آریا بانو

آخرين مطالب

غذاهای ممنوعه برای خانم باردار پزشکي

  بزرگنمايي:

آریا بانو -
غذاهای ممنوعه برای خانم باردار
١١٨
٠
نی نی بان / بارداری یکی از بهترین و حساس ترین دوره های زندگی یک زن است. بنابراین برای زنان باردار یک رژیم غذایی سالم بسیار مهم است. مادرانی که در دل خود نوزاد دارند باید توجه ویژه ای به چیزهایی که می خورند داشته باشند و از خوردن غذا و نوشیدنی های مضر اجتناب کنند. حتی برخی غذاهایی که باید در حالت عادی هم به ندرت مصرف شوند در این دوران باید از خوردن آن کاملا اجتناب شود. در این مقاله غذا و نوشیدنی هایی را با هم مرور می کنیم که در دوران بارداری باید از خوردن آن ها پرهیز کنی.
ماهی هایی با جیوه بالا
جیوه یک عنصر بسیار سمی است که در آب های آلوده یافت می شود. میزان بالای این عنصر برای سیستم عصبی، سیستم ایمنی بدن و کلیه ها می تواند سمی باشد و مشکلات جدی در کودکان ایجاد کند.
از آنجایی که این عنصر در دریاهایی با آب های آلوده یافت می شود، ماهی های دریای بزرگ می توانند مقادیر زیادی جیوه را در خود جمع کنند. بهتر است از خوردن ماهی های جیوه دار در دوران بارداری اجتناب شود اما اگر هم مجبور به مصرف این نوع ماهی ها بودی بهتر است استفاده از آن نهایت به یک یا دو بار در ماه منتهی شود. از انواع ماهی های جیوه دار می توان به موارد زیر اشاره کرد: کوسه ماهی، شمشیر ماهی و انواع خاصی از ماهی های تن.
اما همه ماهی ها در معرض جیوه نیستند فقط انواع خاصی از آن ها جیوه زیاد در خود دارند. پس مصرف ماهی های کم جیوه در دوران بارداری بسیار مفید است و خوردن 2 بار در هفته از آن ها بسیار برای مادر و نوزاد مناسب است. به طور کلی ماهی دارای اسیدهای چرب امگا 3 است که برای نوزاد بسیار مفید است.
ماهی خام
ماهی های خام می توانند چندین عفونت ویروسی، باکتری یا انگلی مانند ویبریو، سالمونلا و لیستریا باشد. برخی از این ویروس ها فقط روی مادر تأثیر گذاشته و باعث ضعف می شوند. سایر ویروس ها نیز ممکن است روی نوزاد تأثیر گذاشته و می تواند منجر به نوزاد نارس با عواقب جدی و حتی مرگ بار شود.
به طور کلی خانم های باردار بیشتر به عفونت لیستریا مبتلا می شوند. این احتمال تا 20 برابر هم می تواند بیش تر از افراد معمولی باشد.
گوشت های خام و فرآوری شده
خوردن گوشت های خام خطر ابتلا به عفونت های مختلف از جمله توکسوپلاسما را افزایش می دهد. برخی باکتری ها بر روی سطح گوشت قرار می گیرند و بعضی دیگر در داخل فیبرهای ماهیچه ای هستند. باکتری ها ممکن است سلامت نوزاد را تهدید کنند و منجر به مرگ زودرس یا بیماری های عصبی شدید از جمله عقب ماندگی ذهنی، کوری و صرع بشوند.
گوشت های فرآوری شده که در غذاهایی مانند سوسیس استفاده می شوند نیز می توانند مضر باشند.
تخم مرغ خام
تخم مرغ خام می تواند آلوده با سالمونلا باشد. علائم عفونت های سالمونلا معمولا توسط مادر تجربه می شوند و شامل: تب، تهوع، استفراغ، گرفتگی معده و اسهال است. در موارد نادر هم می تواند باعث التهاب در رحم شود که باعث زایمان زودرس می شود. اکثر محصولات کارخانه ای حاوی تخم مرغ های پاستوریزه هستند اما با این حال همیشه برچسب روی محصولات و مواد تشکیل دهنده آن را بخوان. خانم های باردار باید همیشه از تخم مرغ کاملاً پخته و پاستوریزه استفاده کنند.
گوشت هایی مثل دل و جگر
گوشت اعضاء حیوانات یک منبع عالی و مغذی است که شامل آهن، ویتامین B12، ویتامین آ و مس هستند و همه این مواد برای مادر و نوزاد مناسب است. با این حال خوردن عضوهایی که بیش از حد ویتامین آ در آن قسمت وجود دارد، در طول بارداری توصیه نمی شود؛ زیرا مصرف بیش از حد این گوشت ممکن است باعث مسمومیت ویتامین آ و بر هم زدن سطح مس در بدن شود که می تواند منجر به نقص تولد و مسمومیت کبدی بشود. پس بنابراین زنان باردار نباید بیش از یک بار در هفته این گوشت ها را مصرف کنند.
کافئین
کافئین یکی از رایج ترین مواد روان گردان در جهان است که عمدتاً در نوشیدنی هایی مانند قهوه، چای، نوشابه و کاکائو یافت می شود. معمولا به خانم های باردار توصیه می شود که مصرف کافئین روزانه خود را به زیر 200 میلی گرم برسانند و خوردن قهوه به روزی 1 – 2 فنجان محدود شود.
کافئین به سرعت جذب شده و به جفت و جنین منتقل می شود. مصرف کافئین زیاد در دوران بارداری باعث محدودیت در رشد جنین، وزن کم هنگام تولد (کم تر از 2.5 کیلوگرم)، افزایش خطر مرگ و افزایش خطر ابتلا به بیماری های مزمن در بزرگسالی مانند دیابت نوع 2 می شود.
جوانه های کال
جوانه های کال و نارس مانند جوانه یونجه، شبدر، تربچه، لوبیا سبز و… می توانند آلوده به سالمونلا باشند؛ زیرا محیط مرطوب مورد نیاز برای رشد این جوانه ها برای این نوع از باکتری مناسب بوده و تقریباً می توان گفت با شست و شو از بین نمی روند. به همین دلیل توصیه می شود زنان باردار از خوردن جوانه های خام و کال خودداری کنند و همیشه پس از پخته شدن از آن ها استفاده شود.
محصولات خوراکی شسته نشده
سطح میوه یا سبزیجات شسته نشده می تواند به چندین باکتری و انگل از جمله: توکسوپلاسما، سالمونلا و لیستریا آلوده باشد که این موارد از طریق خاک یا دست آلوده به آن ها منتقل می شود. این آلودگی در هر کدام از مراحل تولید، برداشت، پردازش، ذخیره سازی، حمل و نقل و موقع فروش می تواند به وجود آید. این باکتری ها می توانند به مادر و نوزاد آسیب برسانند که یکی از انواع بسیار خطرناک آن که در میوه ها و سبزیجات باقی می ماند، توکسوپلاسما نامیده می شود.
اکثر نوزاد هایی که آلوده به توکسوپلاسما می شوند در رحم مادر و هنگام تولد نشانه خاصی ندارند اما به مرور زمان در طول زندگی آن ها علائمی مانند نابینایی یا اختلالات عقلی ایجاد می شود؛ و حدود 1 درصد از نوزادان هنگام تولد دارای آسیب جدی چشم یا مغز هستند.
در زمان بارداری با شست و شوی کامل میوه و سبزیجات، ضدعفونی کردن آن ها به وسیله نمک و یا پختن شان خطر ابتلا به این بیماری ها را به حداقل برسان.
شیر، پنیر و آبمیوه های غیر پاستوریزه
مواد لبنی غیر پاستوریزه به خصوص شیر و پنیر می توانند شامل مجموعه ای از باکتری های مانند لیستریا، سالمونلا، E.coli و کمپیلو باکتر باشند. این امر می تواند در مورد آبمیوه ها نیز صادق باشد. این عفونت ها عواقب خطرناکی را برای قند عسل مان به همراه دارد. پاستوریزاسیون موثر ترین راه برای کشتن هر نوع باکتری مضر است که در عین حال ارزش غذایی محصولات را تغییر نمی دهد. برای به حداقل رساندن خطر ابتلا به این عفونت ها در زنان باردار توصیه می شود حتما از شیر، پنیر و آبمیوه های پاستوریزه استفاده شود.
غذاهای آماده و فرآوری شده
در این زمان مادر به مواد مغذی ضروری مانند پروتئین، آهن و… نیاز دارد. درست است که این قضیه منوط بر مصرف دو برابر غذا نیست و فقط مصرف روزانه 300 – 500 کالری بیشتر در سه ماهه دوم و سوم بارداری کافی ست؛ اما با این حال باید در نظر داشت که مواد غذایی فرآوری شده حاوی مواد مغزی کم و کالری زیاد است که منجر به بالا رفتن قند و اضافه وزن می شود. علاوه بر این شکر زیاد موجود در این مواد خوراکی موجب افزایش چشم گیر ابتلا به بیماری هایی از جمله: دیابت نوع 2 و بیماری های قلبی می شود.
بنابراین رژیم غذایی در دوران بارداری باید مطلوب و به طور عمده شامل مواد غذایی مقوی و ترجیحاً کالری پایین باشد تا بتواند به خوبی نیازهای مادر و نوزاد را پاسخ بدهد.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/170210/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بعد از ورزش بدن‌درد دارید؟ برای تسکین، این روش‌ها را امتحان کنید

اعتیاد به کافئین را بی دردسر ترک کنید

20 دلیل برای این‌که تخم‌مرغ و پنیر را باهم نخورید

نشانه‌های کمبود ویتامین K

آیا غذا‌های دریایی سرطان زا هستند؟

محققان از ارتباط بین ورزش‌های سبک و کاهش افسردگی خبر می‌دهند

چند بار باید دستان خود را بشوئید؟

آزمایش اولین «واکسن شخصی» برای نوعی از سرطان روی بیمار انگلیسی

ترانه شاد «یار یار» با صدای امید حاجیلی

آهنگ «طبق معمول» با صدای آرمین زارعی

اجرای «شامیسن»، سازی از کشور ژاپن

اجرایی از استاد حسین علیزاده و گروه هم آوایان

موزیک ویدئوی نوستالژیک «راز» از مازیار عصری را اینجا ببینید

قطعه «دی بلال» با نوای بختیاری از کوروش اسدپور

اجرایی از ترانه بیکلام و پر انرژی «children»

«امید»، موسیقی کمانچه روح نواز و الهام بخش از مارک الیاهو

آهنگ قدیمی و زیبا با صدای علیرضا طلیسچی

نماهنگی تماشایی با صدای گرشا رضایی

صعود قیمت جهانی خودرو

طرح دولت برای واردات خودرو، یعنی 50هزارمیلیاردتومان رانت

خودروهای 2022 که نامزد ورود به بازار ایران هستند/ 14 گزینه باکیفیت تا 20 هزار یورو(+عکس و مشخصات)

وزیر صمت: 30 درصد قطعات یدکی تقلبی است/ کمک فنر دست دوم را به جای نو می فروشند

وزارت صمت: واردات خودرو بالاتر از 20 هزار دلار باعث گسترش فخر فروشی می شود

چکش‌کاری واردات خودرو

سومین دوره عرضه خودرو در سامانه یکپارچه؛ این هفته

جزئیات قرعه‌کشی جدید خودرو/ ثبت‌نام از 16 شهریور ماه آغاز می‌شود

روزنامه خراسان: منتظر واردات خودروهای برند معتبر نباشید؛ خودرو وارداتی همین چینی هاست،شاید هم روسی و کمی هم هندی

جزئیات واردات خودرو به مناطق آزاد

قیمت خودروهای وارداتی اعلام شد

تولید ایران‌خودرو و سایپا؛ هر روز کمتر از دیروز!

ثبت‌نام سومین مرحله قرعه‌کشی خودرو آغاز شد | اسامی خودروها، قیمت و زمان تحویل

کدام خودروها فرسوده محسوب می‌شوند؟

زمان ثبت نام سومین مرحله قرعه‌کشی یکپارچه خودرو تمدید شد

سرقت قطعات خودروهای وارداتی در گمرک/ خودروها را بی زاپاس و ضبط به ما تحویل دادند

صادرات خودرو بیشتر شبیه شوخی است

قرعه‌کشی سومین مرحله سامانه تخصیص خودرو، امروز ساعت 14

سود میلیاردی واردات خودرو برای مافیای دولتی! /مردم امسال منتظر خودروی وارداتی نباشند

قرعه‌کشی سومین فروش یکپارچه خودروها/زمان اعلام نتایج

سود میلیاردی واردات خودرو برای مافیای دولتی!/ مردم امسال منتظر خودروی وارداتی نباشند

سناریوهای برجامی واردات خودرو

وارداتی‌های بازار خودرو گران شدند/ آخرین قیمت تویوتا، رنو، کیا و هیوندای

نتایج سومین مرحله قرعه‌کشی خودرو اعلام شد

عکس | کیا سول 600 میلیون تومانی در کره ، گزینه جدی واردات به ایران می شود؟

نماینده مجلس: تعیین عوارض شناور برای واردات خودرو یعنی سجده در برابر پراید

بررسی نوسانات قیمت خودرو در بازار 10 روز اخیر

تکلیف خودروهای توقیفی در گمرک مشخص شد/ فقط ترخیص این خودروها ممنوع است

شروط عجیب و غریب برای واردات خودرو

لکسوس، بنز، پورشه، بی ام و، کیا و هیوندا به مزایده می‌روند

قیمت پراید برابر با یک سال‌ و نیم درآمد خانوارهای شهری/ رشد 17 برابری قیمت پراید در 11 سال

تا کی مردم باید تاوان ارابه های مرگ و مافیای خودرو را بدهند؟