آریا بانو

آخرين مطالب

داغ شدن کف پا به چه علت است و چه راهکارهایی دارد؟ پزشکي

  بزرگنمايي:

آریا بانو - افراد زیادی هستند که از داغ شدن کف پا زجر می کشند و معمولا این احساس ناشی از آسیبی است که به اعصاب پا وارد شده و ممکن است در صورت آسیب و بیماری، این داغ شدن پا بیشتر شود.
ارزیابی دقیق درد و داغ شدن کف پا امری حیاتی بوده تا بتوان تشخیص دقیقی از علت این حس داشته و در نتیجه درمانی مناسب را در اختیار بیمار قرار داد. در ادامه به معمول ترین دلایلی که منجر به داغ شدن کف پا می شود، علائم و راهکارهای درمان می پردازیم.
دلایل داغی کف پا
1- نوروپاتی محیطی
این عارضه ناشی از آسیبی است که به اعصاب پا وارد شده و از معمول ترین دلایل این عارضه است. این عارضه در افرادی که دچار دیابت هستند و یا شکستگی و عفونت دارند شایع است که معمولا همراه با ضعف و یا احساس سوزن سوزن شدن کف پا خود را نشان می دهد و ممکن است ایجاد عدم تعادل کند.
روش های درمان داغ شدن کف پا که ناشی از نوروپاتی محیطی است با توجه به علت نوروپاتی محیطی تعیین می شود که باید برای درمان آن به پزشک متخصص رجوع کرد.
2- نوراما مورتون
این بیماری ضخیم شدن اعصاب محیطی کف پا است که می تواند ناشی از حالت غیر عادی پا، فعالیت های بیش از حد و پر تکرار و دویدن با کفش نا مناسب و پوشیدن کفش پاشنه بلند باشد که در نتیجه آن کف پا داغ می شود. معمول ترین علائم این بیماری شبیه به آن است که بر روی سنگ ریزه بدون کفش ایستاده اید.
برای درمان این بیماری استراحت کردن، یخ گذاشتن، دارو های ضد التهاب و استفاده از کفش مناسب توصیه می شود و باید برای بررسی های بیشتر به پزشک مراجعه کرد.
علت سوزش کف پا را در این مقاله بخوانید

3- بیماری عروق محیطی (PVD)
این بیماری گرفتگی سرخرگ های کل بدن به جز اطراف مغز و قلب انسان را شامل می شود که جریان خون را محدود می کند، همچنین با نام بیماری سرخرگ محیطی هم شناخته می شود.
علت این بیماری ضخیم شدن و نازک شدن دیواره ی سرخرگ ها و یا انعقاد خون است. از علائم آن داغی کف پا به هنگام راه رفتن، ضعف و گرفتگی عضلانی، تغییر رنگ پوست، کاهش رشد مو و ناخن است.
هدف اصلی درمان این بیماری کاهش و بهبود علائم آن و متوقف نمودن پیشرفت بیماریست. معمولا تغییر الگوی زندگی و ورزش منظم، ترک دخانیات و رژیم غذایی سالم توصیه می شود. در بدترین شرایط ممکن است نیاز به جراحی باشد.
4- متاتارسالژی
خارش و التهاباتی که در استخوان و بافت پیرامون متاتارس ایجاد می شود را بیماری متاتارسالژی می گوییم. پیاده روی و یا دویدن بیش از حد، ضعف و گرفتگی عضلانی و کفش نامناسب نیز می تواند منجربه ابتلا به این بیماری بشود.
از علائم این بیماری احساس داغ شدن کف پا ( پایین تر از انگشت بزرگ پا) است که به هنگام راه رفتن و ایستادن بیشتر می شود و به مرور زمان این داغی، شدت می یابد. برای درمان این بیماری استراحت، یخ گذاشتن، ورزش، پدهای مناسب و برای درمان دقیق تر مراجعه به پزشک، توصیه می شود.
5- سندرم تونل تارزال (استخوان قوزک پا Tarsal)
فشردگی اعصاب تیبالی که از تونل تارزال که در بخش داخلی پا نزدیک به قوزک پا است عبور می کند و منجر به داغی کف پا می شود. تومور، کیست، گانگلیون (توده ای از بافت ها زیستی) و ورم پا می تواند منجربه این بیماری بشود.
داغ شدن کف پا، سوزن سوزن شدن کف پا، بی حسی پاشنه و انگشتان پا از علائم این بیماریست و معمولا یک پا را تحت تاثیر قرار می دهد. برای درمان استراحت، ورزش و مراجعه به پزشک توصیه می شود.
6- دیابت
در افرادی که دچار دیابت نوع حاد هستند ممکن است به اعصاب محیطی آسیب برسد. این افراد در اثر بالا بودن قند خون در مدت طولانی که در نهایت سیستم عصبی را تحت تاثیر قرار می دهد، به نوروپاتی دیابتی مبتلا می شوند.
بیمار دچار داغی کف پا و دست می‌شود. معمولا داغی هنگام شب شدید تر می شود. و این امر همراه با ضعف عضلانی است. درمان این بیماران همانند درمان دیابت است. آن ها باید منظم و متناوب قند خون خود را تنظیم کنند.
چرا مچ پا درد می کند؟ اگر از درد مچ پا رنج می برید، این مقاله را بخوانید
7- سندرم داغ شدن کف پا
همچنین با نام سندرم گریرسون-گوپالان شناخته می شود که نوعی آسیب به فیبر های عصبی پا است. تقریبا عامل مشخصی ندارد اما این نوع بیماری مرتبط با کمبود ویتامین B ، دیابت، کم کاری تیروئید ، آرتروز روماتوئید و مشکلات کلیوی است که معمولا این نوع سندرم را ژنتیکی در نظر می گیرند.
این بیماری همراه با داغی کف پاست و معمولا این داغ شدن تا زیر زانو می رسد. این داغ شدن هنگام شب بیشتر شده و همراه با سوزن سوزن شدن و بی حسی پا است.برای درمان این بیماری معمولا حمام آب سرد، مکمل ویتامین B و کفش مناسب نیز توصیه می شود.
سوالات خود را در زمینه قلب و عروق می توانید از دکتر بپرسید و در سریع ترین زمان پاسخ خود را دریافت کنید
دکتر سعید یزدان خواه متخصص قلب و عروق

دلایل دیگر داغ شدن کف پا
1- کم کاری تیروئید
کاهش سطح هورمون های تیروئید ممکن است منجربه تورم شده و بر روی اعصاب فشار وارد کند که منجربه داغی کف پا می شود.
2- اعتیاد به الکل
مصرف بیش از حد الکل به سیستم عصبی آسیب زده و منجر به داغی کف پا می شود.
3- شیمی درمانی
بعضی از شیمی درمانی ها منجربه وضعیتی بنام اریترومایستزیم کف پا (Palmar-Plantar erythrodysesthesia) می شوند که علائمی نظیر تورم، قرمزی و داغی کف پا دارد.
4-کمبود ویتامین
کمبود ویتامین‌های اساسی از جمله ویتامین B12
5- ایدز
تقریبا یک سوم افرادی که مبتلا به ایدز هستند از آسیب عصبی رنج می برند که منجربه داغی کف پا می شود.
6- بیماری های مزمن کلیوی
در صورت نقص در عملکرد کلیه و عدم دفع کامل سموم بدن، ممکن است این سموم منجربه داغ شدن کف پا شود.
آیا داغی کف پا مسئله جدی است؟
در بیشتر موارد داغ شدن کف پا مسئله بزرگی نیست که ایجاد نگرانی کند اما در بعضی موارد ممکن است این مسئله نشانه ای از یک بیماری جدی، سکته و یا انعقاد خون باشد. اگر کف پایتان ناگهان شروع به داغ شدن کرد بابد به پزشک متخصص رجوع کرده تا تمامی عوامل ممکن بررسی شود.
درمان داغ شدن کف پا
بطور کلی برای درمان داغ شدن کف پا می توانید با استفاده از روش های خانگی زیر به بهبودی برسید.
شستن پاها با آب سرد به پایین آمدن دمای بدن بسیار کمک کننده است. خوردن سرکه سیب با تنظیم ph بدن راه حلی برای درمان داغ شدن کف پا محسوب می شود. زرد چوبه به علت کاکامین موجود در آن جریان خون را در سرتاسر بدن تنظیم نموده و خاصیت ضد التهابی دارد. زنجبیل به علت داشتن ترکیبات فعال برای تنظیم جریان خون بسیار مفید بوده و در نتیجه باعث پایین تر آمادن دمای پا می شود. به نقل از گیاه شناسان آویشن برای درمان داغی کف پا مناسب بوده و برای تنظیم جریان خون و باز کردن رگ هایی که دچار گرفتگی هستند هم مناسب است. ویتامین B3 یا همان نیاسین برای تقویت سیستم عصبی و جریان خون مفید بوده و منجربه پایین آوردن دمای کف پای شما می شود. ماساژ دادن کف پا همراه با روغن زیتون یا نارگیل و یا روغن خردل برای درمان بی حسی و ضعف پا که بر اثر داغی کف پا اتفاق افتاده، مفید است.

ورزش کردن نیز با توجه به تنظیم سیستم گردش خون مفید بوده و از اختلالات سیستم عصبی جلوگیری می کند. با توجه به موارد گفته شده در صورت داغ شدن کف پا بصورت مستمر و پیاپی اکیدا توصیه می شود به پزشک متخصص رجوع کرده و با انجام آزمایشات مختلف از علت و نحوه ی درمان مطمئن شوید و تنها به این مطالب گفته اکتفا نکنید.
تشخیص داغ شدن کف پا
بیشتر افرادی که دچار داغى کف پا هستند علتى احتمالی (مانند دیابت) دارند که باید شناسایی شوند. برای این افراد، تشخیص داغى کف پاها به دلیل نوروپاتی ساده است و به آزمایش اضافی احتیاج نیست.
در معدودی از افراد که احساس داغى ناگهانی مى کنند و این حس به سرعت رو به وخامت مى رود و یا دلیل قابل توجیهی براى بروز آن ندارند، ممکن است برای تشخیص صحیح به آزمایش هاى بیشتری نیاز باشد.
این آزمایش ها ممکن است شامل موارد زیر باشند:
الکترومیوگرافی (EMG): آزمایش عملکرد عضلات با ثبت فعالیت الکتریکی درون عضلات. برای آزمایش EMG ممکن است یک کاوشگر (پراب) بر روی پوست قرار دهند و یا ممکن است یک سوزن وارد عضله کنند. مطالعه هدایت عصبی: یک مطالعه هدایت عصبی، توانایی اعصاب در انتقال ضربه ها را آزمایش می کند. یک عصب تحریک می شود و پاسخ در عضله کنترل شده توسط آن عصب اندازه گیری می شود. تست های آزمایشگاهی: بعضی اوقات ممکن است انجام دیگر آزمایش ها مانند آزمایش خون، ادرار یا مایعات نخاعی برای تشخیص علت داغى کف پاها توصیه شود. میزان ویتامین را می توان با یک آزمایش خون ساده بررسی کرد. بیوپسی عصبی: این تست به ندرت توسط پزشک توصیه مى شود. در این تست یک قطعه از بافت عصبی را بریده و آن را با میکروسکوپ بررسى مى کنند. برای مشاوره رایگان با فوق تخصص غدد و متابولیسم بر روی لینک زیر کلیک کنید:
مشاوره پزشکی
ترجمه: محمد مهدی مغازه ای

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/183252/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ضوابط خرید خودرو توسط دستگاه های اجرایی اصلاح شد/ ممنوعیت خرید هرگونه خودرو سواری خارجی توسط ادارات

شرایط جدید واردات خودرو اعلام شد

هفت مهمان خارجی بازار خودرو

شورای رقابت علیرغم دستور رئیسی از مصوبه خود عقب‌نشینی نکرد

چه کسی مسئول قانونی قیمت گذاری خودرو است‌؟/ با تکیه بر آرزوها، نمی‌توان کشور را سر و سامان داد

نمایش مسخره ای به نام واردات خودرو؛ وعده 200 هزار خودرو به مردم ایران دادند و تنها 280 دستگاه وارد کردند!

«نه» شورای رقابت به فرمان رئیسی

ماجرای استعفای اعضای شورای رقابت بعد از دستور رئیسی چیست؟

صنعت خودرو در چنگ دولت

شورای رقابت به جای حمایت از منافع مردم،‌ از گران‌فروشی مونتاژکاران دفاع کرد

توپ واردات خودروهای کارکرده در زمین دولت

رئیس سازمان استاندارد: محموله خودروهای وارداتی را متوقف نکرده‌ایم

خبر مهم برای متقاضیان جایگزینی خودروهای فرسوده

وقتی 207 ثبت نام می‌کنی، اما 206 تحویل می‌گیری!

آغاز طرح فروش فوری تارا اتوماتیک ویژه سامانه یکپارچه ازسوی ایران خودرو (+جدول فروش)

قیمت جدید لاستیک دولتی اعلام شد

ترخیص اولین نمونه های خودروی وارداتی غیر چینی از گمرک (+عکس و مشخصات خودرو)

فعال بازار خودرو: با استانداردهای ما پورشه، بنز و ب‌ام‌و هم رد می‌شوند!

«خودی»ها پشت فرمان واردات؟

رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران: تا این لحظه هیچ آیین‌نامه‌ای درمورد واردات خودرو از سوی دولت ارائه نشده است

واردات خودرو پشت‌ چراغ‌قرمز ارز

مجوز «واردات خودرو توسط جانبازان» با تعرفه صفر ابلاغ شد

زمان اجرای مصوبات شورای رقابت درباره قیمت خودروها اعلام شد

تصویب آئین‌نامه واردات خودروهای کارکرده در وزارت صمت

گرانی خودرو در راه است

ورود 20 هزار خودروی وارداتی به گمرک

تولید خودروهای برقی بدون دنده امکان‌پذیر است؟/ شوی تبلیغاتی در حیاط دولت

آئین‌نامه واردات کامیون و اتوبوس کارکرده ابلاغ شد

بیش از 70 هزار خودروی وارداتی ثبت سفارش شد/ تکذیب حذف سامانه یکپارچه

سامانه یکپارچه خودرو باز شد

گول آگهی‌ها و شایعات را نخورید؛ برای واردات، خودروی فرسوده نیاز نیست

قیمت گواهی اسقاط خودرو 30 تا 35 میلیون تومان است

دستورالعمل واردات خودروی کارکرده منتشر شد/ اسامی25 برند مجاز خودرو برای واردات

افزایش 60 درصدی قیمت لوازم خودرو/ 30 درصد لوازم فروشان خودرو تعطیل شدند

سامانه فروش یکپارچه خودرو از 20 شهریور بار دیگر فعال می‌شود

میانگین قیمت خودروهای کارکرده در دنیا 27 هزار دلار است

سوال مهم از دولت درباره گرانی‌های بی‌منطق در بازار لاستیک خودرو

سامانه یکپارچه خودرو و مشکلات آن/ کلاه گشاد خودروسازان بر سر خریداران

واردات خودرو؛ از رویاسازی تا رویافروشی در وزارت صمت رئیسی

نرخ اجاره خودروی خارجی؛ روزانه 28 میلیون تومان!

وزارت صمت: اجازه ورود خودروهای کارکرده پنج هزار دلاری و غیراستاندارد را به ایران نمی‌دهیم

واردات خودرو مخصوص ماشین‌های چینی است؟ | چرا دولت به قانون واردات خودرو عمل نمی‌کند؟

تایر گران شد/ سخنگوی انجمن تولیدکنندگان تایر: کمبود ارز، تایر را گران کرد

طرح واردات خودروهای کارکرده منتفی می‌شود؟

فروش دستوری خودرو شکست خورد

سامانه یکپارچه خودرو حذف شد

سامانه یکپارچه تخصیص خودرو حذف نمی‌شود

شورای رقابت: خودروسازان منتظر مجوز افزایش قیمت نباشند

خودروسازان به جای خودرو، قیر و خشکبار صادر می کنند!

مردم مشغول تهیه پول و خودروسازان در حال احتکار!