آریا بانو

مصرف زیاد این ویتامین باعث نارسایی کلیه میشود پزشکي

مصرف زیاد این ویتامین باعث نارسایی کلیه میشود
  بزرگنمايي:

آریا بانو - مصرف زیاد ویتامین‌ها نه تنها فایده بیشتری برای بدن ندارد، بلکه می‌تواند برای بدن مضر نیز باشد. ویتامین D نیز از این قاعده مستثنی نیست. در این مقاله به بررسی ارتباط بین مصرف بیش از حد ویتامین D و نارسایی کلیه می‌پردازیم.

پزشکان پس از آسیب کلیوی مردی به دلیل مصرف دوزهای بیش از حد ویتامین D به بیماران هشدار می‌دهند که درمورد میزان مصرف مکمل‌های ویتامین D مراقب باشند. در طی بیش از دو سال این مرد روزانه بین 8000 تا 12000 IU ویتامین D مصرف کرد. این مرد 54 ساله افزایش کراتین خون را نشان داد که از علائم آسیب کلیه و اختلال در عملکرد آن است.
ویتامین D و نارسایی کلیه
به دلیل مقدار زیاد ویتامین D که این مرد مصرف کرد، مقدار زیادی کلسیم در خونش وجود داشت که منجر به آسیب کلیه شد. سمیت ویتامین D قبلا در متون پزشکی گزارش شده بود اما تا قبل از این، بسیار نادر بوده است. نارسایی کلیه قابل برگشت نیست. در این مورد، این بیمار با 30 تا 35 درصد عملکرد کلیه باقی ماند.
به گزارش مثبت سبز، بیماران مبتلا به نارسایی پیشرونده کلیه و معمولا با عملکرد کم‌تر از 10 تا 15 درصد به طور معمول برای پاکسازی سموم از بدن به دیالیز نیاز دارند. این بیمار در معرض احتمال بسیار بالایی برای نیاز به دیالیز در مقطعی از زندگی خود است. نارسایی کلیه او ناشی از سطح بالای کلسیم در خون بود که باعث رسوب کلسیم در قسمت‌های مختلف کلیه و آسیب آن می‌شد.
میزان ویتامین D مورد نیاز
حالا شاید برای شما سوال شده باشد که چه مقدار ویتامین D نیاز داریم؟ ویتامین دی نقش مهمی در کمک به بدن برای ساخت استخوان‌های قوی دارد. این ویتامین بدن را قادر می‌سازد تا سطوح کافی از کلسیم و فسفات را جذب کند و از این طریق استخوان‌ها را سالم نگه می‌دارد.
افراد عادی بیشتر ویتامین D مورد نیاز خود را از نور خورشید دریافت می‌کنند. برای مصرف طبیعی ویتامین D می‌توانید غذاهای غنی از آن را مصرف نمایید. از این غذاها می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:
روغن کبد ماهی کاد ماهی‌های چرب مانند سالمون جگر گاو پنیر زرده تخم مرغ بعضی از انواع قارچ غذاهای غنی شده با ویتامین دی مانند شیر، آب پرتقال، ماست و غلات نیز می‌توانند به تامین ویتامین D کمک کنند. مقدار مصرف توصیه شده روزانه ویتامین D بین 400 تا 1000 IU است.
آیا به مکمل ویتامین D نیاز داریم؟
مکمل ویتامین D یک موضوع بحث برانگیز است. مکمل ویتامین دی برای بسیاری از ما مفید است، به شرطی که مسئولانه آن را مصرف کنیم. عوارض جانبی مصرف ویتامین دی بسیار نادر است. بعضی از مردم معتقدند ویتامین‌ها، درمان‌ها طبیعی بی‌خطری هستند و می‌توانند در دوزهای بالا مصرف شوند. با این حال، همه نیاز به مصرف مکمل ویتامین D آن هم در دوزهای بالا ندارند.
پیام اصلی این است که مصرف دوزهای بالای ویتامین D لزوما با فایده بیشتر برابر نیست و حتی می‌تواند به آسیب قابل توجهی منجر شود که بیماران باید نسبت به آن آگاهی بیشتری داشته باشند.
پیشگیری از مسمومیت با ویتامین D
قطع یا کاهش مصرف مکمل‌های ویتامین D با دوز بالا می‌تواند از هایپرویتامینوز D جلوگیری کند. بیشترین حد قابل تحمل مصرف روزانه ویتامین D، 4000 IU در روز است. عوارض جانبی در افرادی که کمتر از 10000 IU در روز به مدت طولانی مصرف می‌کنند، دیده شده است.
همچنین پزشک شما ممکن است توصیه کند که مقدار کلسیم را در رژیم غذایی خود کاهش دهید. نظارت دقیق تا زمانی که سطح ویتامین D به حالت طبیعی بازگردد، ضروری است.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1171583/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خوابهای وحشتناک در کودکان

بازیهای کامپیوتری را می توان کنترل کرد!!

8 رفتاری که خنجر به قلب فرزندان می زند!!!

تفریح کودکان در فضای باز

وقتی کودکان کم‌ دقت هستند

تیز هوشی و دردسر های آن

نشانه‌های نیاز کودک به خواب

کودکان را قربانی اختلافات زناشویی نکنیم

مشخصات یک اسباب بازی مناسب

وقتی کودکتان مشوش است

روان‌شناسی خلاقیت

موسیقی درمانی در کودکان

نظر کودکان درباره لباس

اگر کودکتان دچار اختلال دفعی می باشد!!

آثار سوء بد رفتاری با کودک چیست؟

بی توجهی والدین ، بچه های خجالتی

بازی هایی که جدی می شود

مامان از من فاصله نگیر

چگونه غم غربت را در کودکان کاهش دهیم

عاملی مهم ضعف یادگیری در کودکان

با کودک بداخلاق خود چگونه رفتار کنیم ؟

بچه هامی آموزندهمانطورباشندکه...

رفتار شما بر شخصیت کودک تاثیرمی‌گذارد.

چرا کودکان خودخواهی می کنند؟

نحوه رفتار با کودک دروغگو

عزت نفس در کودکان

منشاهای احتمالی استرس دوران کودکی

چرا کودکان، اسباب بازی هایشان را می شکنند؟

رفع خجالت کودک با هشت رفتار صحیح

22 رفتار طلائی با کودکان

9 توصیه برای افزایش ضریب هوشی کودکان

آیا فرزند باهوش می خواهید ؟ قسمت اول

چند نکته درباره برخورد با کودک

مشاجره والدین برابربا چاقی کودکان

افزایش هوش کودکان

افزایش رشد هوش با صمیمیت

چگونه هوش کودکان را بیازماییم؟

این 10 مهارت را به کودک بیاموزید

کودکان باهوش این مشخصه را دارند!

آیا تنبیه بدنی کودکان موثر است؟

درباره مرگ به کودکان دروغ نگویید

چطور با کودک خجالتی برخورد کنیم؟

چرا بعضی بچه ها خجالتی می شوند؟

بچه هایی که از خودشان بزرگترند!!

تا دو سالگی تغییر رنگ اتاق کودک ممنوع!

چرا لباس پوشاندن به کودکان سخت است؟

شیوه‌های برطرف‌کردن ترس کودکان

بگذارید بچه‌ها درباره آینده خیالبافی کنند

اثر موسیقی بر ذهن ‌کودکان

اهمیت توجه به بهداشت روانی کودکان