آریا بانو

آخرين مطالب

سعید پورصمیمی؛ سلطان نقش‌های مکمل فرهنگی هنری

  بزرگنمايي:

آریا بانو -
سال 1340 سعید پورصمیمی همراه با عباس یوسفیانی، پرویز پورحسینی، اسماعیل پورحسینی و پرویز فنی‌زاده گروهی تئاتری به نام «بازارگاه» تشکیل داد. فعالیت او در این گروه را باید سرآغاز کار جدی‌اش در عرصه تئاتر به‌حساب آورد. پورصمیمی با گذراندن دوره‌های بازیگری و کارگردانی دانشکده هنرهای زیبا و گرفتن مدرک کارشناسی تئاتر در رشت، کارمند اداره تئاتر شد. بعدتر به واحد نمایش صداوسیما آمد و در کنار این شغل، کارگردانی نمایش‌های صحنه‌ای و تلویزیونی و نوشتن نمایشنامه را هم پیش گرفت.
«آندورا»، «پژوهشی ژرف و سترگ»، «استثناء و قاعده»، «ریچارد سوم»، «بازرسی»، «خسیس» و «هنر» از جمله مهم‌ترین فعالیت‌های تئاتری او به حساب می‌آید. حضور پورصمیمی در سینما، علیرغم دیگر بازیگران و شاید به دلیل وسواسی که او همچنان در انتخاب کارهایش دارد زود اتفاق نیفتاد اما اتفاقی درخشان و یگانه بود که همچنان بخش مهمی از خاطره‌های ماندگار اهل سینماست. او سال 1365 در فیلم «ناخدا خورشید» به کارگردانی ناصر تقوایی آنچنان درخشید که گویی سینما به ورود پر جلال و جبروتش صمیمانه خوش آمد گفت. پس از فیلم تقوایی، او در بیش از سی فیلم سینمایی نقش آفرینی کرد و در تلویزیون نیز نقش‌های ماندگاری از خود به ‌جا گذاشت.
سعید پورصمیمی که به استاد بازی در نقش‌های دوم معروف است در طول فعالیت‌ حرفه‌ای خود موفق به کسب سه سیمرغ بلورین برای «فیلم‌های ناخدا خورشید»، «تحفه‌ها» و «پرده آخر» برای بهترین بازیگر نقش دوم شده و با 3 سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد رکورددار دریافت جایزه این بخش از جشنواره فیلم فجر است. کارگردان فیلم سینمایی «بوسیدن روی ماه» در گفت‌و‌گو با «ایران» از همکاری‌اش با سعید پورصمیمی در سینما و تلویزیون می‌گوید.
همایون اسعدیان، کارگردان سینما و تلویزیون
من و سعید پورصمیمی (زاده 9 اسفند 1322تهران) چند کار مشترک با هم انجام داده‌ایم اما نمی‌توانم همین ابتدای کار از کنار بازی درخشان او در فیلم «ناخدا خورشید» بگذرم که واقعاً شگفت‌آور و هیجان انگیز است. این شاهکار ناصر تقوایی با حضور کسی مانند پورصمیمی به درجه اعلای یک فیلم سینمایی تبدیل شده که تا همیشه در خاطره‌ همه خواهد ماند و این شعف درباره دیدن بازی او همیشه با من ماند که پورصمیمی چقدر خوب در این فیلم از پس ارتباط‌ها و درآوردن نقش، بی‌آنکه ذره‌ای بخواهد از نقش بیرون بزند، برآمد.
راستش هرگز فکر نمی‌کردم او دعوتم را برای بازی در سریال «بچه‌های خیابان» قبول کند اما این سعادت نصیب من شد و او آمد و بازی کرد. کسانی که با سعید پورصمیمی کار کرده‌اند می‌دانند او آدم وسواسی، سختگیر، بدقلقی است و وقتی هم برای همین کار آمد تا با هم صحبت کنیم به من گفت چرا من باید در این سریال بازی کنم؟ گفتم شما به من اعتماد کن. او هم اعتماد کرد و فکر می‌کنم نتیجه این اعتماد، اتفاق خوبی بود. یادم می‌آید اولین روز فیلمبرداری قرار بود او در حالی که رانندگی می‌کرد از لانگ شات بیرون بیاید و ما در نهایت تصویر واضح او را جلوی دوربین ببینیم. برق چشم‌های او را من در همان نمای باز و دور، در حالی که می‌توانست بازی‌اش را از جلوتر شروع کند دیدم و کیف کردم.فهمیدم این آدم چقدر برای کارش آماده است و ارزش می‌گذارد که پیش از بازی، بازی خودش را شروع کرده است.
این برای من کلاس درس بود واقعاً. من اصولاً با فیلمنامه‌های نصفه نیمه شروع به ساخت کار می‌کنم. برای کارهای بعدی هم از سعید خان دعوت کردم که بیاید و خودش به شوخی می‌گفت این بار هم باید اعتماد کنم؟ ما در کارهایی مثل «بوسیدن روی ماه»، تله‌فیلم «آخرین گره خورشید»و «بچه‌های خیابان» با هم همکاری کردیم و به جرأت می‌توانم بگویم او در سینمای ایران یک استثناست و اخلاق حرفه‌ای و ارزشی که برای کارش قائل است در کنار توانایی‌های خیره‌کننده او، از پورصمیمی چهره‌ای درخشان ساخته که امیدوارم عمرش به عزت دراز باشد و باز هم از او نقش‌آفرینی‌های درخشان ببینیم و لذت ببریم.
ایران /محسن بوالحسنی


لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/132142/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چرا تنبل‌ها موفق ترند؟

17 خطایی که در زندگی با آن روبرو هستید

چگونه باهوش تر باشیم؟

همدلی با دیگران چه مزایایی در زندگی ما دارد؟

دلایل حواس پرتی چیست و چگونه می توان جلوی آن را گرفت؟

چگونه تمرکز مغزی و حافظه را به طور طبیعی تقویت کنیم؟

6 مانع موفقیت کسب و کار در منزل

یکی از علل افسردگی در زنان ، اختلاف حقوق آنها با مردان است؟!

پنج گام برای مدیریت خشم

اگر این روزها روزهای پر مشغله داشتید مغزتان را استراحت دهید

جذابیت زنانه در دهه چهارم زندگی

تاثیر مشکلات خانوادگی بر آینده فرزندان

دختران افسردگی را از مادر به ارث می برند یا پدر؟!

شوهرم چند وقتی است همسر موقت دارد!!

کم رویی چیست و راههای مبارزه با کمرویی کدامند؟

علت دعوا کردن و یادگیری اصول دعوا کردن

ویژگی‌های خانواده سالم و ناسالم

با همسایه فضول چطور برخورد کنیم

چطور طبق درآمد تان زندگی کنید

ازدواج کرده ام ولی پدر و مادرم خبر ندارند!!

من همینم که هستم!

اضطراب شدید خود را چگونه درمان کنیم

دلایل آرایش کردن نوجوانان و چگونگی برخورد با آن

راهکارهایی برای همراه کردن مردان در خرید نوروزی

مهارت‌های برقراری ارتباط موثر با مشتری

7 دلیل تنها ماندن دختران

علت پرخاشگری و بی صبری ما چیست و چگونه موجب کاهش عمر می شود؟

مزایای یادگیری زبان جدید چیست؟

7 روش برای اینکه دیگر چیزی را فراموش نکنید

با خانواده خودم مسافرت برویم یا خانواده همسرم؟

دامی برای مردان تنبل

در محل کار؛ درباره این موضوعات صحبت نکنید

نحوه لباس پوشیدن افراد موفق

علت خستگی های روزانه ی ما چیست؟

چرا جوانان از ازدواج فرار می کنند؟ عواقب مجرد ماندن چیست؟

لطفا، بدون اخم و ماشین به خرید بروید

اگر حجم زیاد کاری شما را کلافه کرده و نمی‌توانید شغل‌تان را عوض کنید، بخوانید

چطور با فرزندانمان درباره مواد مخدر صحبت کنیم ؟

شما واقعا زشتید یا خود زشت پندار؟

آسیب هایی که تلفن همراه شما میتواند به زندگیتان بزند

افزایش تمرکز از طریق تقویت حواس پنجگانه

در چه مواردی حمله‌ هراس واقعاً اختلال است؟

چرا بعضی افراد از آسانسور می ترسند؟

ایجاد صلح ماندگار بین خواهر و برادر

در هر موقعیتی چگونه صحبت کنیم که اثر گذار باشد؟

روشی بامزه برای غلبه بر خوردن عصبی

دلیل پرخوابی در فصل بهار چیست؟

صبر؛ کلید دستیابی به موفقیت های بیشتر

کنترل اعصاب در 18 روز

به همین سادگی!