آریا بانو

خارجي هاي بي نام و نشان در سوپرمارکت ها
fiogf49gjkf0d
اقتصادي

  بزرگنمايي:

بانونيوز- اين بي توجهي در حالي صورت مي گيرد که اغلب مواد غذايي خارجي بدون نشان غذا و دارو، تقلبي و قاچاق بوده و هيچ نظارتي بر ايمني و سلامت و حتي حلال بودن آنها نمي شود.
سمي بودن ، رنگ هاي شيميايي ، وجود الکل، فاسد بودن ، تراريختگي ، طعم دهنده هاي غيرمجاز و تاريخ گذشته بودن از احتمالاتي هست که براي اين فرآورده هاي غذايي خارجي بدون مجوز بهداشتي و علامت غذا و دارو – که به شکل سيب هست- انتظار مي رود.
آبميوه ، آدامس و پاستيل، انواع ژلاتين، شکلات، قهوه هاي پودري ، کاپوچينو، چاي و برخي از اقلام ديگر از جمله اجناسي به شمار مي روند که با مندرجات خارجي اما بدون پروانه بهداشتي و مجوز غذا و دارو، گاه و بي گاه در فروشگاه هاي سطح شهر ديده مي شوند.
يکي از مشتريان اين اجناس خارجي مي گويد: وارد يک سوپرمارکت شدم و به خاطر گرماي تابستان و تشنگي به طرف يخچال فروشگاه رفتم تا آبميوه بخرم.
وي مي افزايد: از بين قوطي ها و بطري هاي مختلف ، آبميوه بسيار خوشرنگ خارجي در طبقات يخچال، چشم من را گرفت و آن را که اتفاقا گران تر از آبيموه هاي معمولي بود خريدم و نوشيدم اما متاسفانه بعد از نوشيدن اين آبميوه پالپ دار که نمي دانم مربوط به کدام ميوه بود، زبان من رنگي شد و يک روز باقي ماند و بعد از آن هم، لايه سفيدي روي زبانم نشست که اصطلاحا به آن «بار زبان» مي گويند که شايد ناشي از شيرين کننده هاي مصنوعي غيرمجاز آن آبميوه باشد.

**برخي کالاهاي سوپرمارکتها غيرمجاز است
مدير کل آزمايشگاه هاي مرجع سازمان غذا و دارو در اين باره مي گويد: مواد غذايي موجود در سوپرمارکت ها براساس مجوزهاي صنفي فروخته مي شود اما گاهي فروشگاه ها و سوپرمارکت ها کالاهايي مي فروشند که غيرمجاز بوده و اجازه مصرف ندارند.
دکتر حسين رستگار مي افزايد: اجناس خارجي بدون نشان غذا و دارو و مجوزهاي بهداشتي ممکن است که از مواد بي کيفيت و رنگ هاي غيرمجاز استفاده کرده باشند.
وي تصريح مي کند: اينگونه اجناس به احتمال زياد در شرايط دمايي نامناسب نگهداري شده و حمل و نقل آنها استاندارد نبوده و احتمال به کار بردن مواد مضر و آسيب رسان نيز در آنها وجود دارد.
وي تاکيد مي کند: فروش کالاي قاچاق در فروشگاه ها و سوپرمارکت ها، تخلف محسوب مي شود.

**مخفي ماندن برخي موارد تقلب از چشم بازرسان
دکتر خسرو صادق نيت رئيس مرکز سلامت محيط و کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي نيز در اين باره مي گويد: کارشناسان وزارت بهداشت به سلامت فرآورده هاي غذايي عرضه شده در بازار نظارت دارند و اگر از تخلف فروش ماده غذايي بدون مجوز بهداشتي باخبر شويم ، بازرسان بهداشتي با عرضه کننده آن ماده غذايي ، برخورد خواهند داشت.
وي با اشاره به نقش گزارش هاي مردمي در جمع آوري سريع مواد غذايي بدون مجوز بهداشتي، خاطرنشان مي کند: با توجه به حساسيت اين موضوع و عوارض احتمالي اين اجناس به سرعت نسبت به اين موارد اقدام خواهد شد.
رئيس مرکز سلامت محيط و کار وزارت بهداشت، مي گويد: بطورمثال در تماس با سامانه 190 طي هفته گذشته ، سه تن موادغذايي غيراستاندارد جمع آوري و معدوم شد.
صادق نيت مي افزايد: مواد غذايي عرضه شده در بازار به طور تصادفي آزمايش مي شوند و در صورت نداشتن مجوز بهداشتي با آنها برخورد و به مراکز قضايي معرفي مي شود.
وي در عين حال تصريح کرد: متاسفانه برخي از موارد فرآورده هاي تقلبي يا تاريخ گذشته از چشم بازرسان بهداشتي مخفي مي ماند.
وي يادآور مي شود: تمام مردم از سراسر کشور مي توانند در صورت مشاهده تخلفات بهداشتي در حوزه فرآورده هاي غذايي از جمله عرضه مواد غذايي فاسد، تاريخ گذشته ، غيرمجاز و بدون مجوز بهداشتي و نشان غذا و دارو، آن را به سامانه پيگيري شکايات از تخلفات بهداشتي به شماره 190 ، اطلاع دهند.
هرچند وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو ، تمام تلاش خود را براي عاري بودن بازار از مواد غذايي تقلبي و قاچاق انجام مي دهند اما در حقيقت تا زماني که تقاضا وجود داشته باشد ، سودجويان از اين نياز بازار استفاده خواهند کرد زيرا اين باور که اجناس خارجي بهتر و باکيفيت تر هستند ، در فرهنگ مردم ريشه دوانده است.
از سوي ديگر به خاطر ضعف صنعت بسته بندي ، فرآورده هاي غذايي و حتي بهداشتي و آرايشي تقلبي و قاچاق از آن سوء استفاده کرده و تلاش مي کنند بطورمثال فرآورده هاي غذايي و آشاميدني مانند آبميوه ها يا روغن ها و آدامس ها را در پوشش بسته بندي هاي رنگين ، فانتزي و جذاب به مشتري ها عرضه کنند.
متاسفانه حجم مواد غذايي و به ويژه لوازم آرايشي و بهداشتي قاچاق آنقدر زياد است که جمع آوري آنها زمانبر بوده و بيش از برخورد قضايي ، نيازمند رعايت مردم ، توجه به نشان سيب غذا و دارو و چراغ راهنماي تغذيه اي و برچسب اصالت روي اين فرآورده ها دارد.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/3697/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کودکم به من خیلی وابسته است!!

بهترین سن آموزش نقاشی

شش میم در تربیت موفق کودک

راه‌های مقابله با ترس کودکان از دندانپزشکی

اگر کودک موفق میخواهید!

3 اشتباه بزرگ والدین و تاثیر آن بر روحیه کودک

بهترین سن یادگیری زبان دوم

نکاتی که می شود جایگزین تنبیه کودکان شود

5 جمله خوب و 7 جمله بد برای کودکان

نقش ‌والدین‌ در‌ کنترل دعوای‌خواهر و برادر

نقش وسایل بازی در پرورش استعدادهای کودک

تاثیر مهد کودک بر شخصیت کودک

نشانه‌های هشدار دهنده رفتاری در کودکان

تفسیری بر نقاشی کودکان

گریه کردن کودکان

دوران کودکی

ده راه برای ایجاد اعتماد به نفس در کودکان

چگونه ترس کودک را از حمام کردن کاهش دهیم؟

مواظب رنگ اسباب بازی کودکان باشید

کودکان و نقش مطالعه در آینده آنها

داستان های ترسناک با کودک چه می کنند؟

نقش بازی در آموزش کودکان

نکته‌ای مهم در اختلال یادگیری کودکان

چگونگی انتخاب اسباب بازی برای دختر یا پسر؟

شکست خوردن را به کودکان خود بیاموزید !

هشدار درباره خود ارضایی کودکان

داشتن اعتماد به نفس را به کودکان بیاموزید

کودکمان را در مقابل تمسخر ایمن کنیم

ترس در دنیای کودکی

خدا در دنیای کودکان

چطوروالدین سلامت روانی فرزند راارتقادهند؟

مرز بگو مگو در حضور فرزندان

چگونه گفتار کودک خود را تقویت کنیم؟

تقویت ذهن کودک با کمترین هزینه

کودکان را به کتاب خواندن تشویق کنیم !

زندگی در حال را به بچه‌ها بیاموزیم

به کودکان اعتماد به نفس تزریق کنید !

چطور به فرزندانمان اعتماد کنیم؟

ایجاد انگیزه در فرزندان

وقتی بچه‌ها می‌ترسند، چه کار کنیم؟

بچه‌هایی که دزدی می‌کنند

عوارض پیامک برای کودکان و نوجوانان

بچه‌های لوس یا بزرگسالان بی‌مسوولیت

از کجا بفهمیم فرزندمان بیش‌فعال است؟

کودکان اوتیسمی دوست دارند تنها باشند

نقش خانواده در حفظ سلامت روانی کودکان

قوانین خواب فرشته ها

آینده کودکان مبتلا به شب ادراری

نقاشی، رازگوی روان بچه ها

کم رویی در کودکان را چگونه درمان کنیم