آریا بانو

آخرين مطالب

بی توجهی به نیازهای زنان آسیب های اجتماعی را افزایش می دهد گفتگو

  بزرگنمايي:

آریا بانو - تهران- یک مددکار اجتماعی با اشاره به پائین آمدن سن درگیرشدن دختران در آسیب های اجتماعی مانند اعتیاد گفت: این مساله نشان دهنده بی توجهی به نیازهای عاطفی، خانوادگی و اجتماعی زنان مانند داشتن شغل مناسب است که سبب افزایش آسیب های اجتماعی در جامعه می شود.

لیلا ارشد که به گفته خودش 14 سال در محله پرآسیب دروازه غار تهران به عنوان مددکار اجتماعی مستقر است، روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: شواهد فراوانی برای کاهش سن درگیری دختران با آسیب های اجتماعی وجود دارد و در محله های پرآسیب، این مساله به خوبی مشهود است.
رئیس خانه خورشید گفت: زنان بیش از گذشته درگیر اعتیاد شده اند و تمام این مشکلات نشان می دهد که خطرات و مشکلاتی از ناحیه آسیب های اجتماعی، جامعه را تهدید می کند.
وی افزود: اگر امروز به نیازهای زنان توجه نکنیم و به آن نپردازیم، شرایط نامناسبی ایجاد خواهد شد؛ بنابراین باید تلاش کنیم شرایط فرزندان خود به ویژه دختران را از لحاظ کسب مهارت های اجتماعی بهبود بخشیم و تقویت کنیم تا بتوانیم شرایط اجتماعی مناسب تری برای آنان فراهم سازیم.
ارشد اضافه کرد: در مناطق پرآسیب، دختران با مسائلی مانند آزار و آسیب جسمی، روانی و عاطفی روبرو هستند؛ چراکه مساله نبود امنیت لازم در این مناطق وجود دارد و دختران و زنان احساس می کنند نمی توانند به راحتی به شغل و درآمد موردنظر دسترسی داشته باشند.
وی ادامه داد: برخی زنان و دختران مجبور شده اند به دلایل متعدد محل زندگی خود را ترک و به حاشیه کلانشهرها و مناطق پرآسیب مهاجرت کنند، مهاجران داخلی یا خارجی زیادی نیز به علت فقر، خشکسالی و سایر مسایل این مناطق را برای زندگی انتخاب کرده و همین مساله سبب بروز مشکلات زیادی به ویژه برای زنان ساکن اینگونه محله ها شده است.
ارشد به لزوم آموزش مهارت های زندگی به زنان و دختران اشاره کرد و افزود: می توان با آموزش مهارت های زندگی از بروز بسیاری از این آسیب ها پیشگیری و دختران را در برابر اینگونه مسایل و معضلات اجتماعی مصون کرد.
* مهارت آموزی، ابزار مقابله دختران با آسیب های اجتماعی
مددکار اجتماعی و رئیس خانه خورشید (مرکز غیردولتی کاهش آسیب اعتیاد زنان) اظهار داشت: برای تحقق برنامه هایی مانند توسعه اجتماعی و بهبود شرایط جامعه، نیازمند پیشگیری سطح یک (پیشگیری از بروز آسیب های اجتماعی) هستیم.
ارشد افزود: پیشگیری سطح یک، آموزش مهارت هایی است تا دختران با استفاده از آنها بتوانند یاد بگیرند چگونه از خود مراقبت کنند، توانایی ها و محدودیت های خود را بشناسند و بیاموزند که چگونه می توانند به عنوان یک شهروند یا یک زن سالم زندگی کنند.
وی اضافه کرد: زنان و دختران باید بتوانند خلاقیت ها و توانایی های خود را نشان دهند و خلاق تر باشند تا بتوانند در جامعه زندگی کنند؛ این درحالی است که اکنون حتی پیشگیری سطح یک را برای فرزندان خود نداریم.
ارشد با اشاره به فراوانی پیچیدگی های اجتماعی قرن بیست و یکم، گفت: در شرایط فعلی باید بستری را فراهم کنیم و به کودکان خود ابزار مهارتی بدهیم تا از خود مراقبت کنند.
وی افزود: زنان نقش بسیار مهمی در جامعه، اقتصاد خانواده، حفظ محیط زیست و تربیت فرزندان دارند؛ بنابراین اگر نتوانیم پیشگیری سطح یک را داشته باشیم، به هیچکدام از اهداف توسعه نخواهیم رسید.
* پیشگیری از آسیب های اجتماعی از دوران کودکی آغاز شود
رئیس خانه خورشید خاطرنشان کرد: دختران و زنانی که در مناطق حاشیه ای یا محروم کشور زندگی می کنند، محدودیت های بیشتری تجربه می کنند.
ارشد افزود: برای پیشگیری از درگیر شدن دختران در آسیب های اجتماعی، آموزش ها باید از دوران کودکی آغاز شود. در این راستا حضور مددکار اجتماعی در مدارس می تواند تا حد زیادی کمک کننده باشد؛ مددکار اجتماعی برای حل مشکلات باید خانواده و کودک را در کنار هم ببیند.
وی ادامه داد: اگر کودکی، منزوی، گوشه گیر و پرخاشگر است و در خانه مورد آسیب قرار می گیرد، باید در همان مقطع سنی و از طریق مدرسه مورد توجه، درمان و مشاوره قرار گیرد.
این مددکار اجتماعی اظهار امیدواری کرد تا با ارائه مشاوره با هزینه های اندک و با کیفیت از میزان آسیب های اجتماعی کاسته شود.
* درمان اعتیاد با مشاوره تلفنی میسر نیست
رئیس خانه خورشید با تاکید بر جایگاه مطلوب مشاوره تلفنی در کاهش آسیب های اجتماعی گفت: با این وجود نمی توانیم از مشاوره تلفنی به عنوان درمان یاد کنیم.
ارشد افزود: در گام نخست می توان از مشاوره تلفنی برای درمان اعتیاد بهره برد اما نمی توان از این طریق به طور مثال به قطع سوءمصرف شیشه کمک کرد؛ چراکه فرد مصرف کننده حداقل باید 6 تا 12 ماه هر هفته برای ترک مراجعه کند و راهکارهایی بیاموزد تا دوباره مصرف را آغاز نکند.
وی با تاکید بر نقش آموزش مهارت ها به فرزندان برای کاهش آسیب های اجتماعی گفت: بی مهارتی افراد آسیب های فراوانی را ایجاد می کند؛ به طور مثال فرزندان شیوه های همسری را نمی آموزند و با آمار بالای طلاق مواجه هستیم.
ارشد اضافه کرد: همچنین فرزندان ما شیوه های والدی را نمی آموزند و از این رو، ما هنوز با کودک آزاری های سهمگین مواجه هستیم؛ اینها همه مهارت هایی است که فرزندان ما نیاز دارند بیاموزند وگرنه با شعار دادن و کلی گویی هرگز اتفاق خوبی نمی افتد.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/70916/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خودروی نوستالژیک 650 میلیونی

دولت به دنبال افزایش قیمت خودرو در اسفند؟/ هیچ وقت نمی‌گذارند واردات خودرو آزاد شود!

وزارت صمت بازار را رها کرده؛ مردم خودرو نخرند

پژو ٢٠6 نرفته، برگشت!

تا دولت نخواهد، قیمت خودرو کاهش نمی‌یابد/ چرا قیمت خودرو رقابتی نمی‌شود؟

پیش‌فروش خودروهای وارداتی؛ وزارت صمت رویا می‌فروشد

هفته 7درصدی بازار خودرو

آغاز ثبت نام خودروهای وارداتی/ 500 میلیون بلوکه کنید

100هزار خودروی وارداتی عرضه می‌شود/ تا پایان سال قرعه‌کشی خودرو نداریم

ثبت‌نام خودروهای وارداتی چطور و چگونه؟

خالی‌فروشی در واردات خودرو

سراب وعده فروش اینترنتی مدیران خودرو/ دلار بالا کشید، سایت فروش اینترنتی از کار افتاد

جزئیات طرح فروش یکپارچه بدون قرعه‌کشی خودرو/ همه متقاضیان خودرو می گیرند؟

نماینده مجلس: کسی که خودروی 100 میلیونی خریده و امروز 4 میلیارد تومان شده، چه گناهی کرده؟

مخالفت مجلس با اخذ مالیات از خودروهای با قیمت بیشتر از 3 میلیارد تومان

قالیباف: به خاطر تحریم‌ها نمی‌توان اطلاعات را شفاف اعلام کرد اما نگران نباشید/عرضه 2 مدل چانگان قطعی است

اولین فروش خودرو "بدون قرعه‌کشی" برای همه خودروها/ تحویل سه ماه تا یکسال

مدیرعامل ایران خودرو برکنار شد/ عظیمی جایگزین خطیبی شد

تله خودروهای وارداتی

روش عجیب ثبت‌نام خودروهای وارداتی/ مانور بر واردات خودروها بیشتر کار تبلیغاتی است

هفت ابهام خودروی 1402

نیسان آبی نیم میلیاردی شد

نامه صداوسیما برای دریافت ماشین رانتی!

سود چند هزار میلیارد تومانی خودروسازان ازقرعه‌کشی/ ایران خودرو 84هزارو 588میلیارد تومان به جیب زد!

رقابت جدید بانک‌ها برای مسدود کردن پول‌های مردم/ ترفندی که می‌تواند 50 هزار میلیارد تومان را بلوکه کند

هفته تغییر قیمت خودرو

مهلت ثبت‌نام خودروهای وارداتی تمدید شد

فرجام هشت فرمان خودرو

اعلام قیمت های جدید در هفته جاری | قیمت‌های کذایی از بین می‌رود؟

سواری‌های تولید 10 اسفند به بعد پلاک 1402 دریافت می‌کنند

قرعه کشی خودروهای وارداتی سه شنبه انجام می‌شود

مجوز واردات خودروهای کارکرده صادر شد

شارژ سریع قیمت خودرو

لاستیک در آستانه نوروز گران شد

فروش لاستیک با قیمت مصوب از فردا

پشت پرده «فروش آبشاری» خودرو

چرا خودروهای خارجی مبنای قیمت‌گذاری قیمت پایه خودروهای داخلی شدند؟

افزایش 30 تا 80 درصدی قیمت قطعات خودرو در سال آینده

کف و سقف قیمت‌گذاری خودرو

زمان قرعه‌کشی خودروهای وارداتی عقب افتاد/ چطور بانک‌ها 60 هزار میلیارد تومان مردم را گروگان گرفتند؟

وزارت صمت: قرعه‌کشی خودروهای وارداتی به خاطر بررسی دقیق استعلامات به تعویق افتاد/ «عرضه خودرو در بورس» از لایحه بودجه حذف شد

فروش فوق‌العاده ایران‌خودرو برای سه گروه متقاضیان

عرضه خودرو در بورس به دولت واگذار شد

قمار بازی دولت با پول مردم/ هدف از بلوکه کردن پول پیش پرداخت خودرو چیست؟

قرعه کشی خودروهای وارداتی 21 اسفندماه انجام می‌شود

اطلاعیه جدید ایران خودرو برای فروش فوق العاده/ تمدید ثبت نام تا فردا

خودروهای عرضه شده در طرح جدید سامانه یکپارچه مشخص شد + اسامی

بخت‌آزمایی در «نوبت‌دهی» خودرو

زمان قرعه‌کشی نوبت‌دهی خودروهای وارداتی

خودرو ارزان شد/ کاهش 10 تا 50 میلیون تومانی قیمت خودروها در یک روز