعلام کرد و افزود: نزدیک به 5 برابر این میزان معلولیت ناشی از حوادث رانندگی به چرخه گروه‌های آسیب‌پذیر وارد می‌شوند که کارایی و کارآمدی اولیه را ندارند.
رئیس سازمان بهزیستی کشور با تاکید بر اینکه سازمان بهزیستی از سیاست‌های صدقه‌ای دوری می‌کند، اظهار کرد: سازمان بهزیستی به دنبال توانمندسازی گروه‌های هدف است.
محسنی بندپی با اشاره به تشکیل گروه‌های همیار و امضای تفاهم‌نامه با بانک کشاورزی در این راستا، تصریح کرد: طرح تامین مالی خرد باعث ایجاد شغل و مهارت در زنان سرپرست خانوار شده است. دور شدن از سیستم حمایتی _صدقه‌ای باعث ایجاد حدود ٣٠٠ هزار گروه خودیار در استان‌های ایلام، کردستان، چهارمحال بختیاری... شده است.
وی با اشاره به تشکیل ١٧ گروه حمایتی اشتغال برای معلولان تصریح کرد: این گروه‌ها معلولان را برای توانمندسازی مورد حمایت قرار می‌دهند. آنها با بنگاه‌های اقتصادی ارتباط برقرار می کنند تا آنها اشتغال پیدا کنند.
رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه در لایحه حمایت از حقوق معلولان برای اولین بار شاهد همکاری دولت، انجمن‌های حامی حقوق معلولان و خود این افراد بودیم، افزود: این لایحه از طرف دولت به مجلس پیشنهاد شد و مبحث اشتغال این افراد مورد توجه جدی قرار گرفت.
بندپی با بیان اینکه در لایحه حمایت از حقوق معلولان در صورتی که یک بنگاه اقتصادی، معلولی با 30 درصد کارآیی پایین‌تر را به کار گیرد، دولت ما به ازای این میزان را متقبل خواهد شد، افزود: همچنین برای مشاغلی مانند متصدی‌گری مشاغل دفتری در دستگاه‌های دولتی و عمومی و دستگاه‌هایی که بخشی از منابع مالی‌شان از بودجه دولتی تامین می‌شود نیز معلولان باید تا 30 درصد به کار گرفته شوند. همچنین کارفرمایانی که معلولان را به اشتغال درآورند تا پنج سال سازمان بهزیستی بیمه کارفرمایی را پرداخت خواهد کرد. همه این اقدامات به این دلیل انجام خواهد شد که از نبوغ و توانایی معلولان در دستگاه‌های اجرایی استفاده شود. همچنین قانون اشتغال سه درصدی معلولان نیز شرایط استخدام آنان را مهیا خواهد کرد.
رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه در سال 96 در حوزه اعتیاد 9 میلیارد تومان از محل تبصره 16 بودجه اختصاص داده شده است، گفت: 400 میلیارد تومان از این بودجه تا کنون پرداخت شده است. همچنین این بودجه در سال 95، 1000 میلیارد تومان بود که 350 میلیارد تومان آن تا پایان سال 95 جذب شد. همچنین سقف وام اشتغالزایی برای بهبود یافتگان اعتیاد برداشته شده است تا این افراد بتوانند از خدمات اشتغالزایی و حمایت‌هایی برای ورود دوباره به جامعه بهره‌مند شوند.
بندپی با بیان اینکه در سال 95 در کل 48 هزار و 735 اشتغال تولید شده، اظهار کرد: از این تعداد 25 هزار و 376 شغل برای معلولان، 12 هزار و 716 شغل برای زنان سرپرست خانوار و پنج هزار و 220 شغل برای معتادان بهبود یافته بوده است.
وی در ادامه تصریح کرد: در 10 ماهه نخست سال 96 نیز در مجموع 41 هزار و 577 مورد شغل برای افراد تحت پوشش سازمان بهزیستی ایجاد شده که از این تعداد 20 هزار و 137 مورد برای معلولان، 5348 مورد برای معتادان بهبود یافته و 7595 مورد نیز برای زنان سرپرست خانوار بوده است.
رئیس سازمان بهزیستی کشور با انتقاد از اینکه در سال‌های اخیر تنها به بعد سلامت جسمی پرداخته شده است، افزود: آخرین شیوع شناسی اختلالات روانی نشان می‌دهد 23.4 درصد از افراد 15 تا 64 سال به نوعی اختلال روانی نیازمند مداخله مبتلا هستند.
بندپی با بیان اینکه در نوشته شدن برنامه‌های توسعه همواره این اقتصاد دانان هستند که مشارکت می‌کنند، اظهار کرد: این مسئله موجب شده است تا جای خالی جامعه شناسان، مددکاران اجتماعی، روان شناسان و ... در نوشتن برنامه توسعه خالی باشد. مهمترین آسیب اجتماعی در حال حاضر نداشتن برنامه منسجم در این حوزه است. ما تا به امروز در حوزه آسیب‌های اجتماعی آزمون و خطا کرده‌ایم.
وی با بیان اینکه در برنامه ششم توسعه سرفصل سلامت اجتماعی به شکل جداگانه‌ای در نظر گرفته شده، اضافه کرد:‌ در این برنامه تلاش شده است تا پیشگیری مورد تایید قرار گیرد و به توانمندسازی، اصلاح متون درسی، رصد آسیب‌های اجتماعی، آمایش اطلس آسیب‌های اجتماعی و ... توجه ویژه‌ای شود.
رئیس سازمان بهزیستی کشور با تاکید بر اینکه 70 درصد از طلاق‌ها مربوط به مسائل اجتماعی، تفاوت سن، تحصیلات، دخالت‌های والدین و ناتوانی‌های جنسی مربوط هستند، اظهار کرد: درصد کمی از طلاق‌های ثبت شده مربوط به مشکلات اقتصادی بودند. سازمان بهزیستی تلاش کرده است تا جای ممکن شرکای اجتماعی خود را به کار گیرد و در حال حاضر به دنبال تقویت بعد نظارتی برای این بخش است.
بندپی با اشاره به همکاری سازمان بهزیستی و قوه قضاییه برای تشکیل «الگوی دادگاه درمان مدار» برای رسیدگی در وضعیت معتادان متجاهر تصریح کرد: این طرح به شکل پایلوت در 25 بهمن ماه در یزد رونمایی شد. همچنین ثبت الکترونیکی طلاق نیز اقدام دیگر سازمان بهزیستی در حوزه کاهش طلاق بوده است. در این سامانه که ثبت طلاق به جای قوه قضاییه در سازمان زیر نظر سازمان بهزیستی انجام می‌شود مشاورین این سازمان با انجام مداخلاتی توانسته‌اند 8.1 درصد میزان طلاق را کاهش دهند.
وی با اشاره به اهمیت ترویج مسئولیت اجتماعی افزود: در سال گذشته نشان مسئولیت‌های اجتماعی به وسیله رئیس جمهور به برخی از فعالان این حوزه اعطا شد تا به این ترتیب این فرهنگ در جامعه تقویت شود. با این وجود مشکل عمده جامعه، فقدان امید و نشاط و شادابی است که پاشنه آشیل مسائل اجتماعی تلقی می‌شود.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/34853/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چگونه و در چه زمانی کودک خود را تشویق کنیم؟

نکات کلیدی برای دانش‌ آموزان روزه‌ دار در زمان امتحانات

مهمترین نشانه های آزار جنسی در کودکان

لکنت زبان چیست و چگونه تشخیص داده می شود؟

قوانینی که برای محافظت از کودک باید بدانید

کلاس‌ های تابستانی کودکان

بچه ها از چه سنی جوک را درک می‌کنند؟

اگر بچه ای رابطه جنسی والدینش را به طور اتفاقی دید چه کار کنیم؟

راهکارهایی برای تقویت روابط مادر و دختر

کلاس های تقویتی کودکان در فصل تابستان خوب یا بد؟

راهکارهایی برای متقاعد کردن بهتر کودک

نشانه های استرس در کودکان و راههای کاهش آن

آموزش مثبت اندیشی به کودکان

گِل‌بازی چه تاثیری روی کودکان می‌گذارد؟

استعدادیابی کودکان از روی رفتارشان!

علل جالب دروغگویی کودکان و راه درمان آن

16 راهکاری که والدین کلاس اولی‌ها باید بدانند

نحوه کمک به کودکان بعد از آسیب روانی

روش های تشویق کردن یکی از فرزندان برای جلوگیری از حسادت فرزند دیگر

بچه های زیر هفت سال چطور با طلاق کنار می آیند؟

علل، نشانه ها و درمان وسواس در کودکان

علت جیغ زدن کودکان چیست؟

با دوست خیالی کودکمان چه کنیم؟

علل خشم در نوجوانان

علل جیغ زدن کودک نوپا و روش صحیح برخورد با آن

با کدام ساز برای آموزش موسیقی به کودکان شروع کنیم؟

راهکارهایی برای پرورش کودکان شاد

روشهایی برای تقویت حس کنجکاوی در کودکان

اختلال یادگیری در کودکان چه علائمی دارد؟

روش های انتخاب معلم خصوصی مناسب

راه های مسئولیت پذیر کردن فرزندان

فواید آموزش موسیقی به کودک

انواع کودک آزاری و نکاتی درباره آن

رفتار با کودکان سرطانی

علل جیغ زدن کودکان و نحوه صحیح برخورد با آنها

مهم ترین نیازهای عاطفی کودک چیست؟

رفتارهایی که نشان میدهد کودک شما در آینده مهندس میشود !

لجبازی کودکان هنگام لباس پوشیدن

چند روش مناسب برای تنبیه کودکان

نحوه رفتار با کودک 4 ساله

بهترین سن یادگیری انواع موسیقی

طبیعت منبع الهام و اکتشاف کودک

تاثیر نقاشی بر عملکرد ذهنی و جسمی کودک

مشاوره کودک

کودکتان را به آشپزی کردن تشویق کنید

باغبان کوچک| معجزه تعامل کودک با گل و گیاه

بعد از دیدن چه علائمی باید به توانایی ذهنی کودک شک کرد؟

روان درمانی کودکان

روشهایی برای درک مفهوم زمان به کودک

خرید اسباب‌ بازی‌ زیاد چه تأثیری بر کودکان دارد؟