آریا بانو

آخرين مطالب

آیا پختن غذا در مایکروویو مضر است؟ خانه داري

  بزرگنمايي:

آریا بانو -
آیا پختن غذا در مایکروویو مضر است؟
٢٥٧
١
برترین ها / طبخ و پخت غذا در مایکروویو هر چند وقت یکبار خطری برای سلامتی تهدید نمی‌شود. ولی حقیقت این است که در زمان گرم کردن غذا ممکن است به دلیل زنده ماندن گروهی از باکتری‌ها در دمای بالا، خطرناک باشد. این روز‌ها بسیاری از افراد شک دارند که آیا پخت غذا در مایکروویو کاملا سالم است و خطری برای سلامتی آن‌ها محسوب نمی‌شود یا خیر.
با وجود آنکه مایکروویو در بسیاری از مواقع برای گرم کردن و پخت دسته‌ای از مواد غذایی استفاده می‌شود، ولی در روش‌های پخت سنتی آنگونه که اجاق گاز به کار می‌رود، مایکروویو جایگاهی ندارد. حال می‌خواهیم این شک را برطرف کنیم.
مایکروویو چگونه کار می‌کند؟
مایکروویو با تولید امواج الکترومغناطیسی کار می‌کند. در واقع این امواج مسئول گرمادهی به عناصر گوناگون مانند آب، چربی و مایعاتی هستند که در مواد غذایی وجود دارند. در این روش ماده غذایی، انرژی تولید شده توسط مایکروویو را جذب می‌کند. این فرآیند از لحاظ فنی به نام دی الکتریک یا گرمادهی الکتریکی شناخته می‌شود. این گرما باعث لرزش، اصطکاک و تلاقی مولکول‌هایی می‌شود که درون مواد غذایی وجود دارند و در نتیجه درجه حرارت آن‌ها را بالا می‌برند.
این روش گرم کردن در مورد مایعات کارایی بیشتری نسبت به مواد غذایی جامد دارد. به این دلیل که حرکت مولکول‌های جامدات آهسته‌تر و محدودتر از مایعات است. همچنین در مولکول‌های قند و چربی حرکت و جابجایی به مقدار چشمگیری کمتر است چرا که تعداد مولکول‌های آن‌ها کمتر است.
مزیت استفاده از مایکروویو
در سال‌های اخیر مایکرووویو به یک وسیله رایج در آشپزخانه تبدیل شده است و به شما کمک می‌کند تا به کمک آن غذا را در مدت کوتاهتری بپزید، وعده‌های غذایی ساده و کاملی آماده کنید و از روش‌های مختلف طبخ استفاده کنید. روش استفاده صحیح از این وسیله اهمیت زیادی دارد. اگر آن را به شکل نادرستی به کار برید ممکن است برای ماده غذایی شما خطر داشته باشد.
شما به راحتی می‌توانید تفاوت‌های پخت غذا در مایکروویو و با روش‌های قدیمی و سنتی را مشاهده کنید. با این وجود مایکروویو یک روش سریع و تند برای پخت به شمار می‌رود. بعضی از متخصصین توضیح می‌دهند که این نوع روش پخت می‌تواند ترکیب مواد غذایی را تغییر دهد. در این صورت نه تنها ویژگی‌های فیزیکی و تغذیه‌ای متاثر می‌شوند، بلکه ممکن است برای سلامت انسان نیز ناسالم باشد.
تغییر ترکیبات مواد غذایی
پخت و پز در مایکروویو می‌تواند فرمول مولکولی مواد غذایی از جمله آمینو اسید، قند، پروتئین، مواد معدنی، ویتامین و آنتی اکسیدان‌ها را به طور قابل توجهی تغییر دهد. این واکنش یعنی جذب مورد نیاز و ضروری مواد غذایی در طول زمان تحت تاثیر قرار می‌گیرد و همچنین بدن انسان نیز اگر مکررا از این روش طبخ تغذیه کند، آسیب می‌بیند.
توزیع گرما
با وجود اینکه بسیاری از مردم باور دارند مایکروویو غذا را ار بخش‌های داخلی به سمت خارج گرم می‌کند، اما باید گفت که در حقیقت کاملا برعکس است. همانطور که پیشتر گفته شد مایکروویو غذا‌هایی را بهتر گرم می‌کنند که حاوی مایعات هستند. گرمای تولید شده در مایکروویو به میزان یکسان توزیع نمی‌شود و با داشتن این ویژگی مرکز غذا درجه حرارت کافی را دریافت نمی‌کند. در نتیجه باکتری و عناصر مضر برای سلامتی تخریب نمی‌شوند.
مواد غذایی خشک شده
امواج الکترومغناطیسی مسئول لرزش، اصطکاک و برخورد بین مولکول‌های درون غذا هستند. این مسئله می‌تواند باعث کاهش آب در مواد غذایی و خشک شدن آن‌ها گردد. این کمبود آب در طعم، بو و غلظت مواد غذایی تاثیر گذاشته و نسبت به روش سنتی پخت غذا، آن را ناسازگارتر می‌کند.
آیا طبخ غذا در مایکروویو واقعا به سلامتی ضرر می‌زند؟
پخت غذا در مایکروویو یک مسئله حساس برای افرادی است که به طور مرتب از آن استفاده می‌کنند، در واقع این وسیله در خانه شان بسیار پر کارکرد ظاهر شده است. همانطور که متوجه شدید، مایکروویو ترکیب مواد غذایی را در حین طبخ تغییر می‌دهد؛ بنابراین ارزش غذایی این مواد کاهش می‌یابد. حقیقت این است که سازمان جهانی سلامت نشان داده که خطر مشخصی در رابطه با پخت یا گرم کردن غذا درون مایکروویو وجود ندارد.
با این وجود بهترین روش سلامتی بدن این است که برای پخت و گرم کردن غذا به وسیله مورد استفاده خود تنوع بدهید. همچنین باید از دستور پخت‌های سالم استفاده کنید تا ویتامین، مواد معدنی، اسید چرب، فیبر و دیگر ترکیبات مورد نیاز بدن را تامین کند.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/152490/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

10 جمله ممنوعه در محل کار!!

علائم فشار روانی بر مراقبت‌کننده از بیمار مبتلا به آلزایمر

فکر کردن باعث شارژ شدن مغز می شود

این جملات را هرگز در پیامک تان نگویید!!

دروغگویی یا چاپلوسی

درمان بی خوابی شبانه تنها در 60 ثانیه

مادران افسرده، فرزندان افسرده تربیت می‌کنند

کمال گرایی چیست و چگونه می توان به کمال گرایی غلبه کنیم؟

افسردگی پاییزی بیشتر سراغ چه کسانی می‌آید؟

انعطاف پذیری عصبی و کارایی آن در زندگی

اختلالات سایکو سوماتیک یا روان تنی چیست ؟

افراد جامعه باید نحوه دسترسی به درمان های حوزه سلامت روان را بدانند

چگونه کتابخوان شویم؟

باورهای غلط درباره افسردگی

راز جذابیت انسان های دوست داشتنی چیست؟

5 نشانه که می‌گوید ذهنتان خسته است

گام برداشتن به عقب باعث افزایش حافظه می‌شود

نتایج نظرسنجی زنان شادتر هستند یا مردان ؟

استرس دست دوم چیست؟

چرا بیماری های روحی و روانی در بین دانشجویان افزایش یافته؟

انواع اختلال یادگیری و علائم آن

درمان وسواس فکری با روش درمانی مواجهه

بلای خانمان‌سوزی به نام نگرانی و استرس

خوابیدن طولانی مدت چطور باعث کابوس شبانه می شود؟

آشناپنداری یا دژاوو چیست؟

به کدام‌ یک مبتلا هستید: افسردگی یا افسرده‌حالی؟

نشانه‌های اولیه آلزایمر

عواملی که موجب ضعف حافظه می‌شوند

چگونه در اولین دیدار خوب به نظر بیاییم؟

مادر وسواسی ام قبول نمی کند که به شدت وسواس دارد!

برای تمرکزحواس چه بخوریم؟

چرا استرس «عصرگاهی» خطرناک‌تر است؟

مزایای خانواده های پرجمعیت

چرا دیگران شما را جدی نمی‌گیرند؟

راهکارهایی برای مبارزه با افسردگی در زمستان

ارتباط جنسیت فرزند با افسردگی پس از زایمان

استرس با جسم و روح ما چه می‌کند؟

چگونه در 10 دقیقه مشتری مناسب را شناسایی کنیم؟

خواهر و برادر‌ها چگونه شخصیتمان را می‌سازند؟

8 جمله ای که نباید در محل کارتان بگویید

هراس جدایی از تلفن همراه

بهترین انتقام چه چیزی می‌تواند باشد؟

تئوری ذهن یا توانایی ذهن خوانی چیست؟

با دیرآموزان چگونه برخورد کنیم؟

تاثیر نور خورشید بر سلامت روان

از نشانه‌های نه چندان مشهود اضطراب

افسردگی پس از سقط جنین را جدی بگیریم

علائم اختلالات روانی در افراد چیست؟

ویژگی های افراد بازنده

حسادت چیست و چگونه می توان حسادت را درمان کرد ؟