آریا بانو

آخرين مطالب

سه تجربه متفاوت «هانیه کیان» از آواز خوانی: من صداها را می‌بینم فرهنگی هنری

  بزرگنمايي:

آریا بانو -
به گزارش ایران، تجربه‌ای که هانیه کیان در خواندن و تدریس کسب کرده آنقدر هست که دیگر از مرحله شنیدن گذشته و به قول خودش دیگر صداها را می‌بیند: «من زنی هستم که صداها را می‌بینم؛ مثل نور» هانیه در کنسرت‌های مختلف همخوانی کرده، در تالار وحدت با ارکستر ملی همکاری کرده. با بیژن کامکار در کنسرتی که در قونیه برگزار شد و با مرحوم ناصر چشم آذر در موسیقی فیلم اکران نشده «نبات» آواخوانی کرده.
کیان بتازگی هم آلبومی به تهیه کنندگی خودش با مصباح قمصری منتشر کرده که در این آلبوم هم آوا خوانده، اما این‌ها برای او کافی نیست. کیان در زمینه دوبله هم با چنگیز جلیلوند کار می‌کند.
کمی عقب برگردیم تا ببینیم چه شد که هانیه با وجود همه موانعی که برای خواندن یک زن وجود دارد، این گرایش را انتخاب کرد. خودش می‌گوید: «از نوجوانی، زمانی که دوستان من موسیقی روز گوش می‌دادند گرایش من به سبک راک بود و عاشق گیتار الکتریک بودم.»
اما هانیه به خاطر شرایط فرهنگی خانواده نتوانست آنطور که دلش می‌خواهد سبک راک را پیگیری کند. پدر و مادرش برای او کیبورد خریدند و کلاس چهارم بود که به جای گیتار الکتریک برایش گیتار کلاسیک گرفتند اما 6 ماه نکشید که ول کرد: «شاید باورت نشود، آنقدر خجالتی بودم که پدر و مادرم صدایم را نشنیده بودند. مادرم اولین بار ترم اول دانشگاه صدایم را شنید و پدرم هم همین دوسال پیش، حالا بعضی از همکلاسی‌ها که مرا می‌بینند تعجب می‌کنند!»
هانیه از اولین کلاس موسیقی‌اش می‌گوید. در واقع اولین تجربه جدی او برای نزدیک‌تر شدن به دنیایی که از بچگی عاشقش بوده. اما همان ابتدا او را به کلاس آواز سنتی ایرانی می‌فرستند و داستان هانیه شروع می‌شود: « شش ماه اول آنقدر باانگیزه بودم و تحقیق می‌کردم که می‌گفتم استادم اصلاً سواد ندارد! سؤال‌هایی می‌پرسیدم که می‌دیدم استادم بلد نیست. 18 سالم بود که پیش وحید تاج رفتم و اولین بار فضای حرفه‌ای را تجربه کردم. بعد هم سه سال پیش آقای صدیق تعریف رفتم. پیش علی جهاندار هم رفتم که هرکدام لحن مختلفی داشتند. شروع کردم به یاد گرفتن تار و 5 سال پیش آقای احسان امامی تار زدم.»
همه این دوره‌ها برایش راحت نبود. چون در دانشگاه آزاد درس می‌خواند و شب امتحانات به جای مرور کتاب‌ها کنسرت متالیکا می‌دید: «هر بار که کنسرت می‌دیدم دوست داشتم جای خواننده روی استیج باشم.»
خرج دانشگاه را هم بدون گرفتن پول از پدرش و با دستمزدی که از راه تدریس زبان انگلیسی به دست می‌آورد جفت و جور می‌کرد: «چون زبانم خوب بود با جست و جو در متون خارجی روش‌های صداسازی را یاد گرفتم و به نویسنده کتاب‌های صداسازی هم ایمیل می‌زدم تا بیشتر بدانم. کم کم چند معلم پیدا کردم که به صورت آنلاین از آن طرف تدریس می‌کردند با هزینه هر جلسه 100 یا 200 دلار.»
هانیه حالا دوباره به موسیقی راک برگشته: «دیدم همه قابلیت‌هایی را که خواننده کلاسیک و پاپ و فولک دارند یک جا خواننده راک دارد.» او از تجربه اولین استیجش می‌گوید: «اولین بار اصلاً یادم نیست. خیلی می‌ترسیدم. همان اپرای عاشورا هم آنقدر تپش قلب داشتم که فکر می‌کردم صدای قلبم توی میکروفن می‌پیچد.»
هانیه از رؤیاهایش می‌گوید: «یکسری رؤیاها داریم که برای خیلی از مردم جهان رؤیا نیست و عادی است. اما ما کار می‌کنیم و راه خودمان را می‌رویم.
این امکان را داشتم که از ایران بروم اما می‌بینم خیلی از بچه‌ها به حضورم احتیاج دارند. از شهرهای مختلف ایران می‌آیند؛ دختر، پسر، پیر، جوان و اتفاقاً بعضی من را آدم موفقی می‌بینند و دوست دارند جای من باشند.» او از ذهنیت مردم درباره خواننده‌های زن می‌گوید چیزی که شاید همیشه درگیرش باشد: «الان خیلی‌ها می‌گویند وای خواننده زن! اما واقعاً هیچ خبری نیست و ما خیلی سالم‌تر از قشرهای هنری دیگر کار می‌کنیم.»


لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/77614/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نحوه برخورد با فحاشی، انتقادهای بیجا و افراد بی ادب

چرا وسواس باید درمان شود؟

از کجا بفهمیم افسردگی داریم؟

مرزهای شخصی به دیگران یاد میدهد چطور با شما رفتار کنند

سر و صدای ذهن و روشهای غلبه بر آن

این آدم های منفی باف، ذهن خوان و فاجعه ساز!

پیشنهادهایی برای کنترل و درمان افسردگی و اضطراب؛ دو اختلال توامان

اختلال عاطفی فصلی و شناخت نشانه ها و راه های درمان اختلال عاطفی فصلی

زندگی با یک بیمار اسکیزوفرنی

آیا تنبلی علاج دارد؟

اگر به دنبال بالا بردن اعتماد به نفس خود هستید ، بخوانید

آیا بیماری روانی والدین را به ارث می‌بریم؟

راهکارهای افزایش تمرکز و حضور ذهن

کلاستروفوبیا یا بیماری تنگناهراسی چیست؟علایم و درمان آن

هدف گذاری هم قوانین خاص خودش را دارد

اسکیزوفرنی، شناخت انواع و علائم اسکیزوفرنی و روش های درمان

به کدام یک مراجعه کنیم؟ روانشناس، روانپزشک یا مشاور؟

چطور با کودک درباره فقدان پدر حرف بزنیم؟

چگونه خودتان را بدبخت کنید!

5 روش طبیعی برای درمان اضطراب

چطور در جمع مثل آب خوردن حرف بزنیم؟

علایق و روحیات جنسی - شخصیتی مرد متولد خرداد ماه

افسردگی دوران بلوغ :علائم و درمان آن

7 غذایی که شما را دچار اضطراب می کند

همکارتان اگر این نشانه ها را دارد، از شما متنفر است!!!

10 اقدام برای خلاق‌بودن

پدیده ای پیچیده به نام «سادومازوخیسم»

این گونه همه چیز را به خاطر بسپارید

اهمیت دادن به ظاهر تا کجا نشانه بیماری نیست؟

افسردگی، سقوط به دنیای زیرین و پذیرش مرگ است

با ترس‌های‌تان مواجه شوید؛ راه دیگری در زندگی ندارید!

در چه شرایطی باید به روانشناس مراجعه کنیم؟

استرس و نگرانی؛ بیچاره اعضای بدن تان!

آیا فحش های رکیک باعث تعادل مغزی می شوند؟

اگر انگیزه ای ندارید، بخوانید

ریشه همه اختلاف‌نظرها

این نشانه های می گوید شما افسردگی پنهان دارید!!

خلق و خوی فرزندم تغییر کرده است!

چگونه از شر فکر کردن به او خلاص شوم؟

هنر تعریف کردن و تعریف شنیدن

شکست های عشقی را چطور درمان کنید؟

چرا دروغ نگوییم؟

چرا موفق‌ ترین افراد بیشتر مورد تنفر قرار می‌گیرند؟

آیا می‌توانیم شخصیتمان را تغییر دهیم؟

چگونه با ترس مقابله کنیم؟

با حواس پرتی ام چه کنم!؟

از استرس سبقت بگیرید

تحصیلات، درک و فهم و استعداد را سرکوب می‌کند؟

چطور با نوجوانمان که سیگاری شده، رفتار کنیم؟

کی به سن بلوغ می رسم؟