آریا بانو

آخرين مطالب

آسیب‌های اجتماعی، زلزله خاموش اجتماعي

  بزرگنمايي:

بانو نیوز - مشاور امور فرهنگی و توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر با تاکید بر اینکه مسئولان باید با نگاهی فراجناحی و غیرسیاسی نسبت به مسائل اجتماعی و معضلات جوانان به حل این مشکلات بپردازند، اظهار کرد: همانطور که در وقوع حوادثی مانند ریزش ساختمان پلاسکو دست همه گروه‌های اجتماعی را صرف نظر از عقاید و گرایش‌های آنان به گرمی می‌فشاریم، باید در زمینه حل آسیب‌های اجتماعی نیز از هر فرد متخصصی که می‌تواند در این زمینه کمک کند، استفاده کنیم.

حجت الاسلام ناصر نقویان در گفت‌وگو با ایسنا، با تاکید بر ضرورت اقدام جمعی در حوزه اعتیاد، گفت: همانطور که همه مردم کشور با وقوع زلزله به کمک آسیب دیدگان آمدند، چنین رویکردی در زمینه کاهش آسیب‌های اجتماعی نیز مورد نیاز است. آسیب‌های اجتماعی همچون زلزله‌ای خاموش هستند که از درون باعث پوسیدگی جامعه می‌شود.
وی با انتقاد از اینکه در بحث آسیب‌های اجتماعی به جای آنکه به ریشه‌ها و علت‌ها پرداخته شود بیشتر به شاخه‌ها و معلول‌ها تاکید می‌شود، ادامه داد: برای مثال در حوزه مواد مخدر به نیروی انتظامی به ازای کشف مواد مخدر حق الکشف داده می‌شود. آیا با این کار احتمال ورود مواد مخدر افزایش نمی‌یابد؟ چنین اقداماتی در حوزه مواد مخدر مشکلی را برطرف نخواهد کرد. باید توجه داشته باشیم. مواد مخدر و اعتیاد مسائلی هستند که زمینه‌های متعددی دارند.

مشاور امور فرهنگی و توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه دلایل وقوع آسیب‌هایی همچون اعتیاد در خانواده‌های فقیر و آسیب پذیر نسبت به خانواده‌های متمول متفاوت است توضیح داد: ایران جزو معدود کشورهایی است که در آن تعداد معتادان متاهل نسبت به معتادان مجرد بیشتر است. این در حالیست که در اغلب کشورهای جهان مجردها بیشتر به سمت اعتیاد روی می‌آورند. باید بررسی کرد که فردی که همسر و فرزند دارد چرا باید به سمت اعتیاد متمایل شود؟.
نقویان با بیان اینکه بخش عمده‌ای از آسیب اعتیاد معلول فقر است تصریح کرد: ریشه فقر در بیکاری است. چرا که انسانی که کار و درآمد کافی دارد به دنبال تفریحات سالم می‌رود. در مورد قشر متمول جامعه عامل اعتیاد یا کمتر است و یا نوع آن فرق می‌کند. در میان این قشر مصرف مواد مخدر نوعی تفریح به حساب می‌آید و نه راه فراری از آسیب‌های روحی- روانی؛ به همین دلیل باید برای این گروه کار فرهنگی انجام داد و در مورد خانواده‌های فقیر باید به دنبال کار اقتصادی و اشتغالزایی رفت.
وی با اشاره به طبقه بندی نیازهای اساسی انسان و هرم مازلو توضیح داد: بر اساس این مفهوم روانشناختی، نیازهای انسان به پنج طبقه تقسیم می‌شوند. طبقه سوم این هرم به نیاز «شخصیت یابی» است. بنابراین بعد از رفع نیازهای فیزیولوژیک و امنیت به تامین این نیاز می‌رسیم. به این ترتیب اگر بتوانیم در ساختارهای جامعه به ریشه یابی علل اعتیاد بپردازیم، به نتایج موفقیت آمیزتری خواهند رسید.
وی با اشاره به اینکه زنان در جامعه بیشتر به دلیل رفع نیاز مالی به اشتغال می‌پردازند تصریح کرد: در بسیاری از مواقع اشتغال زنان تنها به دلیل مشارکت اجتماعی یا بهره مندی از تخصص آنان نیست، بلکه دلیل عمده اشتغال آنها کمک به اقتصاد خانواده است. یکی از دلایلی که کارفرمایان نیز تمایل به استفاده از نیروی کار زنان دارند این است که آنان به حقوق کمتر راضی می‌شوند، اما کارشان را بهتر، بی نقص‌تر و منظم‌تر انجام می‌دهند.
مشاور امور فرهنگی و توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به نقش روحانیت در حل معضلاتی مانند اعتیاد توضیح داد: مردم کشور هنوز به روحانیت اصیل، دلسوز، دانا و فهیم اعتقاد و باور قلبی دارند. بخشی از بدنه روحانیت تحت عنوان ائمه جمعه، ائمه جماعات و ... مشغول فعالیت هستند. بخشی از این گروه نیز اگرچه در این دسته قرار ندارند اما مردم آنها را به عنوان اشخاصی دلسوز می‌شناسند و سوالات خود را با آنها در میان می‌گذارند. باید تریبون‌های عمومی در اختیار این گروه نیز قرار گیرد.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/24695/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

افسردگی بعد از زایمان و تاثیر آن بر نوزاد

تاثیر داروهای مُسکن بر رفتارهای احساسی زنان و مردان

نقش خانواده در سلامت روان

درمان وسواس با روش های طبیعی

روشی حیرت‌انگیز در درمان افسردگی

کنترل خشم و عصبانیت با 10 ترفند

چگونه ارتباط ذهن، بدن و روح را در زمستان تقویت کنیم؟

قرص‌های ضد افسردگی نتیجه‌بخش است؟

یوگا و رهایی از اضطراب مادربودن

حقایق عجیب زنانه!

درمان وسواس و افسردگی با چند راهکار کم‌خرج

با این ترفند ساده از اعتیاد به تلفن همراه خلاص شوید

غلبه بر ترس و راه اندازی کسب و کار جدید

5 نشانه‌ ظاهری اضطراب بیمارگونه

رژیم غذایی برای مقابله با افسردگی

فرار دختران از خانه، دلایل و راه های پیشگیری

اکراه مردان در پذیرش مشکلات سلامت روان

بی‌ادب ها هرگز موفق نمی‌شوند!

راهکارهایی برای کنترل عصبانیت

چگونه با رازهای‌مان خوشحال باشیم؟

چرا دختران بیشتر از پسران در معرض افسردگی قرار دارند؟

نقش استرس در بروز دردهای قلبی!

اعتیاد به کار؛ بلایی که عمرمان را می‌گیرد

با بیماران چگونه برخورد کنیم؟

فواید خنده و گریه

چرا مجردها منزوی می‌شوند؟

اضطراب و استرس، مسری است

9عامل کمتر شناخته‌شده زوال عقل

شخصیت شما چه تاثیری بر سلامت شما دارد؟

12 علامت اینکه واقعا باهوش هستید

روان‌شناسی نابرابری

آیا احساسات را به فرزندانمان یاد می دهیم یا ارث می دهیم؟

افسردگی ناشی از تعطیلات چیست؟

9 عادت روزانه‌ای که باید هر چه زودتر ترک کنید

ویژگی‌های چهره که باعث جذاب‌تر دیده شدن افراد می‌شود

اضطراب بیشتر با استفاده بیش از اندازه از اسمارت فون ها

چرا بی دلیل گریه می کنیم؟

آیا افراد تحصیل‌کرده به مشکلات روحی بیشتری دچار می‌شوند؟

شغلی را که واقعا دوست دارید بیابید

راه های رفع کسالت بعد از تعطیلات نوروز

چرا در مورد مسائل مالی، احساسی تصمیم می‌گیریم؟

راهکارهایی برای رهایی از استرس

نکاتی درباره رایج ترین بیماری روانی

افزایش سطح انرژی بدن در آغاز روز با رنگ نارنجی و چند اقدام ساده

علائم افسردگی خفیف

مهارت تفکر انتقادی‌تان را چگونه پرورش دهید؟

اختلال مانیک (دوقطبی) چیست؟

چرا در خواب حرف می‌زنیم؟

چگونه انرژی منفی را از خانه دور کنیم؟

چگونه هورمون استرس را کم کنیم؟